top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (21:06) 2022.10.24.

A Budaházy György és társai ügyében szervezett demonstrációt október 23-án, az 1956-os forradalom évfordulóján tartották a Szent György téren, a Köztársasági Elnöki Palota előtt. Nagy érdeklődés és érthető indulatok mellett zajlott esemény fő szervezője a Magyarok Világszövetsége volt. A felszólalók, dr. Csókay András, dr. Drábik János, Varga Domokos György, dr. Gaudi Nagy Tamás, Patrubány Miklós és mások kemény mondatokkal illették a rendőrség, az ügyészség, a bíróság, és a büntetés-végrehajtás tevékenységét Budaházy György és társai koncepcióssá kreált perében. Rámutattak a "bizonyítékok" túlnyomó többségének hiteltelenségére, az ügyben eljáró személyek, és szervezetek mögöttes ráhatás következtében előállt súlyos elfogultságára, és az ítélet felháborítóan igazságtalan / aránytalan voltára. A rendezvényen felolvasták Kondor Katalinnak a tárggyal kapcsolatos drámai hangú levelét és a köztársasági elnöknek címzett, erős érveken alapuló petíciót. Ez utóbbit küldöttség adta át az arra illetékeseknek a déli harangszó elhangzásakor.


Vasárnap délután a Mi Hazánk Corvin-közi megemlékezésén olvasta fel Budaházy Edda Budaházy György levelét: így jelentette be Budaházy György, hogy éhségsztrájkba kezd a börtönben. Levelét változtatások nélkül közöljük.


A balliberális-globalista oldal inkább rátelepszik a tanártüntetésre, a Fidesz pedig levonul Zalaegerszegre egy zárt körű rendezvény erejéig. Ami olyannyira zárt körű, hogy még az ott lakók is csak gyalogosan, lakcímkártyával közelíthetik meg saját otthonukat, amíg Orbán Viktor ott tartózkodik. A pártok közül egyedül a Mi Hazánk Mozgalom tart központi megemlékezést az ’56-os hősök tiszteletére, méghozzá a Corvin közben.


Az FBI gyanús körülmények között rohant le otthonában és tartóztatott le egy abortuszellenes, katolikus családapát. Hova vezethet ez az egy cselekmény? Az egész történet egy kisség hollywoodi. Mark Houck a 12 éves fiával imádkozott Philadelphia-ban egy épület előtt, mely a tervezett gyermekvállalással foglalkozó szervezet székhelye. Ezen alkalmakkor gyakran előfordul, hogy az abortuszpártiak körbeveszik őket és trágár megjegyzéseket kiabálnak feléjük. Az eset kiindulópontja is ez volt, azonban az abortuszpártiak fenyegetően közel mentek a fiához. Mark többször figyelmeztette őket, hogy hagyják őket békén, végül ellökte az egyik embert, aki túl közel ment a fiához. Ennek természetesen feljelentés lett a vége, Mark alperesként állt a bíróság elé. A történet azonban csak most kezd érdekes lenni. Az Igazságügyi Minisztérium minden előzmény nélkül beleavatkozott az ügybe és Markot a FACE Act megsértésével vádolta. A FACE Act lényege, hogy szövetségi bűncselekménnyé kiáltja ki, ha valaki erőszakot vagy fenyegetést alkalmazva meggátolja, hogy bárki belépjen olyan egészségügyi intézménybe, mely reprodukciós eljárásokkal foglalkozik. Tehát ezekkel a vádakkal Mark akár 10 év börtönre is számíthat. Noha a minisztérium arra nem válaszolt, hogy a fiával való ima miként értelmezhető erőszakként vagy fenyegetésként. Most pedig gondoljunk bele őszintén: ki ne lökött volna arrébb valakit, aki a saját gyerekét fenyegeti? Az is elkeserítő, hogy a szövetségi erők erőszakkal törtek be Mark otthonába és ott tartóztatták le. (lám ott is: terroristák kiáltanak terroristát)


BRICS: Oroszország, Kína, India, Dél Afrika, Brazilia. Felállt az anti-Biden szövetség! ...ez az igazi, jövőt meghatározó esemény, a többi csak napi politikai bulvár, a sajnálatos orosz-ukrán testvérháborút is ideértve. A BRICS egyre erősebb és markánsan Amerika-ellenes, önellátásra képes gazdaságilag és független a pénzügyi rendszerét tekintve is.


Az Infosys működteti a világ legnagyobb szociális hitelre épülő digitális azonosító rendszerét, az AADHAAR rendszert Indiában... (nu, akkor ez sem a mi emberünk, semmivel sem jobb Johnsonnál)


Jelenleg Rishi Sunak volt pénzügyminiszternek a legnagyobb a támogatottsága a brit Konzervatív Pártban, a korábbi védelmi miniszternek, Penny Mordauntnak pedig úgy tűnik nem fog sikerülni megfelelő számú támogatót találnia.


Az amerikaiak fegyvertámogatásról fognak szavazni Tajvan számára.


Az izraeli hadsereg megsemmisítette Irán szíriai katonai infrastruktúrájának mintegy 90%-át.


Az Európai Unió eddig 9 milliárd euró támogatást adott. (nu, ezt fedezzük az inflációnkkal, vagyis a zsebünkből; ellenben a brüsszeli korrupciós – pl. pfizeres – bevételek sosem inflálódnak...)


Az orosz erők újabb rakétatámadást hajtottak végre a nyugat-ukrajnai megyékben lévő fontos energetikai hálózatok létesítményei ellen – közölte a közösségi portálokon az Ukrenerho állami áramszolgáltató, hozzátéve, hogy „a károk mértéke hasonló, illetve talán még nagyobb, mint az október 10–12-i támadásoké”.


Ezúttal háttérbe került a magyar kormányfő az uniós vezetők csúcstalálkozóján – áll az osztrák lap hasábjain.


Újabb hullámban költöznek Közép- és Kelet-Európába Nyugatról a különböző üzleti szolgáltatásokat kínáló multinacionális vállalatok, derül ki a Reuters jelentéséből. A brit hírügynökség szerint régiónk egyre több befektetőre számíthat a jövőben, hiszen még az adott inflációs nyomások ellen is takarékosabb, és gazdasági kilátásai sokkal jobbak más versenytársakkal szemben.


Szolidaritási tüntetést tartottak a tanárokért az Adom Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös szervezésében vasárnap, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten.


Teljesen értelmetlen bármit elemezni a tegnapi tüntetéssel kapcsolatban addig, amíg nem ismerjük meg a problémák gyökerét és azt, hogy kik állnak a háttérben! A demonstrációra azonnal rácsatlakoztak baloldali politikusok és Soros-szervezetek is. Az Amnesty International nevű Soros-szervezet sárga mellényes tagjai koordinálják az embereket, hogy ki merre menjen. Ezek a nagyszerű honfitársaink, mindenütt ott vannak, ahol nem kellene, mindenkit támogatnak, amit nem kellene, és mindenkinek szurkolnak, kárörvendő módon, ami kárt okoz az országnak, és a nemzetnek.


Dobrev már napokkal ezelőtt utcára hívta az embereket, a PDSZ is mozgósított, így most együtt tüntetnek a tanárok Apró Antal unokájával.


Hatalmas környezeti terheléssel jár az LMP által is követelt szélerőmű-építés – mondta lapunknak a dízelpápának is hívott világhírű mérnök.


Leöntötték burgonyapürével Claude Monet francia impresszionista festő legmagasabb piaci értékű alkotását környezetvédő aktivisták vasárnap a Berlin melletti Potsdamban egy magánmúzeumban, a szénaboglyákat ábrázoló világhírű festmény valószínűleg nem sérült meg.590 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page