top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (11:19) 11.10.Megbocsátottam annak a három embernek, akiket elítéltek a megverésemmel összefüggésben – erről beszélt megkeresésünkre Csintalan Sándor, aki nemrég kegyelmi kérvényt nyújtott be Novák Katalinnál. Az államfő jövő hétre meg is hívta a korábbi műsorvezetőt, hogy a kérvényről konzultáljon vele. Megkerestük Csintalant, hogy érdeklődjünk, miért döntött a kegyelem kérvényezése mellett. Már csak azért is érdekelt bennünket, mert amikor Budaházy György és több társa kegyelmet kapott, akkor ezzel kapcsolatban kifejezetten kritikusan fogalmazott. (nu, igen, itt két megjegyzés kívánkozik; 1. a pálforduláshoz kellett Skrabski Fruzsina, aki szeretetével levette Csintalant a lábáról, ez utóbbi nyilatkozata szerint; 2. azért azt csak ne felejtsük el, hogy a Hármak szégyenteljes tortúrájának Csintalan ágyazott meg azzal, hogy az első adódó alkalommal azt nyilatkozta, hogy "antiszemita támadás történt", s igazából ez pecsételte meg hosszú időre a fiúk, sőt az összes vádlott és családjuk sorsát, 15 évnyi hercehurcáját)


A holland baloldali, zöldpárti EP-képviselő szerint Orbán Viktor uniós szerződéseket szegett meg, amikor találkozott Vlagyimir Putyinnal Pekingben, és az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat kritizálta.

„Az EU-t azért hoztuk létre, hogy béke és jólét legyen Európában”, de most háború van, és a gazdaság területén is lemaradásban vagyunk – mutatott rá a magyar kormányfő, hozzátéve, hogy Brüsszelben sorra születnek a rossz döntések, mert a brüsszeli vezetést „foglyul ejtette egy globalista elit, pénzügyi csoportok” és a „döntéseiket ezeknek a csoportoknak az érdekei motiválják. Nem pedig a magyar, német, francia vagy éppen olasz emberek érdeke. Ezért kell változást elérni.” „Nem az unióban kell elérni változást, mert az unió mi vagyunk” – szögezte le a kormányfő. „Amire szükségünk van, hogy a brüsszeli bürokraták világában kell egy változást elérni” – mutatott rá a kormányfő. A miniszterelnök ugyanakkor hozzátette: „szeretném nagyon világossá tenni, hogy az Ukrajna európai uniós tagságának, a tárgyalások megkezdésének az elutasítása magyar részről nem üzlet tárgya. Nem lehet összekötni semmilyen pénzügyi kérdéssel. Amivel tartoznak, azt ide kell adni” – húzta alá Orbán Viktor. „Erről lehet egyezkedni, költségvetési összefüggésekben lehet is kötni valamilyen megállapodást”, de az ukrán kérdéskör „nem kapcsolható össze a Magyarországnak járó pénzek ügyével” – mutatott rá a kormányfő.


Valószínűleg egy jemeni kamikaze drón csapódott be Eilat városában.


Egymillió dolláros vérdíjat tűzött ki egy beduin család rokonuk gyilkosaira.


Angol nyelvű film, megnézhető automatikus magyar felirattal.


Hegyi Szabolcs, a TASZ munkatársa szerint azért fordulnak bírósághoz, hogy megvitassák, vajon jogos-e a tiltás. Földi László nemzetbiztonsági szakértő szerint ugyanakkor a TASZ lépése két szempontból is aggályos. Úgy véli, hogy az NGO-k és mögöttük álló globális hatalmak érdekei állhatnak a demonstrációk mögött, amelyek zavart keltve próbálják befolyásolni a társadalmat.


A demokrata párt radikális baloldali szárnyához sorolt politikus elleni indítványt 234 képviselő szavazta meg, ami azt jelenti, hogy 22 demokrata párti alsóházi tag is párttársa ellen voksolt. A határozatot beterjesztő Rich McCormick republikánus képviselő a vitában azzal vádolta az eljárás alá került Rashida Tlaibot, hogy nyilatkozataiban egy ország és polgárainak eltörlését támogatja.


Izraelnek el kell számolnia a Hamász elleni gázai hadművelet során bekövetkezett tömeges civil halálesetekkel – jelentette ki Petra De Sutter belga miniszterelnök-helyettes.


Izrael beleegyezett abba, hogy napi szinten négyórás szüneteket tartson a Gázai övezet északi részén folyó harcokban, hogy lehetőséget biztosítson a palesztin civileknek, hogy elhagyják területet – jelentette be a Fehér Ház. (nu, ez várható volt: összedolgoznak Gáza kiürítéséért; s szegény civileknek sincs más választásuk)


Egy izraeli jelentés szerint néhány újságíró előre értesült volt arról, hogy mi fog történni. Az érintett médiumok tagadnak.


Transzparensekkel követeltek tűzszünetet.


Az intézményben a Hamász rémtetteiről tartottak vetítést.


Az amerikaiak a fegyveres konfliktus kirobbanása óta növekvő arányban tartják Izraelt az Egyesült Államok szövetségesének, ugyanakkor 40 százalék szerint az izraeli katonai válaszcsapás túl messzire ment – derül ki egy friss országos közvélemény-kutatásból.


Deir ez-Zorban összecsapások kezdődtek egyrészt az amerikai erők és a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd alakulatai, másrészt a szíriai hadsereg és szövetségesei között – jelentette az Al Mayadeen egy forrásra hivatkozva.


"Az első számú ellenségünk a tudatlanság. A háború is nagyon sokszor a média hazugságainak az eredménye" – Julian Assange Csak akkor tudsz hatékony döntéseket és hatékony terveket hozni, ha elkezded megérteni mindazt, ami zajlik.


2024 februárjában egy „globális békecsúcsra” kerülhet sor Ukrajna érdekében – hirdették meg Kijevben.


Az Európai Bizottságnak nem lehet panasza az ukrajnai orosz kisebbség diszkriminációjára, mert nincs ilyen népcsoport – állította Olha Sztefanyisina, Kijev európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettese.


Ukrajna kész megállapodni Magyarországgal a nemzeti kisebbségek jogainak védelmére vonatkozó uniós követelmények teljesítéséről – jelentette ki Olha Sztefanyisina európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtöki kijevi sajtótájékoztatóján.


Magyarország szerint egyelőre privilegizált partnerséget érdemes felajánlani Ukrajnának, de az uniós csatlakozásról szóló tárgyalások megkezdésére mód és lehetőség nincs – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón csütörtökön.


A Bloomberg szerint az alternatíva az uniós országok garanciáit tartalmazná a finanszírozás piacok bevonására. Mint írták, több állam is egy ilyen megoldás gyors megtalálását követeli, hogy növeljék a nyomást Orbán Viktor magyar miniszterelnökre. Spanyolország azonban az EU hosszú távú költségvetésének keretében történő finanszírozás mellett érvelt.


A világban szinte mindenütt látható a nemzetközi rend megingása, feléledtek a befagyott konfliktusok, például a Kaukázusban, és aggodalomra adnak okot az afrikai katonai államcsínyek is – jelentette ki Petr Pavel cseh államfő csütörtökön Prágában a Diplomácia és biztonság elnevezésű konferencián.


Reggel 6 óta tartanak házkutatásokat különböző antifa foglaltházakban, Szászországban és Türingiában. Az akció oka egy május 1-i tüntetésen történt rendbontás – írja a Szent Korona Rádió a Bild nyomán.


A korrupciós botrányba belebukott a szocialista kormányfő, előrehozott választás jön Portugáliában.


A BDPST Koncept ügyvezetője szerint a mesterséges intelligencia nagyban segíti a szállodák munkáját, de továbbra is nagy szükség van az emberek szakértelmére.


Az a sejtésem, hogy Perintfalvi gondolatmenete inkább szól az őt kényszeresen foglalkoztató témákról, illetve többet árul el az ő frusztrációiról, mint a szerzetesekről. Szilvay Gergely írása.


Tudatosítani akarják, hogy hogyan is zajlik az abortusz.


Tesla 100 évvel ezelőtt megjósolta, hogy hamarosan megjelenik egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli kommunikációt.


952 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page