top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:10) 2023.02.16.


Halál, szenvedés és borzalmak a háborús területen Európa-szerte tömegek tüntetnek a háború ellen és azt követelik, hogy a NATO egyetlen tagja se küldjön több fegyvert Ukrajnába, ahol már egy éve tart az orosz-ukrán háború. Franciaországban egy ilyen megmozduláson a résztvevők úgy fejezték ki a tiltakozásukat, hogy kettévágták a NATO zászlaját. De Lengyelországban, Csehországban, Németországban és Ausztriában is rendszeresek a béketüntetést. Néhány katona egy fiatal fiút akar erőszakkal elhurcolni, hogy besorozzák a hadseregbe, eközben – vélhetően – a hozzátartozói kétségbeesve próbálják megakadályozni.


A Wagner csoport árulóinak kivégzéséről készített elrettentő videói nemcsak a dezertálástól ijesztik el a katonákat, de magához az alakulathoz való csatlakozástól is. Szemlénk a kényszersorozásokról.


Vajon miért nem vonulnak utcára emberek milliói Lisszabontól Stockholmig, azt követelve, hogy az érintettek fejezzék be a rohadt háborújukat?


Berlusconi az olasz sajtónak a vasárnapi lombardiai választás kapcsán nyilatkozott arról: „Zelenszkijnek csak azt kellett volna tennie, hogy abbahagyja a két donbaszi autonóm köztársaság támadását”. Hozzátette: „Nagyon, nagyon negatívnak értékelem ennek az úriembernek a magatartását”. Berlusconi arról is beszélt: szerinte a háború véget érhetne akkor, ha Joe Biden az Ukrajnának nyújtott katonai és pénzügyi segélyezés leállításával fenyegetné Zelenszkijt, és azt mondaná neki, hogy ha tűzszünetet rendel el, akkor hat-hét-nyolc-kilencmilliárd dollárnyi Marshall-terv állhatna össze Ukrajna újjáépítésére – idézi a volt olasz kormányfőt a Politico. Silvio Berlusconi szavaitól nem győzött elhatárolódni az olasz kormány. Egy órával a kijelentései után a Giorgia Meloni által vezetett római kormány közölte: megerősítik határozott és meggyőződéses támogatásukat Ukrajna mellett.


Néhány hét alatt Németország szerepe drámaian megváltozott. A német kormány sokáig fékezte a tankszállításokat, ezért még nemzetközi kritika is érte, különösen Ukrajna és Lengyelország részéről. Aztán jött a fordulópont, a német kormány bejelentette, hogy nagy európai Leopard 2 koalíciót alakít. Ebből viszont valószínűleg nem valósul meg semmi, mert időközben túl sok ország visszalépett – tájékoztatott a Welt.


Február 4-én megjelent, Oroszország nem győzhető le című írásom eljutott édesapámhoz is. Órákon belül meg is született a válasza, amit a Magyar Nemzet szintén lehozott. Szerintem az egyetlen és megkérdőjelezhetetlen igazság birtokában sem árt, ha az ember átgondolja mondandóját, mielőtt tollat ragad. Így a viszontválaszomhoz szükség volt néhány napra. És nem szeretném – vele ellentétben – a nyilvánosság előtt minősíteni sem írásainak kiérleltségét, sem az ő tájékozottságát, ezért igyekszem a geopolitikai tényeknél maradni. Édesapámnak nem velem van vitája, hanem a valósággal. Elképzelni sem tudja (vagy inkább nem akarja), hogy az Egyesült Államokat a geopolitikában, különösen az Európához való viszonyban a segítő szándékon és a morálon kívül bármilyen más motivációik is vezérelnék.


A tengerentúli Demokrata Párt élcsapata komolyan hiszi, hogy a többségi elvnél fontosabb az általuk vallott progresszív szemlélet. A világ „fejletlen” része ugyan ezt még nem látta be, így nem dönt minden esetben jól a nép, ám ezt könnyű orvosolni. Meg kell nekik mutatni a helyes utat. Van, ahol fegyverekkel, szövetségesek esetében pedig baráti támogatással. Ezért küldték Budapestre Samantha Powert, és ezért hozott magával egy dollármilliókkal teli bőröndöt.


A Hlavné správy, Kassán készülő internetes szlovák lap arról ír, hogy az amerikai Biden-kormányzat kísérletet tett a színes forradalom kirobbantására azokban az országokban, amelyek „még mindig vonakodnak a liberális világnézet elfogadásától, különösen Orbán Viktor Magyarországán”.


Az USA színes forradalmat készít elő Magyarországon – fogalmaz a Hlavné správy.


Cohen az első magas rangú izraeli tisztviselő, aki a háború kitörése óta Ukrajnába látogat. „Az elmúlt egy év során Izrael az ukrán nép és Ukrajna mellett állt. Ma felvonjuk az izraeli zászlót a kijevi izraeli nagykövetségen, amely visszatér a folyamatos működéshez, az országok közötti kapcsolatok erősítése céljából” – mondta Cohen.

A külügyminiszter a tervek szerint találkozik majd ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával és az ukrajnai zsidó közösség tagjaival is. Izrael már hónapok óta szövetségese, az Egyesült Államok nyomása alatt áll, hogy többet tegyen Ukrajna támogatásáért humanitárius, gazdasági és katonai téren; Ukrajna pedig azt szeretné, ha Izrael védekező fegyverekkel látná el az orosz rakéták és drónok ellen.


Az újabb jogfosztó ukrán törvény értelmében szeptembertől gyakorlatilag megszűnnek a nemzetiségi iskolák az országban – közölte Szijjártó Péter.


Brüsszel semmit nem hajlandó kezdeni az olcsó ukrán gabonával, amibe lassan belefullad az EU agrárpiaca. Magyarország saját kézbe vette a dolgot, és szigorú ellenőrzésbe kezdett.


Még épp csak ízelítőt kaptunk abból, mi történne, ha Ukrajna EU-tagként legyalulná az európai agrárpiacot. A szolidaritás rémálommá vált.


Az Európai Bizottság minden krízishelyzetben egy dolgot szorgalmaz: újabb gigahitelek felvételét. Görcsösen, könyörögve, fenyegetőzve – és ha kell, zsarolva.


Távozik tisztségéből Nicola Sturgeon skót miniszterelnök - közölték szerdán skót kormányforrások a BBC-vel. Sturgeon nyolc éve áll a skót kormány és a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) élén. (nu, épp ideje, pl. ezért: Szovjet tempó: törvényjavaslat kriminalizálná az otthoni gyűlöletbeszédet Skóciában)


Nicola Sturgeon nyolc évig vezette Skóciát és a brit országrészt uraló baloldali-nacionalista Skót Nemzeti Pártot – most pedig hangos transzgender viták közepette lép le a porondról.


A Pesti Srácok részletes leleplezést közölt a felforgató szervezetek hátteréről.


Jámbor Andrásnak azonnal le kell mondania! Eddig lehetett mocskolni portálunkat, hogy hazudozunk. Most ezt nehéz lesz már megmagyarázni... A Szent Korona Rádió értesülései szerint a brutális magyarországi antifa támadássorozattal összefüggésben letartóztatott magyarországi nő Dobos Krisztina. Szikra Mozgalom és Jámbor Andráshoz köthető tartalmakkal van tele a facebook-oldala, illetve a náluk elmaradhatatlan kurdzászlós képekkel. Jámbor András biztosan nem ismeri a hölgyet...fehér sapkában mellette...


Szegény hülye „ifjúszerető” pedagógusunk azt hitte, elfogadható az ő aberrációja, még fel is sorolta azokat a jónevű szervezeteket (PDSZ, TASZ, Helsinki Bizottság), amelyek ebben őt támogatják. Lehet elvben és kioktató jelleggel az abnormalitást egy darabig normálisnak láttatni, de ha a valóság megmutatkozik, vége van. (Ld. még Márki-Zay és a guruló dollárok; maga sem fogta fel, hogy a saját világában természetesnek ható külföldi beavatkozás valójában vállalhatatlan.)


Egy bejelentés nyomán elveszíthetik az engedélyüket annak az amerikai egészségügyi központnak az orvosai, amely gyermekek számára ír fel kísérleti gyógyszereket, illetve beavatkozásokat a "sikeres" nemváltás érdekében. „A Központban eltöltött idő alatt személyesen is tanúja voltam annak, ahogy az egészségügyi szakemberek a nyilvánosságnak és a betegek szüleinek is hazudnak a kezelésekről vagy azok hiányosságairól, illetve a gyermekeken végzett kezelések hatásairól.” „Tanúja voltam annak, hogy a gyerekek milyen sokkoló sérüléseket szenvedtek el a Központ által felírt gyógyszerek miatt; és azt is láttam, hogy a Központ még csak nem is próbálja nyomon követni a betegek (életében) a káros következményeket, miután már elhagyták a Központot.”

984 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK