top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:14) 2022.11.25.
A szakértő szerint a megerősített hadseregek Európában belül „nem fognak parlagon heverni”.


A német lap szerzője szerint véget kell vetni a nemzeti kormányok egyéni vétójogával folytatott „zsarolási játékoknak”.


De nem úgy, hogy igyekezne megakadályozni azt. Koenen Krisztina írása.


Az Európai Parlament éppen önmagát készült ünnepelni fennállásának 70. évfordulója alkalmából. Azonban Ryszard Legutko lengyel képviselő, a Jagelló Egyetem professzora, kíméletlen őszinteséggel szembesítette a baloldali politikusokat a saját rombolásukkal. Kapott is azonnal fújolást, gúnyos mosolyokat és dühös bekiabálásokat. Csak egyvalamit nem: cáfolatot. (nu, ezt csakugyan nem lehet elég sokszor megnézni)Orbán Viktor itt is szembemegy az árral pragmatikus retorikájával, a lengyelek azonban sokkal radikálisabbak, történelmi okoknál fogva oroszellenesek. Azonban az ideologikusabb kérdésekben gyakran volt összhang, például a migrációs válság idején a baloldali Fico ugyanúgy ellenezte a menekültkvótát mint Orbán Viktor vagy a lengyelek. Azonban Csehország esetében nem elképzelhetetlen, hogy alapvetően változik meg Prága viszonya Budapesttel, ugyanis Jan Lipavsky, a cseh külügyminiszter pont ennek az orbáni minta követésének a tagadását fogalmazta meg: ...Andrej Babiš miniszterelnöksége idején bábként hagyta, hogy Budapestről vezessék... Andrej Babiš nem folytatott szuverén cseh politikát, nem kell, hogy Orbán Viktor vezessen minket.


Inkább focizniuk és győzniük kellett volna a politizálás helyett – üzente Eden Hazard a német válogatottnak.


„Ez a világ egyik legnagyobb márkája, és a cég azon döntése, hogy kitart Putyin mellett, sok mindent elárul” – fogalmaztak az aktivisták.


A momentumos képviselő következő célja, hogy ennek mintájára az önkormányzatok is uniós forráshoz jussanak.


Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy vizsgálják meg annak a lehetőségét, miszerint, hogyan lehet megfosztani Magyar állampolgárságuktól azokat az EU-s parlamenti képviselőket, akik a Magyar érdekek ellen szavaztak, illetve hosszú ideje munkálkodnak. Név szerint: Ara-Kovács Attila DK-s képviselő, Cseh Katalin momentumos képviselő, Dobrev Klára DK-s képviselő, Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, Molnár Csaba DK-s képviselő és Rónai Sándor DK-s képviselő.


Több szervezet, köztük a Transparency International Magyarország koordináltan, másokkal együttműködve beadta a jelentkezését a munkacsoportba.


Átmenetileg leállt a közlekedés a berlini nemzetközi repülőtéren csütörtökön klímaaktivisták tiltakozó akciója miatt.


A brit kormány, illetve a többi nemzetállam kormánya gondoskodott arról, hogy ezen államok lakossága, amelyek felhatalmazták kormányaikat a határozatlan idejű “lezárások” bevezetésére, még inkább eladósodjon az elkövetkező generációkra ugyanazon a pénzintézetek felé, amelyeket a központi bankok éppen az ő pénzükkel, az adófizető és a kamatterheket viselő lakosság pénzével mentettek meg.


A "La Quinta Columna" (= "Az Ötödik Hadosztály") internetes platform alapítója és vezetője. A Sevillai Egyetemen szerzett biostatisztikai diplomát. A Miguel de Cervantes Európai Egyetemen szerzett biostatisztikai mesterdiplomát, valamint posztgraduális végzettséget egészségügyi biológiából, klinikai mikrobiológiából, epidemiológiából és klinikai immunológiából. Az Antonio de Nebrija Egyetem klinikai genetikai szakértője. A Sevillai Egyetemen szerzett tudományos munkát igazoló oklevelet és posztgraduális mesterdiplomát gyermekpszichológiából. Mesterdiplomája van banki és pénzügyi területről melyet a Felsőbb Banktechnikai és Bankgyakorlati,intézetben szerzett. Személyi tanácsadó. Más szóval, egy hosszú és tartalmas dosszié.

896 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK