top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:36) 2023.01.18.
Rendkívüli: Meghalt az ukrán belügyminiszter egy kijevi helikopterbalesetben

Ukrán miniszterek is az áldozatok között a kijevi helikopterbalesetben – írja a BBC. A baleset következtében a Belügyminisztérium vezetése meghalt: a miniszter, a miniszter helyettese és az államtitkár" – mondta Ihor Klimenko, az Országos Rendőrség vezetője, írja az Unian. Az ukrán rendőrfőnök tájékoztatása szerint a balesetnek 16 halálos áldozata van, köztük két gyerek. Ihor Klimenko elmondta: 22 ember sérült meg, köztük 10 gyerek.


Rekordszámú luxusprostituált Davosban, 700 euró óránként, 2300 euró éjszakánként, mindannyian magánrepülőgépen érkeznek, és ugyanabban a szállodában laknak, mint a jelen lévő csúcsvezetők

A davosi elit többek között a "nemek közötti egyenlőségről és a nők jogairól" fog beszélni.


Ha György nem is, Alex Soros elment Davosba

Le is fotózkodott a német zöldek vezetőjével.


WEF, Davos 2023, Ursula von der Leyen

"A következő évtizedeket korunk, sőt minden idők legnagyobb ipari átalakulása fogja jellemezni. És azok, akik kifejlesztik és gyártják a holnap gazdaságát megalapozó technológiát, a legnagyobb versenyelőnnyel fognak rendelkezni."


WEF, Davos 2023, Olena, Zelenszkij felesége

Olena, Zelenszkij felesége: a klímasemlegesség eléréséhez meg kell állítani az orosz agressziót!


A brit kormány blokkolja a skót gendertörvényt

A jogszabály célja az lenne, hogy megkönnyítse a skóciai emberek számára a nemük törvényes megváltoztatását. A lap azt írja: a skót parlament képviselői a múlt hónapban megszavazták, hogy a transzneműek számára lehetővé tegyék: törvényesen ismerjék el azt a nemet, amellyel azonosítják magukat, illetve orvosi diagnózis nélkül új születési anyakönyvi kivonatot állítsanak ki számukra. A jogszabály célja, hogy megkönnyítse a skóciai emberek számára a nemük törvényes megváltoztatását. A jogszabály értelmében a 16 éves vagy annál idősebb személyek nemi elismerő bizonyítványt kérhetnek, ha jogilag kötelező erejű nyilatkozatot tesznek arról, hogy az intézkedés szerint már a „szerzett nemükben” élnek, és ezt a szándékukat tartósan így kívánják tartani. A londoni brit kormány azonban azzal érvel, hogy a skót parlament lépése sérti a Nagy-Britannia egész területén érvényes egyenlőségi jogszabályokat, mivel eltérő bánásmódot biztosít az embereknek attól függően, hogy hol élnek.


„Történelmi győzelem a szivárványos közösség számára” – alkotmányt módosítottak Hollandiában

Egy hollandi LMBTI+ szervezet szerint más országokban inkább az látható, hogy erősödik az ellenük táplált gyűlölet.


Berlinben nem lesz már se nő, se férfi: jön a nemsemleges korszak

Újabb hullámban támad a radikális gender-ideológia Németországban: ugyan még nem kötelező, de a tanév végétől már kérhető a nemsemleges bizonyítvány Berlinben. Az Oktatási Hivatal büszke az „innovációra”.


Kálomista Gábor: Ez minden, csak nem pártatlan ítélkezés

A producer benyújtotta fellebbezését a Hann Endrével szembeni személyiségi jogi perben. Kálomista szerint itt lenne az ideje a bírói függetlenség vizsgálatának. Kálomista Gábor lapunknak elmondta: korábban nem gondolt rá, de most már ő is azon az állásponton van, hogy meg kell vizsgálni a bírói függetlenséget, mert ami ebben az országban zajlik, az nem az. Egy művészi szabadságot páros lábbal hasba rúgni, az példátlan és nem a bíróságok feladata – mondta Kálomista, hangsúlyozva, hogy amíg a balliberális oldal ordít, hogy a művészi szabadságot meg kell védeni, közben megtiporják azt az ítélet kapcsán.


Még több progresszió: balra tolta az alkotmánybíróságot a spanyol szocialista kormány

A spanyol jogállam a teljes működésképtelenség szélére sodródott, hogy aztán a spanyol szocialista kormányfő szándékai érvényesüljenek, és kibővítse saját alkotmányos mozgásterét.


Új veszélyt találtak Amerikában: íme a fehér, keresztény nacionalista!

Félnek a szerintük terjedő keresztény nacionalizmustól, de semmi kifogásuk az ellen, ha a BLM mozgalom országszerte gyújtogat. Sőt, azt szükségesnek tartják.


Hoppá: Putyin indítványozta az emberi jogok védelméről és a terrorizmus visszaszorításáról szóló egyezmények felmondását

Az elnöki kezdeményezés összesen 21 dokumentum felmondását javasolja. Közéjük tartozik a helyi önkormányzatok 1985. október 15-i európai chartája és az 1996. május 3-i (felülvizsgált) európai szociális charta is. Megszűnik a tervek szerint több jegyzőkönyv oroszországi hatálya is.


Brit hírszerzés: elesett Szoledár, ezzel elvágták Bahmut egyik legfontosabb utánpótlási útvonalát is

A szoledári ostromot vezető wagneresek most északról mehetnek a Donbasz egyik kulcsvárosa, Bahmut ellen.


Európába látogat a kínai külügyminiszter a kapcsolatok javítása érdekében

A brüsszeli Politico arról számolt be, hogy Kína külügyminisztere a jövő hónapban Németországba és Belgiumba látogat, hogy megpróbálja helyreállítani a kapcsolatokat Európával, és részt vegyen a müncheni biztonsági konferencián, valamint ellátogasson Brüsszelbe.


GENF: Az UNICEF munkatársainak választaniuk kell: a vakcina vagy az ajtó

A nemzetközi szervezet egyik munkatársa elveszítette az állását, miután elutasította a Covid vakcinát.


Stephanie Warriner meghalt, miután egy torontói kórház biztonsági emberei megfojtották, mert túl alacsonyan volt a maszkja

A halottkém jelentése szerint a nő "küzdelem és megerőltetés után lekötözés következtében bekövetkezett fulladás következtében" halt meg. A biztonságiakat felmentették.


Betilthatják az elekromos autókat Amerikában

Wyoming állam republikánus képviselőinek egy csoportja 2035-ig meg akarja szüntetni az elektromos járművek értékesítését az állam olaj- és gáziparának a védelmében.


Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa: szintetikus élelmiszerek


Az online tartalmak 90%-át "2025-re a mesterséges intelligencia generálhatja" – mondja a szakértő

"A generatív AI lényegében új dolgokat hozhat létre, amelyeket eddig az emberi intelligencia vagy kreativitás egyedinek tekintettek volna"– mondta. "A generatív AI minden médiában képes létrehozni, így szöveget, videót, hangot, képeket – minden digitális médiumot generatív AI működtethet. Tehát úgy gondolom, hogy ezek az értékelések, amelyeket az OpenAI esetében lát, valójában emelkedni fognak, és 2023-ban még több generatív AI-vállalatot fognak látni, amelyek univerzális alkalmazásokkal rendelkeznek számos iparágban."
909 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page