top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:35) 11.12."Mi vagyunk az Amerikai Egyesült Államok, az Isten szerelmére! A világtörténelem legerősebb nemzete!" - válaszolta Joe Biden, majd nemsokára bejelentik: "teljesen tehetetlenek Izrael befolyásolására."


„Nem lehet bennünket provokálni, ez végzetes hiba lesz. Teljes harci készültségben vagyunk, készen állunk bármilyen csapásra, felkészültünk bármilyen fejleményre” – szögezte le Joáv Galant.


A mostani londoni demonstráció minden eddiginél nagyobb volt.


„Egy ősi gyűlölet újra feltámad Európában. Ezt el kell pusztítani” – fogalmazott Johnson. (nu, Boris, te már letojtad a kalapács nyelét, mondhatsz, amit akarsz...)


„Mi köze van ennek a gázai konfliktushoz?” – tette fel a kérdést a Hír Tv Napi aktuális című műsorában Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija.


A FEKETE SZOMBATON - a Hamas-ISIS islamonaci terrorkommandó 3000 Nukba mészárosa tömegterrorral és emberiség ellen elkövetett brutális tömeggyilkossággal végzett egy nap alatt 1500 ártatlan csecsemővel, kisgyerekkel, lánnyal és fiúval, anyával és apával nagyszülőkkel és a védelmükre érkező rendőrökkel, civilekkel. (nu, nézzük csak, mit állított ezzel szemben Izrael kormányfője a tegnapi szemezgetésünkben, ld. a következő hírt...; mindez különösen azért érdekes, mert a most és máskor is általam gyakran idézett alternatív hírforrás azon kevesek közé tartozik, amelyik a kovidőrület idején nagyon bátran és nagyon tisztességesen tájékoztatott az izraeli "oltásterrorról"; kár érte...)


Netanjahu tisztázta: azért léptek háborúba, mert a Hamász brutálisan meggyilkolt több száz izraelit, több mint kétszázat pedig fogságba ejtett. A Gázai övezet békés polgári lakosainak sorsáért egyedül a Hamász iszlamista terrorszervezetet terheli a felelősség, nem pedig Izraelt – szögezte le Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton, válaszul Emmanuel Macron Izraelt bíráló kijelentéseire.


Ivanka Trump egy képet is megosztott az eseményről. (aligha ezt, amit a neokohn...)


A képen a két nagy ellenség, az iráni elnök és a szaudi herceg üdvözli egymást. Nem is olyan régen Irán rakétákkal bombázta Szaúd Arábiát. A képen úgy tesznek, mintha a legnagyobb barátok lennének. A szaudi herceg a gázai Hamasz által elrabolt izraeli túszok szabadon engedését és ugyanakkor a tűzszünet életbeleptetését követelte. Az 57 muzulmán ország legfőképpen az izraeli válaszakció keménységét ítélte el, és különböző Izraelt büntető ötletekkel álltak elő. Az Izraellel Ábrahám Egyezményt kötő muzulmán országok azonban megakadályozták, hogy Izrael ellen kemény zárónyilatkozatot adjanak ki. Ezen gazdagságot látva ma is érthetetlen, hogy a 2,2 millió gázai arabnak miért nem adnak otthont ezek a muzulmán országok. Pláne azok után, hogy a gázai arabok ezen muzulmán országok egyikéből vándoroltak el anno 100-150 évvel ezelőtt.

Ebrahim Raiszi iráni elnök azt mondta, hogy az izraeli-palesztin konfliktus megoldásához nem szavakra, hanem “tettekre” van szükség, mielőtt szombaton Rijádba érkezett az arab és iszlám vezetők részvételével tartandó csúcstalálkozóra. Ez az iráni elnök első látogatása Szaúd-Arábiában azóta, hogy márciusban egy kínai közvetítéssel létrejött megállapodás helyreállította a két ország közötti kapcsolatokat.


A szaúd-arábiai fővárosban, Rijádban szombaton tartott közös arab-iszlám csúcstalálkozón Erdogan kettős mércével vádolta a nyugati nemzeteket, és kiemelte, hogy szerinte más globális konfliktusokra adott válaszaikban milyen ellentétek vannak. Hozzátette, hogy “az izraeli kormány úgy viselkedik, mint a Nyugat elkényeztetett gyermeke, és az általa okozott károkat meg kell térítenie”.


A cikk azt állítja, hogy az ezredes nem egyedül dolgozott. Az amerikai média szerint magasabb rangú ukrán tisztviselők utasításainak engedelmeskedett, akik viszont Valerij Zaluzsnij ukrán főparancsnoknak voltak alárendelve. Ugyanakkor maga Csernyinszkij tagadta, hogy szerepe lett volna az Északi Áramlat felrobbantásában. Seymour Hersh amerikai újságíró informátorai szerint a gázvezetékek alatt lévő robbanóanyagokat amerikai búvárok helyezték el a Baltops 2022 NATO-gyakorlat során, és a norvégok három hónappal később robbantották fel őket. Joe Biden elnök azért döntött a vezetékek szabotálása mellett, miután több mint kilenc hónapon át titokban tárgyalt nemzetbiztonsági csapatával, mert attól tartott, hogy Németország, amely az Északi Áramlaton keresztül kap gázt Oroszországtól, nem akar részt venni az Ukrajnának nyújtott katonai segélyben. Washington tagadja a vádakat.


Ukrajna addig nem hagyja abba a harcot Oroszország ellen, amíg vissza nem veszi az összes olyan területet, amelyet sajátjának tekint – mondta Volodimir Zelenszkij elnök a Reutersnek adott interjújában a héten. Az amerikai támogatás megvonása aligha befolyásolná Kijev politikáját ebben a tekintetben – tette hozzá. Amennyiben Washington leállítaná a Kijevnek nyújtott katonai és pénzügyi támogatást, Ukrajna egyszerűen nélküle folytatná a konfliktust – állította Zelenszkij arra a kérdésre, hogy “aggódik-e” az amerikai külpolitika esetleges változásai miatt, különösen Donald Trump 2024-es elnökválasztási győzelme esetén.


A vezető nem közölt részleteket arról, hogy az uniós országok milyen mennyiségű orosz gázt kapnak, mondván, hogy a gázvezetéken keresztül futó gázmolekuláknak “nincs nemzeti színezetük”.


A honvédség kivezénylésére, valamint a határőrség visszaállítására lenne szükség a magyar-szerb határon tevékenykedő embercsempészbandák megfékezése érdekében - jelentette ki a Mi Hazánk elnöke az ásotthalmi határátkelőnél szombaton.


Egy kutatásból az is kiderült, hogy az amerikaiak 38 százaléka még mindig ellenzi az azonos neműek házasságát.


Bár az obszcén és aberrált „verseiről” elhíresült L. Simon Lászlót leváltották az általa is megszavazott gyermekvédelmi törvény be nem tartása miatt, s mert azt állította, nem kérheti el a Nemzeti Múzeum a személyi igazolványokat (miközben valójában a nyugdíjasoktól is elkérheti), de az LMBTQP-lobbi a fontosabb hadállásait megőrizheti Magyarországon – hívta fel a figyelmet Novák Előd sajtótájékoztatóján, melynek videóját L. Simon „verseivel” is illusztrálta, ezért csak 18 év felettiek tekinthetik meg a YouTube-on.


Az Alapjogokért Központ elemzője szerint ugyanakkor üdvözlendő, hogy az ország vezetése családbarát. Hozzánk hasonlóan.


A főpásztor kiemelte: az az örömhír, hogy nem mi vagyunk a kezdet; készen kapjuk a valóságot, amely meghatároz bennünket, de választás elé is állít. Vagy elfogadjuk, vagy szembe megyünk vele. Két teremtő van: az Atyaisten, aki megteremti a világot és a mi fejünk, amely feltételezésbe bocsátkozik a Teremtővel szemben.


 

JELENÍTŐ TÉR – Ifj. Durkó Zsolt festőművész kiállítása


969 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page