top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:51) 11.07.


A Kreml hivatalosan is kilépett a NATO katonai blokkal kötött, a hidegháború idejéből származó egyik legfontosabb fegyverzetellenőrzési paktumból, mondván, hogy az elavult szerződés már évek óta halott, és a modern világban teljesen “elvesztette a kapcsolatot a valósággal”.


Az orosz Gazprom energetikai vállalat együttműködik Kínával a távol-keleti útvonalon történő gázszállítások beindításának felgyorsítása érdekében – jelentette ki Hszie Csun, a Kínai Nemzeti Kőolajipari Vállalat (CNPC) alelnöke.


Egyedül a Mi Hazánk mondja ki, hogy a terrorizmus minden fajtáját elutasítja, azt is, amikor izraeli és azt is, amikor palesztin civileket mészárolnak le. “Az ENSZ főképviselője szerint legalább háromezer gyermeket lemészároltak Gázában, és a kormány néma. Hogyan tud így tükörbe nézni, miniszterelnök úr?” – kérdezte Toroczkai.


“Diplomáciai források szerint a nigériai lépés összefüggésben lehet Csehország Izraelt támogató pozíciójával az ENSZ-ben” – írta a CTK hírügynökség a tervezett látogatással kapcsolatban.


A lengyel államfő Mateusz Morawiecki jelenlegi miniszterelnököt, az október 15-i lengyel parlamenti választásokon a legtöbb szavazatot nyert tömörülés, a Jog és Igazságosság (PiS) párt jelöltjét fogja megbízni kormányalakítással.


A gázai rémálom több mint emberiesség elleni bűncselekmény, ez az emberiség válsága” – mondta a főtitkár, ismételten elítélve az október 7-i „gyűlöletes terrorcselekményeket”. „Gáza gyermektemető lesz” – jelentette ki. A Hamász egészségügyi minisztériumának legutóbbi, hétfői jelentése szerint 10 022 embert, többségében polgári személyt, közöttük több mint 4000 gyermeket öltek meg a Gázai övezetben október 7. óta a pusztító légitámadásokban.


A demonstrálók megakadályoznák az Izraelnek szánt fegyverszállításokat.


Kínos magyarázkodásra kényszerült a londoni rendőrség.


A háborúk áldozatairól emlékeznek meg Nagy-Britanniában, a szervezőket ez nem igazán érdekli. A szervezők válasznyilatkozatukban hangsúlyozták: a következő szombatra tervezett tüntetések csaknem két órával a háborús áldozatok emléke előtti, hagyományosan délelőtt 11 órakor tartott jelképes néma főhajtás időpontja után kezdődnek, és a menet útvonala ezúttal messze elkerüli a londoni kormányzati negyed közepén álló emlékmű, a Cenotaph környékét, amely minden évben a központi megemlékezés helyszíne – számol be a VEOL.


A felek területi érdekeihez kötődő palesztin-izraeli konfliktus évtizedek óta feszültség forrása a térségben. Az ENSZ 1947-ben a Szovjetunió aktív szerepvállalásával hozott határozata alapján két állam – Izrael és Palesztina – létrehozását határozták el, de csak az izraeli államot alapították meg.


Az eset Los Angelesben, egy palesztin-párti tüntetésen történt.


Részletesen elmondta, hogyan változtatnák iszlamista állammá Németországot.


A város polgármestere sem tiltakozik a terv ellen. „Az átnevezés egy szélesebb koncepció része, amelynek célja a napközibe járó gyermekek sokszínűségének ünneplése” – mondta Andreas Brohm. Bizony, nem lehet neki könnyű dönteni az antiszemitizmus és a muszlimok óhajai között… – de ezt már csak mi tesszük hozzá.


A tengeralattjáró pontos típusát nem közölték, és nem tudni, hogy a Tomahawk cirkálórakétákat hordozó négy tengeralattjáró, vagy a Trident-II ballisztikus rakétákat hordozó 14 tengeralattjáró egyikéről van-e szó, de így is jelentősen növeli az amerikai elrettentő erőt a térségben, és szükség esetén bevetésre kész.


A jelentés szerint a holland termékek Oroszországba irányuló exportja a szankciók bevezetése óta csökkent, ugyanakkor a Törökországba irányuló holland export robbanásszerűen megnőtt. Az idei második negyedévben 869 millió euró értékű holland árut szállítottak Törökországba, 91 százalékkal többet mint két évvel korábban.


Az ukrán vezetésen belül egyre nagyobbak a szakadékok – állítja a New York Times, hivatkozva arra, hogy Volodimir Zelenszkij elnök kormánya nemrégiben nyilvánosan bírálta az ország legfőbb katonai parancsnokát, Valerij Zaluzsnijt. A tábornok a múlt héten azt állította, hogy az Oroszországgal való konfliktus patthelyzetbe jutott, és hogy egyik fél sem valószínű, hogy a közeljövőben jelentős előnyökre tesz szert.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tervezett izraeli útjára ebben a hónapban nem kerülhet sor, miután a 12-es izraeli hírcsatorna értesült a látogatásról – mondta egy meg nem nevezett ukrán diplomata a Times of Israel című izraeli lapnak vasárnap.


A hegyi rohamdandár katonái pénteken vesztették életüket a frontvonal közelében, Zaporizzsja megyében, miután légitámadás érte a rendezvényt, amelyen részt vettek. Az ukrán sajtó először több mint 20 halottról számolt be, hétfőn azonban az ukrán hadsereg közölte, hogy 19 katona vesztette életét. Olekszij Kucserenko parlamenti képviselő ugyanakkor 28 halottról és 53 sebesültről tett említést. Kárpátalján a tragédia nyomán háromnapos gyászt rendeltek el. „A dandár parancsnokát felmentették a vizsgálat idejére. Az egész helyzet percenként változik” – mondta Zelenszkij a Telegram-oldalán. Korábban az Obsesztvennoje című lap a dandár forrásaira hivatkozva közölte, hogy Dmitrij Liszjuk parancsnok életben maradt, mivel elkésett a katonák kitüntetéséről, és néhány perccel a csapást követően érkezett. A ceremónia november 3-án reggel 9 órakor kezdődött volna, de el kellett halasztani fél órával. Ekkor a katonák már felsorakoztak és parancsnokukat várták. Az alakulatot 10 óra 10 perckor érte csapás, a parancsnok pedig a forrás szerint két perccel később érkezett.


Életét vesztette Hennagyij Csisztyakov, az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettese. Egyelőre csak ez biztos, az eset körülményei ellentmondásosak Csisztyakov haláláról maga a főparancsnok, Valerij Zaluzsnij számolt be. A robbanás a helyettes születésnapján, saját otthonában, a Kijevhez közeli Csajkában, családi körben történt. Egy ismeretlen eredetű robbanószerkezet ölte meg. Tizenhárom éves fia súlyosan megsebesült. Csisztyakov felesége szerint a férje ajándékba kapta azt, ami végül felrobbant. Az ukrán belügyminisztérium szerint gondatlanságból robbant fel egy gránát a lakásban, ahol másik öt gránátot is találtak. Valerij Zaluzsnij épp a napokban nyilatkozott szokatlan őszinteséggel arról, hogy a háború holtpontra jutott, ha évekre elhúzódik, az kimerítheti az ukrán államot. Szavai miatt sokan bírálták, szerintük a nyilatkozata az oroszok malmára hajtotta a vizet.


Nem jött el az ideje a választásoknak Ukrajnában – jelentette ki hétfőn Volodimir Zelenszkij elnök, miután a Nyugat hónapok óta nyomást gyakorol a parlamenti választások megszervezésére. “Úgy kell döntenünk, hogy most a védekezés, a harc ideje van, amelyen az állam és a nép sorsa múlik” – mondta Zelenszkij napi beszédében.


Megkezdődött egy új vasúti projekt építése, amely a Donyecki Népköztársaságon (DNR) és a Zaporozsjei területen áthaladva az oroszországi Rosztov-na-Donu városát köti majd össze a Krím félszigettel.


A római kormány így csökkentené a migránsok számát otthon.


A határokon megjelenő fegyveres csoportok nem félnek megmutatni magukat, nem tartanak a kontinens elhárító rendszereitől, hiszen a politika ostoba tétovázása miatt nem ütköznek komolyabb ellenállásba – mondta Földi László a Mandinernek.


A kenyai Daily Post szerint Gates szerepét a kenyai kormány Maisha Namba fejlesztésében és bevezetésében való támogatásában a William Ruto kenyai elnökkel folytatott közelmúltbeli "zárt ajtós találkozók" sorozata után jelentették be. "A milliárdos, akiről köztudott, hogy támogatja a GMO (genetikailag módosított szervezetek) élelmiszereket, számos alkalommal találkozott Rutóval, mióta hatalomra került, és a legtöbb megbízást titoktartás övezte" – írta a kenyai Daily Post.


„Keresztény vagyok, ortodox vagyok, és úgy vélem, hogy a családot egy nő és egy férfi alkotja” – fogalmazott Elena Lasconi. A pártkarrierje bánta ezt.


Ezt követően ordibálva közölték a problémáikat.


VIP-szektor, TikTokon tenyésztett előadók, horrorárak – pillanatok alatt alakultak át a fesztiválok a pandémia óta, és még nem látni a végét.


Az október 17. és október 20. között az Egyesült Államok 50 államában, összesen 1000 regisztrált alany megkérdezésével készült felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadóknak egy másik csoportja (összesen 24,3 százalék) szerint az emberek fejlődés útján nyerték el jelenlegi formájukat, jóllehet úgy vélik, Isten irányította ezen fejlődési folyamatot.


John Ramirez és John Todd volt sátánisták szerint azonban a Halloween nem egy ártalmatlan, ijesztő ünnep a sátánista szekták köreiben. A sátánisták és boszorkánykörök számára a Halloween még mindig a legfőbb ünnep, a terror és a halál ünnepe. A két volt sátánista szerint az évnek ez az az időszaka, amikor a legtöbb gyermek tűnik el. Szó szerint idézem John Toddot: „Ki akar ünnepelni egy olyan napon, amikor a boszorkányok világszerte emberek ezreit áldozzák fel?".


Ebben az évben is megtartotta öregdiák-találkozóját a felcsúti Puskás Akadémia. Az eseményen ott volt a Nemzeti Sport főszerkesztője is.

1 019 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page