top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:22) 11.14.
A globalisták egy életen át dolgoztak a transzhumanizmus tervén. Tökéletesítették a számítástechnikát, a robotokat, a kiborgokat és a géntechnológiát, és most következik a gyors és brutális bevezetés.


Washington több mint 30 éve nem tudott igazságos rendet teremteni, ezért élünk át most példátlan válságokat. A Kelet-Európában és a Közel-Keleten zajló konfliktusoknak ugyanaz a gyökere.


Politikusok, újságírók, minden rendű és rangú megmondóemberek és elemzők! Először is, elengedhetetlen lenne, hogy alaposan megismerjék a palesztin-izraeli konfliktus valóságos történetét, és megszólalásaik alkalmával igyekezzenek rávilágítani azokra az okokra, amelyek a jelenlegi borzalmas konfliktust előidézték. Teljesen nyilvánvaló, hogy a történelmi múlt felelevenítése nem támasztja alá a tragikus izraeli-palesztin ellenségeskedést övező hivatalos nyugati narratívát. Másodszor pedig, főleg az október 7-i támadások fényében, természetesen lehetséges terrorszervezetnek minősíteni a Hamászt. De az iszlamista szervezet talán végig nem gondolt, elkeseredett akciójához mi köze van a Gázai övezetben élő 2,3 millió embernek, kiváltképpen a polgári lakosságnak, nőknek és ártatlan gyermekeknek? Nem lenne kötelessége minden egyes politikusnak, elemzőnek, újságírónak és más megmondóembernek – minden rájuk nehezedő iszonyatos hatalmi nyomás ellenére – határozottan elítélni a kollektív büntetést, ártatlanok ezreinek és tízezreinek lemészárlását, 2,3 millió embernek a lakóhelyéről történő elüldözését, megfosztásukat az életben maradáshoz nélkülözhetetlen alapvető létszükségletektől? Ha valami, akkor milliók szava, tiltakozása, akarata talán leállíthatja a pusztító, sok ezer ember halálához vezető, rettenetes emberi szenvedést okozó bosszúhadjáratot. (G. B.)


...de az esetleg megfordult a fejedben, hogy vajon Palesztina támogatna-e téged? Forisek Ádám írása. (nu, az a helyzet, hogy ez is méltányolandó szempont; de azért az nagy melléfogás, hogy csak liberálisok háborognának a kollektív büntetés miatt, hacsak az iménti Kuruc.infót is nem tekintjük annak)


"A Hamász által szított terrortámadás után Izrael állam következményei és döntése ugyanolyan súlyosak, mint a Hamászé. Ártatlan embereket gyilkolnak mindenféle kritérium nélkül"


Kemény kritikát fogalmazott meg saját politikai családjával szemben az izraeli munkáspárt vezére. Merav Michaeli, az Izrael baloldali Munkapárt vezetője úgy véli, hogy valami „nagyon nincs rendben” globális baloldallal, mivel az elvileg progresszív szervezetek látszólag inkább azon iszlamista harcosok oldalára állnak, akik ellenzik női és az LGBTQ+ jogokat – írta meg a Politico. A lap szerint a kritika hátterében az állhat, hogy az EU és az Egyesült Államok városaiban hetek óta tömeges tüntetések zajlanak az azonnali tűzszünetért, ugyanakkor ezen tüntetések palesztinbarát jellege sokakat aggaszt.


Lehet, tudnak ők valamit, amit a nyugati Hamász-támogató tüntetők nem?


Deborah Middelhoff a „Németországban jelenleg zajló folyamatok” miatt dobta be a törölközőt


Szerencsére az IDF egyik drónja videóra vette a terroristák támadását.


A Gázai övezetben folytatott hadművelet felgyorsítására igyekszik rávenni az Egyesült Államok Izraelt, hogy a konfliktus ne befolyásolja Joe Biden amerikai elnök támogatottságát a választások előtt – közölte hétfőn az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) sajtóirodája.


A magyar kormányfő hétfő este osztotta meg Facebook-oldalán, hogy Berlinben találkozott Olaf Scholz német kancellárral. Orbán Viktor az Európai Unió stratégiai menetrendjéről szóló tárgyalásokra utazott Németországba, miután megtekintette az Adaptive Hussars 2023 nemzetközi hadgyakorlat kelet-magyarországi műveleteit.


Tanulságos előadást tartott a Századvég 30. születésnapja alkalmából szervezett konferencián Orbán Viktor. A miniszterelnök a múlt felidézésén túl a jelenről és a jövőről is beszélt. Azt mondta, hogy a liberálisok nem az emberekkel törődnek, hiszen az ő gondolkodásuk kiindulási alapja egy eszme.


Fontosabb dolgokkal voltak elfoglalva, mint a magyar „jogállamiság”.


A 30 éves Frederik Jansen 2021 óta a holland parlament képviselője. Az elmúlt évtizedben Thierry Baudet közeli munkatársa volt, valamint a Fórum a Demokráciáért (FvD) ifjúsági elnöke a párt kezdeti éveiben. Részt vett Budapesten az október 23-ikai rendezvényeken, és exkluzív interjút adott a Magyar Jelennek.


Mint ismert, minden év november 11-én tartják Európa legnagyobb nacionalista felvonulását, a lengyel függetlenségi menetet. Binder Csaba, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke több tízezer ember előtt szólalt fel, és osztotta meg gondolatait a lengyel, és más európai résztvevők előtt, erről kérdeztük.


Most Tedros azt írja: "Olyan időben találjuk magunkat, amikor az álhírek, hazugságok, összeesküvés-elméletek, félretájékoztatás és dezinformáció burjánzik." Ennek oka ezúttal az ENSZ azon törekvése, hogy a világ országai beleegyezzenek a "pandémiás megállapodásba". Még jobb lenne egy olyan bejegyzés – vagy egy egész tanulmány –, amely elmagyarázza, hogy a javasolt szerződés pontosan hogyan "védi kifejezetten" a nemzeti szuverenitást", hogy "ne hagyjon helyet a kétségnek vagy a zavarnak".


Kedd reggel ítéletet hozott a finn fellebbviteli bíróság, amely szintén felmentette Päivi Räsänen finn képviselőt az ellene felhozott vádak alól. A volt finn belügyminisztert kisebbség elleni gyűlöletkeltéssel, uszítással vádolták meg, miután egy kiadványban és egy Twitter-bejegyzésben Pál apostol szavait idézve állt ki a természetes házasság mellett. (nu, azért azt vegyük észre: milyen világ az, ahol a véleményéért egyáltalán bíróság elé állíthatják; és milyen bírósági gépezet az, ahonnan csak fellebbvitelnél tudott kiszabadulni?)


Teljes törléssel fenyegette meg a Facebook az oldalamat, még a személyes fiókomat is. Hogy pontosan miért, azt nem lehet tudni. Az indoklás abszurd: állításuk szerint megsértettem a közösségi alapelveket azzal, hogy veszélyes személyekre és szervezetekre vonatkozó szabályokba ütköző bejegyzést osztottam meg. Sok lehetőségem nincs, fellebbezésemnek a Meta mesterséges intelligenciája ellen kábé annyi hatása van, mint szúnyogcsípésnek egy elefánt hátán. Kapcsolatba nem tudok lépni senkivel, ügyfélszolgálat nincs, magyarországi képviselet szintúgy. Ami annak függvényében különösképp érthetetlen, hogy egy Magyarországon is működő, szolgáltatást biztosító gazdasági vállalkozásról van szó, amely úgy tűnik minden különösebb gond nélkül korlátozhatja magyar sajtóorgánumok és újságírók szólás-, vélemény- és sajtószabadságát.


James Stavridis szerint a nyugati pénzeket inkább az ország gazdaságának fellendítésére kellene fordítani.


Franciaország azt tervezi, hogy nem küld több fegyvert Ukrajnának a saját arzenáljából, hanem lehetővé teszi Kijev számára, hogy egy támogatási alapon keresztül közvetlenül az ország gyártóitól vásároljon fegyvereket – közölte vasárnap Sebastien Lecornu francia fegyveres erőkért felelős miniszter.


A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az EU-s külügyi tanács szünetében tartott sajtóértekezletén közölte, hogy ukrán kollégája is bejelentkezett az ülésen videokapcsolaton keresztül, hogy újabb támogatást kérjen a harchoz. Ennek kapcsán szavai szerint a magyar álláspont az, hogy végre itt lenne az ideje annak, hogy az Európai Unió egyfajta stratégiai szembenézést tartson.


A liberális zombi város egyik napról a másikra tisztult meg az APEC csúcstalálkozó közeledtével. (sőt, azért hívták meg, hogy végre legyen szilárd hivatkozási alap az elodázhatatlan nagytakarításra)


 

Meghívó


A Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének

Kulturális- és Művelődési Tagozata

szervezésében tisztelettel meghívjuk


A hagyomány védelméért! – A kritika

című rendezvényünkre,


amelyet 2023. november 24-én 17 órai kezdettel

a Magyar Katolikus Rádió épületében

(Budapest, Délibáb u. 15, 1062) tartunk.


Köszöntőt mond:

Dr. Erdősi-Boda Katinka és

Dr. Beöthy-Molnár András


Előadók:

Dr. Nemes László: Magánügy-e a gondolkodás?

Kritika és önreflexió

Fucskó Miklós: A sajtó értékvesztése


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük részvételi szándékukat a werner-nagy.eszter@katradio.hu email címre jelezzék!

A jelentkezők létszámának függvényében a helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk.


1 059 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page