top of page

Mindennapi szemezgetésünk (17:32)

Spanyolországban az északnyugati Galícia tartomány kormánya bejelentette, hogy a koronavírus elleni Covid-19 vakcina kötelező lesz minden állampolgár számára és azokat a galíciaiakat akik elutasítják az oltást 1000 és 60 000 euró közötti bírsággal sújthatják. Alberto Nuñez Feijóo, a tartomány jobboldali elnöke kedden tette közzé a bejelentést, miután a rendelet megkapta a parlamenti jóváhagyást. Azok a polgárok, akik ésszerű indokolás nélkül elutasítják az oltást, csak 'kisebb bűncselekményt' követnek el és ott 1000 és 3000 euró közötti bírságot látnak indokoltnak, de azok az "ellenállók", akiket bűnösnek találnak arra vonatkozóan, hogy veszélyt jelentenek „a lakosság egészségének súlyos károsodása kockázat vonatkozásában”, őket akár 60 000 euróig terjedő bírsággal sújthatják.


Ugyanaznap késő délután Budapesten dr. Vida Ferenc egy üveg bort kért és visszavonult a szobájába. Másnap reggel az egyik nővér, aki benyitott hozzá, nem akart hinni a szemének: Vida sötét öltönyben, fehér ingben, nyakkendőben, tükörfényes cipőben, elegánsan felöltözve aludt az ágyában. Ilyen gyönyörűen felöltözve még sosem látták. A Kádár-levél a földön hevert.


Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter úgy nyilatkozott csütörtök este a Digi 24 műsorában, hogy az idei vizsgákon az elvárásokat hozzá kell igazítani a tanév rendkívüli voltához, és a mércét “intelligens módon lennebb kell engedni”, mert a diákok nem kérhetők számon úgy, mintha az oktatásban nem lett volna semmiféle változás a pandémia alatt.


A vakcinák olyanok mint az orosz rulett, ha egyszer megkaptad egy életre kész vagy és soha nem tudod, hogy a tárban lévő golyó mikor sül el. Ez olyan mint egy szerkezet amin csak bekapcsoló gomb van, de nincs lekapcsoló.


A 2017-es felméréshez képest tovább nőtt a 23 év alatti fiatalok között a homoszexuális, biszexuális, leszbikus és más eltérő nemi identitásúak aránya – állítja a Gallup 15 000 fős mintán készült közvélemény-kutatása.


32 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page