top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:13) 11.13.Közülük ketten, dr. Szücsi Frigyes nemzetközi hírű régész, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, valamint Tián Csaba, Pákozd és környéke közösségi életének egyik motorja családos emberek, Szücsi Frigyes két, Tián Csaba négy gyermek édesapja. Ők és harmadik társuk, Piller Gergely is Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi gesztusára vár, amit az ügyben a vád szerint sértettként érintett Csintalan Sándor is kér számukra, hangsúlyozva, egyáltalán nem biztos benne, hogy azok ültek a vádlottak padján, akiknek kellett volna. Ezzel a volt szocialista politikus is sejtetni engedte, hogy a hármak ártatlanok.


A tanulmány eredményei eltérnek néhány korábbi kutatástól, amelyek az első adag után magasabb mellékhatásokról számoltak be, mint a második adag után. Emellett ellentmond azoknak a tanulmányoknak, amelyek szerint a diabéteszben szenvedő egyéneknél kisebb valószínűséggel jelentkeznek súlyos vakcina-mellékhatások. (nu, nagyon óvatos duhaj, de már ez is több a semminél az igazsághoz vezető úton)


Televíziós riport készült a szerb-magyar határ innenső oldalán.


A harmadik világháború már elkezdődött. A globális háborúk szomorú trilógiájának következő felvonása egy szétszórt, de hosszú konfliktus lesz A status quo megszűnése azt jelenti, hogy a világ a zűrzavar hosszú időszakába lép – Fjodor Lukjanov teljes cikke magyarul (Vilag Helyzete)


A nemzetközi közösség és az arab államok felelőssége is kitapintható az izraeli háború berobbanásában: tíz éve hagyják jegelve a palesztin kérdést, pedig az megoldatlanul egy veszélyes gyúelegy. Az eszkaláció több okból félelmetes a szomszédos államok számára – számba vettük, miért.


Az izraeli külügyminisztérium felülvizsgálta a korábbi adatokat, és kétszáz fővel kevesebb lehet az áldozatok száma.


A Hamász katonai szárnya, az Al-Kasszam Brigádok a múlt héten azt közölte, hogy több mint 60 fogoly halt meg a Gázai övezetben végrehajtott izraeli csapásokban. Sok áldozat holtteste még mindig a romok alatt van eltemetve.


Több tucat újszülött élete van veszélyben. (nu, azt is felajánlhatta volna, hogy békén hagyja a kórházat)


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vasárnap arról számolt be, hogy Gáza legnagyobb kórházában, az Al Shifában megszakadt a kommunikáció a központokkal. Izrael célba vette a létesítményt, arra hivatkozva, hogy a Hamász terrorista tevékenységek parancsnoki központjaként használja.


Izrael azt tervezi, hogy a hadművelet után is megtartja a biztonsági ellenőrzést a Gázai övezetben – közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.


Egy Izrael-párti fel is rohant a klímatüntetésen a színpadra, hogy a világba ordítsa, ő bizony zsidópárti, és ide nem azért jött, hogy “politikai eszmefuttatásokat hallgasson” (mármint a palesztin kérdésről, a többi nem zavarta – a szerk.).


A tüntetők azonnali tűzszünetet követeltek. Azzal vádolják Izraelt, hogy nem tartja tiszteletben a háborús törvényeket, és szándékosan okoz áldozatokat a civileknek.


Michael Gove-ot úgy kellett kimenekíteni a Victoria pályaudvarról.

Az antiszemitizmus elleni legnagyobb felvonulást Párizsban tartották, ahol a rendőrség összesítése szerint a több mint 105 ezer fős tömeg több mint három órán át vonult a két parlamenti ház vezetőjének felhívására a nemzetgyűlés épületétől, a Bourbon-palotától a szenátusig, a Luxembourg-palotáig. A tömeg többször elénekelte a Marseillaise-t, a francia nemzeti himnuszt, és hosszan tapsolt.


Az iszlám gondolkodás nem tolerálja a korábbi rendszereket, legyen szó vallásról vagy kultúráról – hangsúlyozta a biztonságpolitikai szakértő.


Ha Európa nem tér észhez, nem hangolja újra az értékrendjét és stratégiáját, ennek a történetnek katasztrofális vége lehet.


A fiatalok és az idősek többsége is a bevándorlás ellen foglalt állást.


A francia szenátus több ponton is módosított a Macron elnök törvénytervezetén, többek között a migránsok letelepedését és munkavállalását nehezítenék meg.


A jeleneteket rögzítette a videómegfigyelő rendszer, így sikerült azonosítani őt. Ráadásul a vandál férfi az őrsön megfenyegette a rendőröket és a helyi keresztény lakosságot is, mondván, hogy ilyen jellegű cselekedetekkel akarja megbosszulni a Gázában megölt palesztinokat.


Tegnap este történt.


Orbán Viktor ígéretéhez híven nem engedte a terrorizmust támogató rendezvények megtartását.


„Gyomorforgató, ahogy a Nyugat megpróbálja Ukrajnára hárítani a felelősséget az Északi Áramlat felrobbantása kapcsán” – értékelt lapunknak Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő.


Négymilliárd euró helyett már nyolcmilliárd eurót adnak a németek Zelenszkijéknek. (nu, ez pont dupla öröm)


Az orosz-ukrán háborúba ölt milliárdok kapcsán a szakértő aláhúzta azt is: az orosz-ukrán háború az országoknak nem, csupán „bizonyos szektoroknak, bizonyos köröknek üzlet: hadiiparnak, az energetikai szférának, ezen belül is egy-két cégnek”.


A kérdésben a Fidesz-KDNP álláspontja világos: a háborúban álló Ukrajnával még a csatlakozási tárgyalások megkezdése sem elfogadható, ez biztonsági kockázat egész Európára nézve. “Ráadásul Ukrajna csatlakozása akkora pénzügyi terhet tenne az unió vállára, amit az egyébként is gyengélkedő európai gazdaság egyszerűen nem bírná” – fogalmazott.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szívesen tárgyalna közvetlenül Donald Trump volt amerikai elnökkel, arra az esetre, ha a republikánus elnökjelölt 2024-ben újra elfoglalná a Fehér Házat – közölte egy kijevi bennfentes forrás a Sztrana című ukrán lappal vasárnap.


Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelete alapján kerül megrendezésre jövő márciusban az Ifjúsági Világfesztivál, amely a világ legnagyobb ifjúsági rendezvénye. Még van lehetőség regisztrálni a részvételre az összesen 35 fős magyar delegáció tagjaként.


A Csendes-óceáni Flotta haditengerészeti csoportjába az Admiral Tribuc és az Admiral Pantyelejev tengeralattjáró-elhárító hadihajók, valamint a Pecsenga óceánjáró tanker tartozik. A hajók a dél-ázsiai ország fő tengeri kikötőjének számító Csittagong kikötőjében horgonyoztak le.


Egyik napról a másikra eltűntek a hajléktalanok az utcákról.


A BRICS-országok gyors felemelkedése átalakítja a világgazdaságot, és a csoport részesedése a világ GDP-jéből vásárlóerő-paritáson (PPP) számolva jóval meghaladja a hét nagy fejlett gazdaságú ország (G7) részesedését – jelentette a héten a Bloomberg.


A Magyar Önvédelmi Mozgalom minden olyan honfitársa mellett kiáll nemzetiségi hovatartozásától függetlenül, aki normális magyarként él az országban, rendet akar és összefogásra törekszik a haza megmaradása érdekében. Nem mellesleg a nyomásgyakorlásnak köszönhetően a filmben bemutatásra kerülő Karády Katalin hagyatéka biztonságos körülmények közt maradhat – írja tájékoztatójában az önvédelmi szervezet.


A Nyílt Sisak első témája a digitális állampolgárság és a digitális pénz bevezetésének a kérdése volt. Ezzel kapcsolatban elhangzott: a pokol kapuit nyitotta rá az emberi szabadságra a magyar kormány azzal, hogy beterjesztette a digitális állampolgárságról szóló törvényt az Országgyűlés elé. Ez egy olyan digitális azonosítást jelent, amelyben minden állampolgárnak minden adata össze van kötve, egészen a fizetésig, ez pedig az jelenti, hogy állam mindenki felett kontrollt fog tudni gyakorolni. Szakács Árpád arra hívta fel a figyelmet, hogy egy nappal azelőtt, hogy a kormány bejelentette a digitális állampolgárságról szóló törvénytervezetet, az ENSZ egyik szervezete azt tette közzé, hogy 2030-ig minden országban be szeretnék vezetni a digitális azonosítást. Ennek érdekében az ENSZ, a Bill és Melinda Gates Alapítvány, valamint a Rockefeller Alapítvány kampányt indít a digitális azonosító, a digitális fizetések és az adatmegosztás elterjedésének felgyorsítására. Ezekkel kapcsolatban Bill Gates kijelentette: a digitális azonosítók a jövőben kötelezőek lesznek a „társadalomban való részvételhez”. Ez egy kínai típusú társadalmi kreditrendszernek az előkészítése, a magyar kormány most ezt hajtja végre – közölte Szakács Árpád. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendszerváltás utáni egyik első döntése az Alkotmánybíróságnak az volt, hogy megsemmisítette azt az egyedi azonosítót, amit a kommunisták vezettek be. Ami most történik, az visszatérés a diktatúra irányába, a kormány mostani terve egy demokráciában teljesen elfogadhatatlan – tette hozzá.

 

Anyanyelvápolók Szövetsége: Ünnepségünk 16 órakor kezdődik a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A közvetítés itt is elérhető. Ünnepségünk 16 órakor kezdődik a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Hagyományainkhoz hűen e jeles napon adjuk át a Lőrincze Lajos-díjat, az Arany Kazinczy-díjat, a Deme László-díjat, a Maróti István-emlékérmet, az Anyanyelvápolók Szövetsége 2023. évi országos pályázatának és A Magyar Nyelv Múzeuma „Írj levelet Kazinczynak” című pályázatának elismeréseit. Ünnepségünkön mutatjuk be Az én Petőfim című pályázatunk anyagából összeállított kötetet is.

 

Meghívó


A Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének

Kulturális- és Művelődési Tagozata

szervezésében tisztelettel meghívjuk


A hagyomány védelméért! – A kritika

című rendezvényünkre,


amelyet 2023. november 24-én 17 órai kezdettel

a Magyar Katolikus Rádió épületében

(Budapest, Délibáb u. 15, 1062) tartunk.


Köszöntőt mond:

Dr. Erdősi-Boda Katinka és

Dr. Beöthy-Molnár András


Előadók:

Dr. Nemes László: Magánügy-e a gondolkodás?

Kritika és önreflexió

Fucskó Miklós: A sajtó értékvesztése


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük részvételi szándékukat a werner-nagy.eszter@katradio.hu email címre jelezzék!

A jelentkezők létszámának függvényében a helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk.


814 megtekintés

Комментарии


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page