top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:51) 11.09.Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete lopakodó módon csorbítaná az államok szuverenitását – állítják egyre többen a legújabb kezdeményezés kapcsán, és a félelem nem alaptalan. Utánajártunk, mit lehet tudni a pandémiaszerződésről. (nu, ez jó jel, hogy végre a főáram is látni kezd)


Riporternő: “Ez egy eltusolás?” Dr. William Makis, onkológus: “Igen, én így gondolom. Túl sok hirtelen halálesetünk van. 2021-ben Albertában a leggyakoribb halálok az “ismeretlen” halálok volt. És ilyen korábban sosem történt. 3.400 albertai van, akik ismeretlen okból haltak meg. És ez megint azért van, mert nem végeznek megfelelő boncolást. A patológusok tisztában vannak ezzel. Az egészségügyi hatóságok is tisztában vannak vele és ellenzik a boncolások elvégzését. És én azt gondolom, hogy az orvosi és sebészeti egyetemek üldözik az orvosokat és azt mondják, hogy nem vethetnek fel aggodalmat az “oltással”, az oltási károsodásokkal és a lehetséges, “oltás” okozta elhalálozásokkal kapcsolatban, mert akkor azzal nézhetnek szembe, hogy bizonytalanságot okoznak az oltás körül. És emiatt az orvosokat az engedélyük elvételével fenyegetik.”


Mint vattacukorárusnak a majális, úgy hiányzott már a jó öreg Rusvai Miklós a közélet levegőjéből. De csak eddig, tudniillik az ország Dzsepettóba oltott Dr. Bubója bement a televízióba és arról panaszkodott, hogy koronavírus elleni vakcinát keresett, de a háziorvosa szégyen szemre nem tudott adni neki.


Csintalan Sándor a Facebookon tett közzé két napja egy videót az eset kapcsán, amelyben elmondta: „Minden áldott nap meg fogom kérni az elnökasszonyt, engedje szabadon azt a három embert” – mondta, és hozzátette, ennyi idő elteltével a támadóknak a gyerekeikkel kéne lenniük, élniük kellene az életüket.


A jövő évi amerikai elnökválasztáson indulni szándékozó Donald Trump nem tartja kizártnak, hogy Tucker Carlson műsorvezető lehet az alelnöke.


Lelőtt két klímaaktivistát egy 77 éves férfi Panamában, miután a tüntetők többszörös felszólításra sem álltak félre az útból – számolt be a Telegraph. A tüntetők a Pánamerikai autópályán állták el az utat, 51 kilométerre Panama várostól. Az idős férfi többször is felszólította őket, hogy álljanak félre. Először elkezdte odébb pakolni a torlaszként az útra helyezett autógumikat, majd amikor a tüntetők rákiabáltak: „Meg akar ölni valakit?”, azt kérdezte: „Akarsz te lenni az első?”. Ezt követően lelőtte a két tüntetőt, majd odébb tette az utat lezáró farönköket, és elindult. A férfit letartóztatták, de idős kora miatt várhatóan csak házi őrizetre fogják ítélni.Ohióban kedden népszavazást tartottak, amelynek eredményeként az abortuszhoz való jog bekerülhet az amerikai állam alkotmányába. A szavazók ezzel együtt döntöttek a marihuána legalizálásáról is.


A rendőrség tájékoztatása szerint az ipari robot, amely paprikával teli dobozokat emelt és helyezett a raklapokra, meghibásodott és dobozként azonosította a férfit. A robotkar a férfi felsőtestét a futószalaghoz nyomta, összezúzva az arcát és a mellkasát. Súlyos sérülésekkel kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Nem ez volt az első ilyen eset. A közelmúltban egy 50-es éveiben járó dél-koreai férfi szintén súlyos sérüléseket szenvedett, miután egy szűk helyre beszorította őt egy robot, miközben egy autóalkatrész-gyártó üzemben dolgozott. A beleset szerencsére akkor nem járt halálos kimenetellel.


A szerző fájó szívvel, de arra kéri Ukrajnát, fejezze be a háborút.


A hírt az Egyesült Államok is megerősítette.


Joe Biden amerikai elnök légicsapást rendelt el egy olyan szíriai fegyverraktár ellen, amelyet állítólag az iráni Iszlám Forradalmi Gárda és a hozzá kapcsolódó csoportok használnak, ez Washington legújabb válaszlépése a térségbeli illegális támaszpontjai elleni drón- és rakétatámadásokra.


A dokumentumfilm az októberi, Izrael elleni támadást dolgozta fel.


Az HonestReporting médiafigyelő szervezet szerdán egy oknyomozó jelentést tett közzé, amelyből kiderül, hogy vezető hírügynökségek - köztük a New York Times, az AP, a Reuters és a CNN - újságírói október 7-én a Gázai övezetből csatlakoztak a Hamász terroristáihoz, hogy kameráikkal dokumentálják a szörnyű eseményeket. (nu, ez már tényleg parasztvakítás: csak épp az Izraeli titkosszolgálat nem tudott a támadásról...?!)


Izrael hadserege ugyanis a Gáza város alatt kanyargó terroralagút labirintusokból füstöli ki a Hamasz terroristáit. A harc idejére a lakosságot felkérték ürítsék ki a várost. (nu, látják-e még városukat valaha is?)


"Mindenkit megölnek, aki megpróbál távozni" – írta Amjad Taha. (mindenkit...?; a fenti kép nem erről tanúskodik...)


„Számukra Izrael csak az első lépés ebben a háborúban” – nyilatkozta egy izraeli szakértő a Bildnek. A legnagyobb német napilap szerint mára világossá vált, hogy sok állítólagos palesztinbarát tüntetőt nem Gáza, hanem a vallásháború motiválja. A radikális iszlamisták a közel-keleti háborút ürügyként használják fel hatalmuk kiterjesztésére. „A terroristák egymást termékenyítik meg. A Hamászt az ISIS inspirálta az Izrael elleni támadásra. Most az ISIS arra használja fel a Hamász-támadást, hogy új támogatókat szerezzen és mozgósítsa a tagjait. Az ISIS, az Al-Kaida és más csoportok a közösségi hálózatokon már a zsidók és a keresztények elleni lázadásra szólítanak fel” – nyilatkozta a lapnak Eran Lahav, az Israel Defense and Security Forum agytröszt iszlamizmus-szakértője, aki óva int attól, hogy alábecsüljük a palesztin szolidaritás leple alatt zajló tüntetéseket. (mi tagadás, van benne logika)


A 2018-ban a svéd klímaaktivista, Greta Thunberg által létrehozott csoport tagjai péntekenként tartanak demonstrációkat, hogy ezzel gyakoroljanak nyomást a nyugati kormányokra a globális felmelegedés elleni fellépés témakörében. Az elmúlt hetekben azonban Thunberg arra ösztönözte a csoportot, hogy szélesítse ki a tevékenységi körét és a továbbiakban a Hámász terrorszervezet ellen folytatott izraeli önvédelmi háború ellen is tüntessen. A csoport támogatói közül sokan nem értettek egyet ezzel és dühösek lettek az alapítóra.


Novák Katalin köztársasági elnök szerdán Brüsszelben találkozott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, ahol többek között Svédország NATO-csatlakozásáról, és a magyar katonaság fontos szerepéről tárgyaltak a nyugat-balkáni térség stabilizálásában – derül ki a Hír TV tudósításából. Stoltenberg hangsúlyozta, reméli, Magyarország további késedelem nélkül ratifikálja a svédek csatlakozását, cserébe a NATO komolyan veszi az ukrajnai kisebbségek helyzetét. Novák Katalin kiemelte, hogy a magyar hadsereg főparancsnokaként úgy véli, az ukrán helyzet eszkalálódása veszélyezteti Magyarország biztonságát. A svéd csatlakozás kapcsán, reméli, hogy a skandináv ország hamarosan a NATO tagja lesz, de ebben a kérdésben a magyar parlament fog dönteni.


Az Európai Parlament egyik bizottsága úgy véli, hogy az uniós tagállamokat kötelezni kell az LMBT-szülők elismerésére. Még akkor is, ha ezt saját jogszabályaikban tiltják. Az Európai Parlament jogi bizottsága kedden 14 szavazattal 4 ellenében elfogadta azt a javaslatot, hogy az Európai Unióban mindenhol elismerjék az egy tagállam által elismert szülői minőséget. Maria-Manuel Leitão-Marques előadó szerint a jelenlegi állapot, miszerint nem minden tagállam ismeri el az LMBT-családok szülői jogait, elfogadhatatlan. Szerinte „ez jelentős veszélynek teszi ki a gyermekeket, mivel nem biztosított számukra a hozzáférés az örökléshez, az eltartáshoz és az oktatáshoz kapcsolódó jogokhoz”.


Az Európai Parlament zöldpárti képviselői nem csak azért tesznek meg mindent, hogy Magyarország ne juthasson az őt megillető uniós forrásokhoz, hanem azért is, hogy ne legyen joga beleszólni a fontos döntésekbe, például Ukrajna további pénzügyi támogatásába.

935 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page