top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:00) 11.01.Súlyos vádak a német szövetségi kormánnyal szemben a covid-intézkedések és oltások miatt!

Dr. Gunter Frank orvos és író súlyos vádakat emelt a német állam és egyes miniszterei és képviselői ellen a covid-válság kezelésével kapcsolatban. Azt állítja, hogy a bezárások és az oltási kampány értelmetlen, súlyos bűncselekmény volt, és az egész műveletet egy hálózat vezérelte. Dr. Frank a felelősök bíróság elé állítását követeli. Szerinte az oltások jóváhagyása minden gyógyszerbiztonsági előírást sért.


Kiderült: Boris Johnson úgy gondolta, a koronavírussal a természet a maga módján gondoskodott az idősek sorsáról

Egy brit járványkezelési vizsgálat hozta felszínre a korábbi miniszterelnök egykori kijelentéseit.


Politico: Reformmal kedvezne az EU Magyarországnak

A friss javaslat szerint olyan Európát kell létrehozni, ahol minden tagállam jól érzi magát. Nemvárt helyről kapott támogatást Magyarország. Az állam- és kormányfők granadai csúcstalálkozóján António Costa portugál miniszterelnök egy zártajtós megbeszélésen arról beszélt, hogy az EU-nak minden tagállam igényeit figyelembe kell vennie – írja a Politico. A javaslata értelmében maradna fent közös nevező a tagállamok között, például az egységes piac, a versenypolitikák, a vámunió és kereskedelem politika, viszont KÜLÖNBÖZŐ SZAKPOLITIKÁK LENNÉNEK, AMELYEK KAPCSÁN A TAGÁLLAMOK DÖNTHETNÉNEK ARRÓL, HOGY RÉSZT VESZNEK-E BENNÜK, VAGY SEM. Akik pedig már nem érzik jól magukat egy ennyire integrált Európában, mint például Magyarország, azoknak fel kell kínálni, hogy megőrizve szuverenitásukat kimaradhassanak, feltéve, hogy nem akadályozzák más országok előre haladását. Hangsúlyozta, olyan Európai Unióra van szükség, ahol mindenki jól érzi magát.


A republikánus elnökjelölt két mondatban összefoglalta az LMBTQ-mozgalom lényegét

Vivek Ramaswamy X-en szúrt oda a woke ideológia híveinek. „Melegmozgalom: a nemhez való vonzódás már születéskor belénk van kódolva, pedig nincs olyan, hogy meleg gén. Transz mozgalom: a nemed teljesen változó, még akkor is, ha mindenkinek van egy konkrét nemi kromoszómája. LMBT-mozgalom: mindkét előbbiben egyszerre kell hinned, különben bigott vagy” – foglalta össze röviden.


Egy kiszivárgott izraeli dokumentum szerint Egyiptomba deportálnák a gázai palesztinokat

„A gázai civilek Egyiptomba való erőszakos kitelepítése pozitív és hosszú távú stratégiai eredményeket hozna” – fogalmaznak. A WikiLeaks X-oldalán tett közzé egy dokumentumot, amely állításuk szerint az izraeli hírszerzési minisztériumból szivárgott ki – szúrta ki a Telex.


WSJ: a legnagyobb kínai online platformok törölték Izraelt a térképekről

Izrael többé nem található meg Kína vezető online digitális térképein, többek között a Baidu és az Alibaba platformokon – jelentette hétfőn a Wall Street Journal internetes felhasználókra hivatkozva. A jelentés szerint a Baidu kínai nyelvű térképein továbbra is szerepelnek mind Izrael, mind a palesztin területek határai, valamint a régió kulcsfontosságú városai. Izraelt azonban már nem azonosítják név szerint.


UNICEF: Gáza a gyermekek temetőjévé vált

A Gázai övezet a gyermekek temetőjévé vált, a palesztin enklávéban eddig meghalt kiskorúak száma meghaladja a 3400-at – közölte James Elder, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) szóvivője egy genfi sajtótájékoztatón.


Jemen bejelentette: háborúban áll Izraellel

A húszi miniszterelnök szerint az „ellenállás tengelye” összehangolja műveleteit „a cionista ellenség” ellen.


„A cionista rezsim összeomlott!” – Katarban találkozott a Hamász vezetője az iráni külügyminiszterrel

Katar 15 éve a Hamász egyik legfontosabb támogatója a térségben.


Felcsúton játssza hazai mérkőzéseit az izraeli labdarúgó-válogatott

November 18-án Románia lesz az ellenfél, a találkozón nézők is részt vehetnek.


Az Egyesült Államok Nemzeti Muszlim Demokratikus Tanácsa ultimátumot intézett Joe Biden elnökhöz, tűzszünetet követelve a Gázai övezetben

Az ügynökség szerint a tanács muszlim szavazók millióit fogja mozgósítani, hogy a 2024-es elnökválasztáson visszatartsák Biden adományait és szavazatait, ha nem tesz azonnali lépéseket a tűzszünet biztosítására.


Belefullad Európa a felesleges LNG-terminálokba, miközben Amerika degeszre keresi magát

Az USA lett a legnagyobb gázbeszállítónk, és 8 ezer milliárd forint megy el a következő években LNG-terminálokra.


Moszkva: az USA robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket

Az Egyesült Államok arra használta fel a jelenlegi ukrán válságot, hogy éket verjen Oroszország és az EU közé, miközben saját gazdasági gondjait is enyhíti az oroszok kárára – mondta Nyikolaj Patrusev, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács vezetője.


Pentagon: Ukrajna veszít az Egyesült Államok támogatása nélkül

Ha az Egyesült Államok leállítja Ukrajna finanszírozását, Oroszország fog győzni a két ország között zajló konfliktusban – mondta Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter hétfőn a szenátus költségvetési bizottsága előtt, és további 44 milliárd dolláros katonai és egyéb támogatás mellett érvelt a kijevi kormány számára.


Amerikai politikusok utaztak Kijevbe és figyelmeztették Zelenszkijt

Három Kijevbe látogató amerikai kongresszusi képviselő hétfőn ígéretet tett Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az amerikai támogatás folytatására, de figyelmeztették, hogy most már Washington figyelmét Izrael is igényli.


Az osztrákok megduplázták az orosz földgázimportot

Az OMV osztrák energetikai vállalat az elmúlt negyedévben havi átlagban 5,4 terawattóra – azaz több mint 55 millió köbméter – orosz földgázt vásárolt – derül ki a vállalat keddi közleményéből.


Többezres migránskaraván indult Mexikóban az Egyesült Államok felé (VIDEÓ)

A főként hondurasi, venezuelai, haiti, kubai, salvadori és guatemalai migránsok soraiban sok nő és gyermek is van.


Amsterdam... hol láttunk hasonlót?

New York… Chicago... San Francisco…


Fico alig egy nap után visszahívta a rendőröket és katonákat a szlovák-magyar határról

A belügyi tárca közlése szerint sikerült elriasztaniuk a határ illegális átlépésére készülő két migráns csoportot.


Hiába az új kormány, tovább őrlődik Kelet és Nyugat között Montenegró

Hosszas tárgyalások után kormányt alakított a nyugatos tábor Montenegróban, de szerb- és oroszpárti házelnököt kell kinevezniük cserébe.


Ebből is látszik: Magyarországra menekülnek a németek

Az ország bizonyos részein igazi német ajkú infrastruktúra alakult ki.


Semjén Zsolt és Potápi Árpád: Pásztor István személyében a vajdasági magyarság legnagyobb alakja távozott

Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőházának elnöke, a vajdasági magyar közösség vezetője, a magyar kormány meghatározó stratégiai partnere és barátja volt – írták.


Egy 11 éves gyereket választottak a Pride főmarsalljának

A szülők szerint a kislány 18 hónapos kora óta él transzneműként.


Íme az Európai Bizottság és a Pfizer közötti titkos szerződés teljes cenzúrázatlan dokumentuma! A 48. oldal botrányos és aggasztó kitétele mindenkit érinthet!

"A részt vevő tagállam elismeri továbbá, hogy a vakcinának sem hosszú távú hatásai és hatékonysága sem ismert jelenleg és hogy a vakcinának lehetnek jelenleg még nem ismert káros hatásai."


VilagHelyzete Könyvújság 2023. ŐSZI TRIPLA SZÁMA hamarosan! Kérd már ma és azonnal megkapod!

Ha támogatod a folytatást, a megjelenés napján azonnal megkapod az egyedülálló tudásanyagot!
858 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page