top of page

Mindennapi szemezgetésünk – Figyelem! A nov. 2-i tárgyalás regisztrációhoz kötött! (19:25) 10.30.Százezres Hamasz-párti tüntetésen szólalt fel Törökországban Recep Tayyip Erdogan török államfő, aki a rendezvény egy pontján lényegében kilátásba helyezte a "kereszt" és a "félhold" globális háborúját.


Rohamrendőröknek kellett megvédeniük az Izraelből érkező utasokat a felbőszült tömegtől. Egy Izraelből az orosz Dagesztáni Köztársaságba tartó járat a mai nap folyamán kénytelen volt eltérni a tervezett célállomásától, miután dühös tömeg tört be a mahacskalai reptérre, és megpróbálták megtámadni az izraeli érkezőket – számolt be az esetről a The Times of Israel. A gép egy másik repülőtéren szállt le, de ott is zavargások törtek ki. Az utasokat arra utasították, hogy maradjanak a gépen, és a helyszínre rohamrendőröket küldtek, hogy megvédjék az érkezőket. Az internetre felkerül felvételeken látható, amint a tömeg a repülőtér termináljában tombol, miután értesült az Izraelből érkező járatról. Egy másik felvételen pedig az látható, ahogy a tömeg a kifutópályán „allah akbart” kiáltozva közelíti meg a gépet.


A biztonsági erők sem tudták megfékezni a repülőteret megrohamozó vérszomjas tömeget. (nu, hiszen meg tudták, hiszen a cím szerint is csak "akarták"... mi a fenének kell még a Neokohnak is lódítani, hergelni?!)


A hatóságok szerint a tel-avivi járat utasai jól vannak.


Újabb elképesztő jelenetek egy német metróállomáson.


Elon Musk milliárdos a hétvégén azt nyilatkozta, hogy Starlink műholdas szolgáltatása támogatni fogja a „nemzetközileg elismert gázai segélyszervezetek” internet-hozzáférését, amelyek péntek óta telekommunikációs áramszünetekkel néznek szembe. Izrael azzal fenyegetőzik, hogy megszakítja kapcsolatait a világ leggazdagabb emberének cégével.


Shlomo Kahri izraeli kommunikációs miniszter ígérte, hogy “Izrael minden rendelkezésére álló eszközzel harcolni fog” a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk által tervezett Starlink internet-hozzáférés biztosítása ellen Gázában.


Tovább folytatódik a háború.


...miután a Libanonban uralmon levő síita Hezbollah terrorszervezet északon nyitott egy második frontot Izrael ellen. Hezbollah= Irán. Eddig közel 50 izraeli falu, kibuc, mosav, kisváros lakosai távoztak kényszerűségből otthonaikból, mert a libanoni Hezbollah betörésétől, masszív raketámadasaitól tart az izraeli polgárvédelem.


A helyzet nehézségét az adja, hogy Franciaországban a félmillió zsidó mellett Európa legnagyobb muszlim közössége él.


Jana Cernochova szerint aki a tűzszünetet támogatja a Közel-Keleten, az a terrorizmus mellett áll. (nu, ha több sütnivalója volna, biztos nem lehetett volna nőként védelmi miniszter...)


Izrael-ellenes és antiszemita szervezetek sora kapott dollármilliókat a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül.


A jeruzsálemi lakosok döbbenten látták, hogy a csomagjukba levél van beletéve, amin egy horogkereszt és egy meggyalázott izráeli zászló látható. Kik dolgoznak a csomagoló részlegen? A futárok között? Jeruzsálemi/izráeli állampolgárságú arabok is nagy számban!


Arabul káromolják, fenyegetik az izráeli /zsidó vásárlókat. Izrael földjén, izráeli városokban!


Az USA teljesen leigázta nyugati szövetségeseit, és minden politikai és katonai erőforrását arra összpontosítja, hogy minden eszközzel megőrizze globális dominanciáját – mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a Kínában megrendezett biztonsági fórumon. Sojgu hétfőn érkezett Pekingbe munkalátogatásra, ahol a “Nagy államok felelőssége és együttműködés a globális biztonság területén” című plenáris ülésen tartott beszédet.


Az Európai Unió nemcsak a nemzetközi színtéren, hanem már Európában is elvesztette geopolitikai önállóságát – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. “Bármit is mondanak az európai vezetők, de facto az Európai Unió nem csak a nemzetközi színtéren, de még európai földön sem tud önállóan cselekedni. Gyakorlatilag minden uniós ország egyenesen az Egyesült Államok és Nagy-Britannia előtt áll, és engedelmesen teljesíteni kezdte a kijevi náci rezsim támogatására vonatkozó parancsukat. És most már bármilyen parancsot teljesítenek” – írta a VK oldalán megosztott bejegyzésben.


A befagyasztott orosz vagyon nyugati ellopása szimmetrikus választ követel Moszkvától – közölte Vjacseszlav Vologyin, az állami duma elnöke Telegram-csatornáján.


Szerbia vonakodása az Oroszország elleni szankciók bevezetésétől megerősítette Szerbia nemzetközi hírnevét, mint szabad és független államot – mondta Aleksandar Vučić elnök a Prva televízióban. Emlékeztetett arra, hogy Szerbia az egyetlen ország Európában, amely csaknem két éve nem csatlakozott az oroszellenes szankciókhoz, annak ellenére, hogy politikai ellenfelei bírálták a kormányt emiatt.


A NATO-tag Szlovákia felül kívánja vizsgálni az Egyesült Államokkal kötött védelmi együttműködési megállapodást (DCA) annak érdekében, hogy a megállapodás “kölcsönösen előnyös” maradjon, és ennek eredményeként leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat – jelentette be az újonnan kinevezett védelmi miniszter, Robert Kalinák.


Ha üzletről van szó, Bécs még mindig Moszkva oldalán áll, állítja a Die Zeit osztrák munkatársa.


“Az uniós országok hetek óta keményen próbálják megteremteni az egység képét, amely a magyar miniszterelnök ellentmondásos gesztusa nélkül is törékeny volt. A Putyinnal való legutóbbi kínai találkozója komoly aggodalmat keltett az EU-ban” – írja a lap.


A politikus szerint ideje leszámolni az olyan üres és semmitmondó frázisokkal, mint az „Európai Egyesült Államok”.


Több mint száz székelyföldi településen gyúltak ki vasárnap este az őrtüzek annak jeleként, hogy a terület őshonos lakossága igényt tart a területi autonómiára – közölte az MTI-vel Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke, a megmozdulás főszervezője. Megerősítjük, hogy nem változott elkötelezettségünk az autonómia iránt. Ismételten kijelentjük: Székelyföld területi autonómiája a béke, a biztonság és a jólét záloga, egy olyan jogi keret, amely garantálja Székelyföld polgárainak a teljes és tényleges egyenlőségét – mutat rá a dokumentum.A finanszírozás kérdése továbbra is vitatott.


A Naftohaz ukrán állami gázvállalat a szerződés 2024 végi lejárta után nem kívánja folytatni az orosz gáz Európába irányuló tranzitját – jelentette ki Olekszij Csernisov, a vállalat igazgatótanácsának elnöke az ukrán Szabadság Rádiónak adott interjújában a hét végén. (nu, tapsikolnak az amcsik, csak elérik, amit akartak) 

Figyelem! A nov. 2-i bírósági tárgyalás regisztrációhoz kötött!

Frigyes, Csaba és Gergő szabadságáért minden este elmondunk egy Miatyánkot, egész addig, amíg szabadok nem lesznek! Bárki csatlakozhat! Most, '56 és 2006 évfordulóján, megemlékezünk az áldozatokról, akik '56-ban az életüket áldozták értünk, és akik 2006-ban csak megemlékezni szerettek volna, aztán lövöldözések és verések közt találták magukat. Sajnos még most is van három áldozata a gyurcsányi tervnek, hiszen a 15 éve tartó eljárás még mindig nem ért véget, ezzel borzalmas szenvedést okozva a vádlottaknak és családjaiknak. Ők vannak a fotókon. (Köztük dr. Szücsi Frigyes nemzetközi hírű régész, két kisgyerek apukája és Tián Csaba, termelési vezető, négy kisgyerek apja). A múlt szenvedései figyelmeztetnek, hogy ne hagyjuk a mai szenvedőket! Sajnos koncepciós perek és ártatlanul bebörtönzött emberek ma is vannak! Még a sértett, Csintalan Sándor is kegyelmet kért nekik! Mivel mindent megtettünk – a Bizottság az Igazságtételért munkájával, a támogatók kiállásával (nemsokára megosztjuk a listát, sok híres ember állt ki mellettük), hogy szabadok lehessenek, ezért már csak imával tudjuk erősíteni a döntéshozók igazságos íitéletét. Szabadságot a koncepciós per áldozatainak! Aki személyesen is ki szeretne állni mellettük, jöjjön el november 2-án, 9:00 órára, Kúria Budapest, V. ker. Markó u. 16. fsz. 9. alatti tárgyalóterembe, ahol nyilvános tárgyaláson hozzák meg ellenük az ítéletet, és utána évekre börtönbe kell vonuljanak, hacsak nem történik csoda a tárgyaláson (elvileg jogilag nem valószínű) és nem kapnak kegyelmet.


Soha nem felejtünk, nem felejtetünk és nem mondunk le a felelősök felelősségre vonásáról, kegyelmet kérünk a gyurcsányi koncepciós Hunnia-per utolsó három vádlottjának! (ismétlés)909 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page