top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:00) 11.08.Bár a Covid vírus-háborút tavaly az ukrán-orosz háború fedőnevű média-termék letaszította a globális tematizációs piramis csúcsáról, de a jelek szerint a globális főkonstruktőr (fődestruktőr) időnként újra tölti a régebbi tematizációs tartalmakat. Elképzelhető, hogy most a Coviddal is ez történik. Jönnek a hírek, hogy nő a szennyvízben az örökítő anyag koncentráció, hogy a sok eset miatt újra maszkot kell viselni. És erősödik a globális narratíva arról, hogy a Covid egy biológiai fegyver volt, az ellene alkalmazott vakcina részben brutális emberkísérlet, részben pedig szintén az emberiség nagy részének kiirtását szolgáló fegyver volt csupán. Az uralkodó globális narratíva nyilván hamis, hisz a Covid legalapvetőbb kérdéseire nemcsak, hogy nem adott választ, de fel sem tette ezeket a kérdéseket. Ám nem találnak célba az alternatív narratívák sem, mert nem tudják eldönteni, hogy hatalmi, vagy tudományos-e a diskurzus.


A Közel-Keleten kialakult drámai helyzet, mint az ENSZ-szavazás esetében is látjuk, valamilyen formában állásfoglalásra kényszeríti a világot. Ez a mostani helyzet, vagyis a világháború második ukrán frontjának a kiprovokálása egy Hamász fantázianevű „bérgyilkos” közbeiktatásával nagy valószínűséggel azért zajlott le, mert mind az amerikai világbirodalom, mind az Izrael Állam által szimbolizált „kiegészítő” világbirodalomnak fontos „tesztelési” lehetőséget nyújt.


A világ nem fekete-fehér. Több száz amerikai zsidó aktivista csendben elfoglalta hétfőn a New York-i Szabadság-szobrot, hogy tűzszünetet követeljen Izraeltől, és egyben a “gázai palesztin civilek elleni népirtó bombázások” befejezését. Fekete pólót viselve, amelyeken “A zsidók tűzszünetet követelnek most” vagy “Nem a mi nevünkben” felirat szerepelt, több száz fiatal “Az egész világ figyel” és “A palesztinoknak szabadnak kell lenniük” feliratú transzparenseket emelt a magasba a szobor tövében.


Mert az oroszok legalább szűken vett nemzeti érdekeiknek megfelelően, a hatalmi politika szemszögéből járnak el, amikor a milliárdos muszlim világot maguk mellé akarják állítani. Az amerikai és európai „haladás” viszont tudatlanságból, öngyűlöletből, ideológiai vakságtól vezetve teszi azt, amit tesz. Azok a narratívák, amelyek a hódító Oszmán Birodalmat vagy az arab kalifátusokat valami toleráns, multietnikus államként írják le, szemben a kolonialista Nyugattal, szóra sem lennének érdemesek, ha nem lennének annyira elterjedtek ezekben a körökben. Izrael hirtelen nagyon egyedül lett, alig több mint egytucatnyi állam állt ki mellette az ENSZ-ben – köztük Magyarország. A Nyugat belső torzulásai nagyon is okkal nyomaszthatják a zsidó államot. Párizsban, Londonban vagy Berlinben lassan ugyanúgy kell figyelni az utca hangulatát, mint Ammanban vagy Kairóban. Tömegek vonulhatnak fel Allahu Akbart!-t kiáltva, gyakorlatilag egy genocídumot támogatva. Mert amit a Hamász akar, az nem a kétállami megoldás, hanem a zsidóság fizikai elpusztítása, de minimum elűzése.


"Fidan és a török ​​delegáció nyíltan beszélt a gázai eseményekről, a civilek és gyerekek haláláról, az infrastruktúra Izrael általi tönkretételéről és arról, hogy Izrael emberiség elleni bűncselekményt követ el. Emlékeztetve arra, hogy a világ összes népe, különösen a a régió népei Párizstól Londonig és Washingtonig felszólaltak az általuk látott vérengzés ellen, Fidan megjegyezte, hogy „az Egyesült Államok rontja imázsát mind a régióban, mind az egész világon . A régiót felháborodás keríti hatalmába. Ön (USA) mindenkit nehéz helyzetbe hoz. Ön saját imázsát is károsítja, mert Izrael bűneinek pártfogójának tekintenek” – írja az újság.


„Maga egy állat, szégyellje magát” – kiabálják neki a szemtanúk.Gondoljuk magunkat egy palesztin kisfiú helyzetébe. Apánkat kórházi ápolóként lebombázták, meghalt. Neki a legnagyobb vágya az volt, hogy fia egyetemre mehessen. Az egyetemet is lebombázták. Anyánkkal és 3 testvérünkkel egy élet munkáját hátrahagyva elmenekültünk délre, ahol egy sátortáborban lakunk, teljes kiszolgáltatottságban. A házunkat és az egész utcát azóta lebombázták. A baráink közül sokan meghaltak… mondd, ha ez történne veled magyarként, te fegyvert ragadnál? Több ezer civil halála Donyeckben… Állítólag nem volt háború, azt az oroszok kezdték 2022-ben. Kérdezem én tisztelettel, ha Székelyföldön a románok egy bukaresti, részben magyarellenes puccs után nemzettársaink közül civilek ezreit megölik ősi földünkön, akkor háborúban áll a magyar? Ha a magyar kormány és az anyaországi magyarság ellátmánnyal, fegyverrel segítené a megszerveződött székely miliciákat az bűn? Hogy veszi hát magának a bátorságot a Nyugat – amely a nemzet fogalmát már nem is ismeri, csak az állampolgárságét – hogy olyan kérdésben oktasson, amelyhez nem ért?


A gazdagsága miatt Erdély Athénjának nevezett Nagyenyedet (ma Aiud, Románia) 1849. január 8-án éjjel mintegy kilencezer felbőszült lándzsás oláh rohamozta meg. A városban négyezer fegyvertelen ember volt, mert a hadra fogható férfiak valahol távol a magyar honvédség soraiban a magyar szabadságért harcoltak. Az otthon maradottak már nyugovóra tértek, amikor a támadás történt. Puskalövések hangjára felriadva látták, hogy városuk lángokban áll. Iszonyatos gyilkolás kezdődött, irgalom és válogatás nélkül öltek ott öreget, asszonyt és gyermeket. Ki, ahogy tudott a közeli erdőbe menekült, télvíz idején mezítláb, egy szál pendelyben. Akik nem tudtak elmenekülni, azokat a támadók lándzsáikkal keresztülszúrták, botokkal, fejszékkel agyonverték. A csecsemőket úgy ütötték lábuknál fogva a falhoz, hogy a fejük kettérepedt. A város épületeit szalmatekercsekkel mind lángra gyújtották. Éjfél után a közeli görögkatolikus román lelkész vezetésével újabb martalócok érkeztek, másnap délelőtt további párezres fosztogató, rabló tömeg jelent meg. A Bethlen-főiskola értékes könyvtárát, levéltárát az utcára hányták, hogy a tűztől olvadó hóban legyen min közlekedni. A sírboltokat is feltörték, kifosztották. Az értékeket nagy halomba gyűjtötték, ebben a szászok is segítettek nekik. A városba vezető utakat a rablott portékákkal megrakott szekerek, elhajtott állatok, rabságba hurcolt emberek árasztották el. A pusztítás mindig hasonló forgatókönyv alapján zajlott: a románok előbb fenyegetésekkel, majd ígéretekkel megadásra szólították a lakosságot, aztán a megkötött szerződés és békeokmány ellenére legyilkolták őket. Ezeket a szerződéseket az osztrák császári tisztek jelenlétében kötötték. Akkoriban még nem volt tömegmédia, a történtekről nem értesült a világ. Nem volt román- vagy magyarellenes vagy valamelyik fél melletti tüntetés Európában, csak félelem és rettegés az osztrákok kezére került, szabad prédává tett Erdélyben. A magyar országgyűléshez is csak 1849. januárban jutott el a mészárlások híre, és kapott megbízást a lengyel Bem tábornok. Nem a megtorlásra, hanem Erdély és a magyar szabadság visszaszerzésére.


Egyelőre nem tudni, hogy a politikus a támadás ideje alatt a konvojjal utazott-e. A támadást az Abu Jandal Fiai vállalta magára, miután lejárt a csoport által a palesztin vezetőnek adott ultimátum, hogy 24 órán belül lépjen fel Izrael ellen. A csoport ugyanis árulásnak tartja a palesztin elnök hintapolitikáját. Az elmúlt egy hónapban a Palesztin Önkormányzat elnöke háromszor is tárgyalt Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel. Arról egyelőre nincs információ, hogy az elnök is a konvojjal utazott-e, de azt közölték, hogy az elnök egyik testőre meghalt a támadásban.


Az izraeli miniszterelnök szerint a hadsereg "a humanitárius segítség célbajuttatásához rövid, taktikai tűzszüneteket biztosít."


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Palesztin Felszabadítási Szervezet Végrehajtó Bizottságának főtitkárával, Husszein al-Sejkkel folytatott telefonbeszélgetés során kijelentette, hogy az orosz állampolgárokat a lehető leghamarabb ki kell menekíteni a Gázai övezetből.


Az ukrán hadsereg az Oroszországgal folytatott konfliktusban elszenvedett súlyos veszteségek során kénytelen volt több idősebb férfit besorozni zászlóaljainak feltöltésére, és a jelentések szerint a válság tavalyi kezdete után nem sokkal közel tíz évvel megemelte a katonák átlagéletkorát.


A helyi munkaügyi és társadalombiztosítási hivatal közvetlen találatot szenvedett, a födém beomlott, hat ember meghalt – tette hozzá.


A hivatalos közlemény szerint a találkozón részt vett még az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Laura Silber, a Nyílt Társadalom Alapítványok érdekérvényesítésért és kommunikációért felelős alelnöke, valamint Olekszandr Sushko, a Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány ügyvezető igazgatója. A Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány Sorosék Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának ukrajnai szervezete, amely 1990 óta jelen van az országban. (nu, hát ezért az egész háború...)


Az ukránok a teljes leállítással fenyegetőznek, Bulgária közben a tranzitdíj soha nem látott emelésével akarja ellehetetleníteni az orosz gázszállítást Magyarország felé. Előbbi blöff lehet, utóbbiból adódhatnak komoly problémák.


Annak ellenére, hogy az EU mindent megtesz az orosz hírcsatornák szankcionálása és betiltása érdekében, az európaiak továbbra is olvashatják az RT-t és a SputnikNews-t, és egyre népszerűbbek az “oroszbarát összeesküvés-elméletek” – panaszolta a luxemburgi Tageblatt főszerkesztője egy nemrégiben megjelent véleménycikkében.


Subrahmanyam Jaishankar indiai külügyminiszter a Nyugat által Oroszország ellen bevezetett szankciókat “karoknak” nevezte, amelyek a fejlett gazdaságok rendelkezésére állnak “a hosszú évek alatt kialakított mechanizmusok, hatáskörök és eszközök alapján”. “Akkor használják ezeket a karokat, amikor nekik megfelel” – mondta a Corriere della Sera című olasz napilapnak adott interjúban múlt heti római látogatása során.


Az Egyesült Államok hatalmas mennyiségű nukleáris fűtőanyagot és vegyületeket importál Oroszországból, és ez a függőség “kritikus” veszélyt jelent a nemzetbiztonságra – mondta a Financial Timesnak Joe Biden elnök kormányának egyik magas rangú tisztviselője.


Tehát, a Moderna és a Biontech egyaránt N1-metil-pszeudouridineket használ. Tudják, hogy hogyan építsék be az mRNS-be és azt is tudják, hogy mi célból teszik ezt. A lipidburokban az mRNS aztán a sejtekbe szállítódik és ott a gyártók szerint lebomlik. A sejtbiológiai ismeretek alapján azonban a sejtek újrahasznosítják ezeket a lebomlott alkotórészeket és újabb RNS-eket építenek fel belőlük. A kérdés tehát, hogy mi lesz a rengeteg, sejtekbe juttatott N1-metil-pszeudouridinnel? Hogyan fog kiürülni a szervezetből és milyen folyamatok zajlanak le előtte? És itt jön a legjobb: A Pfizer/Biontech és a Moderna nem tudják, hogy hogyan ürül ki a N1-metil-pszeudouridin a sejtekből. Egy ausztrál szenátusi meghallgatáson a Pfizer elismerte Rennick szenátor előtt, hogy nem végeztek semmilyen vizsgálatot az N1-metilpszeudouridin lebomlására vagy sejtekben maradására vonatkozóan.) Aztán a Moderna is bevallotta, hogy ezt nem tudják megmondani, ezt még meg kell vizsgálniuk. Szóval ma már mindenki tudja, hogy hogyan kerül a sejtekbe az ünnepelt N1-metilpszeudouridin modRNS. De ami ezután következik… azt nem tudja senki. Ez nem lehet! Nobel-díjat kapni azért, mert valaki elmondja hogyan jut be az N1-metilpszeudouridin a sejtekbe És ki mondja el, hogy mi történik vele azután és hogyan ürül ki onnan. (Biró Éva)


Orbán Viktor nagyjából hasonlót élhetett volna át a bolondok házává változtatott Magyar Nemzeti Múzeumban, ha kedve szottyan egy nagyvizitre. Annyi különbséggel, hogy L. Simon László szakszerű módon nem a saját, hanem Orbán Viktor szavazóinak az ujjait ütögette az LMBTQ színű kalapáccsal, amikor pedig mellé csapott, jókat heherészett, mint a tébolyult a viccben. Az ugyanis egy dolog, hogy L. Simon László törvénybe ütköző LMBTQ-népszerűsítő tárlatot rendeztet a Magyar Nemzeti Múzeumban, az viszont nagyon más, hogy amikor ez kiderül, nemhogy megpróbálná betartani a jogszabályokat, hanem azon élcelődik, hogy milyen törvényt fogadott el a saját pártja, a Fidesz-KDNP nagyszövetsége, azt nem lehet betartani, mert joghézag van, az intézmény munkatársai ugyanis nem kérhetnek személyi igazolványt az időközben Csák János miniszter által korhatárossá tett kiállításra.


Dúró Dóra: Bár az Országgyűlésben is igyekeztek félremagyarázni a valódi okokat, rávilágítottam: az L...Q-propaganda elfogadhatatlan egy állami intézményben. Az ugyanis, hogy mit teszünk normává, igenis hatással van az emberekre.


A Hunnia-perben terrorvádak miatt elítélt, majd államfői kegyelemmel a börtönből kiszabadult Budaházy Györgynek kedvezhet a törvénymódosító javaslat, amely átírná a közügyektől való eltiltásra vonatkozó szabályokat – írja a hvg nyomán az Index.


 979 megtekintés

ความคิดเห็น


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page