top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:36) 2023.01.18.
Ukrán miniszterek is az áldozatok között a kijevi helikopterbalesetben – írja a BBC. A baleset következtében a Belügyminisztérium vezetése meghalt: a miniszter, a miniszter helyettese és az államtitkár" – mondta Ihor Klimenko, az Országos Rendőrség vezetője, írja az Unian. Az ukrán rendőrfőnök tájékoztatása szerint a balesetnek 16 halálos áldozata van, köztük két gyerek. Ihor Klimenko elmondta: 22 ember sérült meg, köztük 10 gyerek.


A davosi elit többek között a "nemek közötti egyenlőségről és a nők jogairól" fog beszélni.


Le is fotózkodott a német zöldek vezetőjével.


"A következő évtizedeket korunk, sőt minden idők legnagyobb ipari átalakulása fogja jellemezni. És azok, akik kifejlesztik és gyártják a holnap gazdaságát megalapozó technológiát, a legnagyobb versenyelőnnyel fognak rendelkezni."


Olena, Zelenszkij felesége: a klímasemlegesség eléréséhez meg kell állítani az orosz agressziót!


A jogszabály célja az lenne, hogy megkönnyítse a skóciai emberek számára a nemük törvényes megváltoztatását. A lap azt írja: a skót parlament képviselői a múlt hónapban megszavazták, hogy a transzneműek számára lehetővé tegyék: törvényesen ismerjék el azt a nemet, amellyel azonosítják magukat, illetve orvosi diagnózis nélkül új születési anyakönyvi kivonatot állítsanak ki számukra. A jogszabály célja, hogy megkönnyítse a skóciai emberek számára a nemük törvényes megváltoztatását. A jogszabály értelmében a 16 éves vagy annál idősebb személyek nemi elismerő bizonyítványt kérhetnek, ha jogilag kötelező erejű nyilatkozatot tesznek arról, hogy az intézkedés szerint már a „szerzett nemükben” élnek, és ezt a szándékukat tartósan így kívánják tartani. A londoni brit kormány azonban azzal érvel, hogy a skót parlament lépése sérti a Nagy-Britannia egész területén érvényes egyenlőségi jogszabályokat, mivel eltérő bánásmódot biztosít az embereknek attól függően, hogy hol élnek.


Egy hollandi LMBTI+ szervezet szerint más országokban inkább az látható, hogy erősödik az ellenük táplált gyűlölet.


Újabb hullámban támad a radikális gender-ideológia Németországban: ugyan még nem kötelező, de a tanév végétől már kérhető a nemsemleges bizonyítvány Berlinben. Az Oktatási Hivatal büszke az „innovációra”.


A producer benyújtotta fellebbezését a Hann Endrével szembeni személyiségi jogi perben. Kálomista szerint itt lenne az ideje a bírói függetlenség vizsgálatának. Kálomista Gábor lapunknak elmondta: korábban nem gondolt rá, de most már ő is azon az állásponton van, hogy meg kell vizsgálni a bírói függetlenséget, mert ami ebben az országban zajlik, az nem az. Egy művészi szabadságot páros lábbal hasba rúgni, az példátlan és nem a bíróságok feladata – mondta Kálomista, hangsúlyozva, hogy amíg a balliberális oldal ordít, hogy a művészi szabadságot meg kell védeni, közben megtiporják azt az ítélet kapcsán.


A spanyol jogállam a teljes működésképtelenség szélére sodródott, hogy aztán a spanyol szocialista kormányfő szándékai érvényesüljenek, és kibővítse saját alkotmányos mozgásterét.


Félnek a szerintük terjedő keresztény nacionalizmustól, de semmi kifogásuk az ellen, ha a BLM mozgalom országszerte gyújtogat. Sőt, azt szükségesnek tartják.


Az elnöki kezdeményezés összesen 21 dokumentum felmondását javasolja. Közéjük tartozik a helyi önkormányzatok 1985. október 15-i európai chartája és az 1996. május 3-i (felülvizsgált) európai szociális charta is. Megszűnik a tervek szerint több jegyzőkönyv oroszországi hatálya is.


A szoledári ostromot vezető wagneresek most északról mehetnek a Donbasz egyik kulcsvárosa, Bahmut ellen.


A brüsszeli Politico arról számolt be, hogy Kína külügyminisztere a jövő hónapban Németországba és Belgiumba látogat, hogy megpróbálja helyreállítani a kapcsolatokat Európával, és részt vegyen a müncheni biztonsági konferencián, valamint ellátogasson Brüsszelbe.


A nemzetközi szervezet egyik munkatársa elveszítette az állását, miután elutasította a Covid vakcinát.


A halottkém jelentése szerint a nő "küzdelem és megerőltetés után lekötözés következtében bekövetkezett fulladás következtében" halt meg. A biztonságiakat felmentették.


Wyoming állam republikánus képviselőinek egy csoportja 2035-ig meg akarja szüntetni az elektromos járművek értékesítését az állam olaj- és gáziparának a védelmében."A generatív AI lényegében új dolgokat hozhat létre, amelyeket eddig az emberi intelligencia vagy kreativitás egyedinek tekintettek volna"– mondta. "A generatív AI minden médiában képes létrehozni, így szöveget, videót, hangot, képeket – minden digitális médiumot generatív AI működtethet. Tehát úgy gondolom, hogy ezek az értékelések, amelyeket az OpenAI esetében lát, valójában emelkedni fognak, és 2023-ban még több generatív AI-vállalatot fognak látni, amelyek univerzális alkalmazásokkal rendelkeznek számos iparágban."
910 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page