top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:37) 2023.02.08.Vukics Ferenc „elképesztő ukrán veszteségekről” beszélt.


Az orosz légierő eddig visszafogottan működött, de egy komoly katonai károkat okozó támadásra reagálniuk kell – figyelmeztet Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő.


„Ukrajna vesztésre áll a háborúban, ezért hoztak döntést a NATO tagországai arról, hogy modern harckocsikat adnak át nekik” – fogalmazott Christopher Caldwell.


Az offenzíva a küszöbön lehet.


Amennyiben „az amerikaiak nem fejezik be rosszindulatú tevékenységüket az információs térben, az az érintett diplomaták kiutasításához vezethet”.


A városvezető másfél hete még úgy nyilatkozott egy sportnapilapnak, hogy egyetlen sportolót sem lehet kizárni a versenyből pusztán az útlevele alapján.


Párizsban a harmadik nagyszabású akcióra került sor a nyugdíjreform ellen.


Ukrajna amerikai nagykövete, Okszana Markarova január 26-án az LMBTQ és interszexuális jogok mellett szólalt fel egy washingtoni rendezvényen, amelyet az ukrán LMBTQ katonáknak szenteltek. “Az LMBTQ közösség elválaszthatatlan tőlünk, akár itt, akár Ukrajnában. Minél gyorsabban meg tudunk szüntetni mindenfajta diszkriminációt, annál gyorsabban győzünk, nemcsak az ukrajnai harctéren, hanem globálisan is győzni fogunk.”


Az ukrajnai napirendi pont kapcsán Orbán Viktor ismét azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott, valamint végre érdemi politikai vitát a brüsszeli szankciókról, azok ugyanis tönkreteszik Európa gazdaságát. Kiemelte: ebben a helyzetben az uniós tagállamok számára sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé kell tenni a hozzáférést az európai kohéziós és újjáépítési alapokhoz. A migrációról szólva a magyar kormányfő újra felszólította Brüsszelt, hogy szálljon be a határvédelem finanszírozásába, a kerítések ugyanis egész Európát védik.


Klímaszorongó vagy? Netalán hibásnak is érzed magad? Kicsit sem gyanús, hogy ugyanaz a fősodrat önti magából a félelemkeltő klímaváltozás propagandát, amely szerint csak az oroszok a gonoszok és csak a csodaszuri ment meg?


A tüntetők eredetileg csak a Korán-égetés ellen akartak demonstrálni.


Az izraeliek 84%-a úgy véli, hogy az igazságszolgáltatási rendszernek szüksége van bármilyen változtatásra, de csak 22% támogatja a reformban javasolt összes változtatást.A romok alatt szülte meg gyermekét egy nő Szíriában. Az anyuka és a család többi tagja sajnos mind meghaltak sérüléseikben, egyedül az újszülött élte túl a földrengés okozta szörnyű pusztítást.


A problémák elsősorban a Z-generációt érintik, mivel ők voltak azok, akiket szüleik többnyire magukra hagytak az online-terekben. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, valamint a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorcium szervezésében a 20. alkalommal tartották meg a Biztonságos Internet Napot a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.


Gyógyszerellátási zavar lépett fel, mert a karcsúság szerelmesei körében egyre népszerűbb a cukorbetegség kezelésére használt szer.


Férfiak Klubja Bedő Imrével. A davosi világgazdasági fórum egyre nagyobb félelmet generál az emberekben! Álljunk ellen, ne féljünk. A jelen videó 1. része alább látható: 1. rész: Új programot hirdettek https://youtu.be/766BtazA6f8796 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page