VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (10:58)
Lecsapott a cserkészekre a belgiumi igazságszolgáltatás

Miközben a helyi igazságszolgáltatás Belgiumban és Hollandiában futószalagon gyártja a felmentő ítéleteket a migrációs bűncselekményekkel és terrortámadásokkal kapcsolatban, addig egyéb ügyekben a hatóságok kellő szigorral is fel tudnak lépni – írja az Erdély.ma belgiumi tudósítója. A napokban például fiatalkorúakat ítélt el a bíró Belgiumban, mert a cserkész-összejövetel után egyel több személy jelenlétében folytatták a beszélgetésüket, mint ahogy azt a törvény engedi. (...) “Szigorúan véve a lányaim megsértették a járványügyi korlátozások egyikét, de nem lehetett volna ezt rendőri figyelmeztetéssel elintézni?” – teszi fel a kérdést az ikerpár édesanyja a Het Nieuwsblad napilapban.


A cenzúrát is bevetette a Magyar Művészeti Akadémia, hogy ne legyen nyoma az Erdély.ma portálon felvetett ügyeknek

A cenzúrát is bevetette a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) azért, hogy eltüntesse annak a nyomait, amik azt bizonyítják, hogy milyen módon támogatja és reklámozza a balliberális oldal magyargyűlölő hangadóit a konzervatív intézmény.


DOPEMAN REAGÁLT GULÁCSIRA

„A melegpárok által nevelt gyerekek kemény kiképzésnek lesznek kitéve.”


„A legátfogóbb kereszténység elleni támadás" – abortusz és LMBTQ-párti törvényjavaslatot terjesztenek be a demokraták

Amerikai keresztény, családbarát és életpárti szervezetek komoly aggodalmuknak adtak hangot egy a demokrata hátszelű abortusz-, és LMBTQ-párti törvényjavaslattal, az Equality Acttel, vagy egyenlőségi törvénnyel kapcsolatban, mely szerintük a "legátfogóbb kereszténység elleni támadás, amit valaha is törvénybe iktatnának" Amerikában.


A lefejezett tanár és a „haszontalan kockázat”

Egy francia kisváros, a Var megyei Ouilles polgármestere, Robert Beneventi javasolta a helyi középiskola igazgatójának és tanári karának, hogy nevezzék el az intézményt Samuel Patyról, arról a történelemtanárról, akit 2010 október 16-án szurkált halálra, majd fejezett le egy 18 éves, Abdoullah Anzorov nevű csecsen terrorista. (...) Az ouilles-i középiskola tanárai azonban teljes egyetértésben elutasították a névváltoztatást, és a szülők 89 százalékának, a tanulók 69 százalékának ugyanez volt a véleménye. Sandra Olivier matematika tanár nyilvánosan tette fel a kérdést: „Miért vállalnánk haszontalan kockázatot?”


Szlovákia magyarlakta részeinek elcsatolásától tartva vonják meg a kettős állampolgárságot a magyaroktól

Abháziát, Kelet-Ukrajnát, a Donyec-medencét és más hasonló háborús térségeket emlegetett a szlovák külügyi államtitkár annak indoklásaként, miért nem teszik lehetővé a kettős állampolgárságot a felvidéki magyarok számára.Martin Klus erről a szlovák TA3 hírtelevízióban beszélt. Az ország meghatározó külpolitikusának tartott képviselő már a trianoni békediktátum centenáriuma előtt Magyarország szlovákiai inváziójával riogatott.Akkor a krími orosz beavatkozás analógiájára vázolta fel, mi lenne, ha Szlovákia „örökké magyar” déli részén valaki az ottani többség kitalált védelme érdekében inváziót hajtana végre felségjel nélküli egyenruhákban, és sebtiben „népszavazást” írna ki a „felszabadítók” ágyúi árnyékában.18 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok