top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:50) 10.31.„Az izraeli katonák mind nácik, gyilkos szörnyek” – futótűzként terjed az antiszemitizmus a kínai közösségi médiában

Az Izrael-Hamas konfliktus egy új antiszemita hullámot indított el, amely összhangban lehet Peking politikai érdekeivel.


Hamász-alapító fia: Véget kell vetni a Hamász gázai uralmának, mert a következő háború még rosszabb lesz!

Miközben az ENSZ és a különböző nyugati NGO-k tűzszünetet szorgalmaznak, Moszab Hasszán Juszef, a Hamász korábbi tagja azt hirdeti, hogy az egyetlen út a békéhez: a háború.


A Zöld Herceg szerint a Hamász magára vonta Isten haragját

Elég a Hamászból! - mondta Piers Morgannek adott interjújában Moszab Hasszan Júszef, a Hamász fia.


A palesztin nagykövet üzenete a magyarokhoz (+VIDEÓ)

Istentiszteletet tartottak vasárnap a Hazatérés Templomában, melyen több ország nagykövete is részt vett. A magyar médiumok egyébként eddig nem tartották fontosnak, hogy a palesztin nagykövet is megszólaljon a jelenleg zajló tragikus események kapcsán, ellenben az izraeli nagykövet megszólalhatott.


Videón, ahogy tüzet nyit egy tank egy személyautóra Gázában

A kocsiban egy család utazott. A szemtanú szerint hárman utaztak a kocsiban, mindhárman életüket vesztették. (nu, miért, miért nem, de a mandi elfelejtette közölni a tank illetőségét, holott a film feliratából egyértelmű...)


Az ENSZ szerint a gyerekek sós vizet isznak Gázában

Az UNICEF szóvivője, Toby Fricker „azonnali humanitárius tűzszünetre” és a Gázába irányuló segélyszállítmányok „folyamatos növelésére” szólított fel.


„Képmutató és kegyetlen, ahogyan az LMBTQ-csoportok cserbenhagyták Izraelt”

David Kilmnick harminc éve küzd az LMBTQ-identitású emberek jogaiért. Most azt mondja, hogy nagyot csalódott számos szervezetben.


Antifák és LMBTQ-aktivisták őrjöngtek együtt Izrael-ellenes tüntetéseken

Videóösszeállítás készült a most hétvégi palesztinbarát tüntetésekről. A világ számos nagyvárosában – köztük Londonban, Rómában, Melbourne-ben, Berlinben, Isztambulban, New Yorkban is – tüntettek.


Trump: A Hamász nem támadta volna meg Izraelt, ha én lennék az elnök!

„Meg fogom védeni Amerikát, és megvédem a nyugati civilizációt a barbároktól, vadaktól és a fasisztáktól, akik most ártani próbálnak a mi gyönyörű Izraelünknek" – mondta Trump.


„Tisztázzuk, mik a normák”: A Bild ultimátuma a muszlim „vendégekhez”

„Nem akarunk életmódot váltani csak azért, mert vendégeink vannak” – írja a Bild. A német hírportál a 2015 óta érkezett több mint 3 millió bevándorlóra utal, akikhez kiáltványt intézett demokrácia védelmében. A gesztus az izraeli–palesztin fegyveres konfliktus ihlette európai terrortámadások széljegyzeteként értelmezhető.


A német védelmi miniszter felszólította az embereket, hogy készüljenek fel az európai háborúra

Fel kell készülnünk egy esetleges európai háborúra – mondta Boris Pistorius német védelmi miniszter a ZDF- nek adott interjújában.


„Hamászos robbantós” – a rasszista beszólások miatt lecseréltette magát Remili Mohamed

A Kelen SC játékosa nem volt hajlandó tovább hallgatni a sértő, rasszista beszólásokat. A hétéves kora óta Magyarországon élő játékos a portálnak elmondta, hogy hozzászokott már a válogatott szidásokhoz, de úgy gondolja, van egy határ, amit nem lehet átlépni. „Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón »migránsoznak«, »hamászos robbantósnak« neveznek. Annyira bántott és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt és nem nézek futballmérkőzést” – mondta a nyár óta a Kelen SC-t erősítő Remili. A játékos megjegyezte, hogy a magánéletben nincsenek ilyen gondjai, és tudja, hogy akik most támadták, az az elenyésző kisebbség.


Putyin: Azt látjuk, hogy a Közel-Keleten a terroristák megbüntetése helyett a kollektív felelősség alapján bosszút állnak

Vlagyimir Putyin orosz elnök Novo-Ogarjovóban a biztonsági szervek vezetőivel tartott megbeszélést a dagesztáni zavargásokról és a közel-keleti helyzetről.


Putyin: a dagesztáni eseményeket a nyugati szolgálatok az ukrán közösségi hálózatokon keresztül szították

Vlagyimir Putyin orosz elnök Novo-Ogarjovóban a biztonsági szervek vezetőivel tartott megbeszélést a dagesztáni zavargásokról és a közel-keleti helyzetről.


Irán közölte, hogy regionális földgázcsomópont létrehozását tervezi

Teherán egy regionális földgázcsomópont létrehozását javasolta a Sanghaji Együttműködési Szervezeten (SCO) belül az energiabiztonság biztosítása érdekében – jelentette a héten a Fars hírügynökség az iszlám köztársaság első alelnökére hivatkozva.


Amerikai házelnök: Izrael támogatása sürgősebb, mint Ukrajnáé

Joe Biden elnök legutóbbi, Ukrajna megsegítésére irányuló kérése háttérbe szorul, mivel az amerikai törvényhozók ezen a héten arról szavaznak, hogy az Izrael védelmének támogatása a Hamász elleni háborúban sokkal “sürgetőbb” prioritás – árulta el Mike Johnson, a képviselőház újonnan megválasztott elnöke.


Le Figaro: Orbán túl sokat provokálta az EU-t!

A szerző szerint Brüsszel már meg sem lepődik a magyar kormányfő kihágásain.


A liberális politikus nagyon félti Olaszországot Meloni tervétől – ami szerinte valójában Orbán terve

Riccardo Magi szerint Meloni a köztársasági elnök hatáskörének leépítésére készül.


Olasz lap: Orbán Viktor lábbal tiporja az emberi jogokat

Elly Schlein, a Demokrata Párt elnöke felszólította Girogia Melonit: szóljon barátjának, Orbán Viktornak. Schlein telefonon egyeztetett Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel, amelynek során felszólította: „mondja meg barátjának, Orbán Viktornak, hogy nem csak az Európai Unióból érkező migránsokat fogadhatja be. Magyarország ugyanis gátolja az emberek szabad mozgását, és lábbal tiporja az emberi jogokat” – idézi a politikus szavait az olasz lap.


Ukrán tanácsadó: Zelenszkij elhallgatja az igazságot az ukrán fegyveres erők fronton elkövetett kudarcairól

Leonyid Kucsma egykori miniszterelnök tanácsadója szerint Zelenszkijnek ezért felelnie kell.


„Magyarország üdvözli az ukrán békekezdeményezést” – Novák Katalin főhadsegédje is ott volt a nemzetközi békekonferencián

A magyar köztársasági elnök kész részt venni bármely békekezdeményezésben, ezért volt ott Kun Szabó István vezérőrnagy a máltai eseményen. 

Figyelem! A nov. 2-i bírósági tárgyalás regisztrációhoz kötött!

Imaláncot indítunk Frigyes, Csaba és Gergő szabadságáért! Egyre többen állnak ki a 2006 utáni, gyurcsányi koncepciós per áldozataiért! (ismétlés)

Frigyes, Csaba és Gergő szabadságáért minden este elmondunk egy Miatyánkot, egész addig, amíg szabadok nem lesznek! Bárki csatlakozhat! Most, '56 és 2006 évfordulóján, megemlékezünk az áldozatokról, akik '56-ban az életüket áldozták értünk, és akik 2006-ban csak megemlékezni szerettek volna, aztán lövöldözések és verések közt találták magukat. Sajnos még most is van három áldozata a gyurcsányi tervnek, hiszen a 15 éve tartó eljárás még mindig nem ért véget, ezzel borzalmas szenvedést okozva a vádlottaknak és családjaiknak. Ők vannak a fotókon. (Köztük dr. Szücsi Frigyes nemzetközi hírű régész, két kisgyerek apukája és Tián Csaba, termelési vezető, négy kisgyerek apja). A múlt szenvedései figyelmeztetnek, hogy ne hagyjuk a mai szenvedőket! Sajnos koncepciós perek és ártatlanul bebörtönzött emberek ma is vannak! Még a sértett, Csintalan Sándor is kegyelmet kért nekik! Mivel mindent megtettünk – a Bizottság az Igazságtételért munkájával, a támogatók kiállásával (nemsokára megosztjuk a listát, sok híres ember állt ki mellettük), hogy szabadok lehessenek, ezért már csak imával tudjuk erősíteni a döntéshozók igazságos íitéletét. Szabadságot a koncepciós per áldozatainak! Aki személyesen is ki szeretne állni mellettük, jöjjön el november 2-án, 9:00 órára, Kúria Budapest, V. ker. Markó u. 16. fsz. 9. alatti tárgyalóterembe, ahol nyilvános tárgyaláson hozzák meg ellenük az ítéletet, és utána évekre börtönbe kell vonuljanak, hacsak nem történik csoda a tárgyaláson (elvileg jogilag nem valószínű) és nem kapnak kegyelmet.


1956 és 2006 vérbe fojtói megbüntetendő állami terroristák, az ellenük harcolók hősök

Soha nem felejtünk, nem felejtetünk és nem mondunk le a felelősök felelősségre vonásáról, kegyelmet kérünk a gyurcsányi koncepciós Hunnia-per utolsó három vádlottjának! (ismétlés)995 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page