top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:35) 11.19.
(nu, a magyar hadsereg még várat magára)


Most a kormányt perli.


A kirgiz egészségügyi miniszter, Alimkadyr Beishenaliev állítólag mintegy 2,5 millió doboz vakcinát vásárolt állami pénzen, annak ellenére, hogy Kirgizisztán ingyen kapta a vakcinákat.


Széleskörű bojkott indult az X (volt Twitter) ellen, miután Elon Musk megosztott egy Tweet-üzenetet, amely szemet szúrt nem csak a zsidó Rágalmazás Ellenes Ligának, de más zsidó szervezeteknek és szélsőliberális, globalista médiumoknak. A szólásszabadság bajnokai válaszul gazdasági hadjáratot indítottak az X ellen, melyhez sorra csatlakoznak az óriásvállalatok. Még az Európai Bizottság is közölte, felfüggeszti hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok “antiszemita” és “náci” tartalmak mellett jelenjenek meg – derül ki a 444 cikkéből (a lemaradt idézőjeleket mi pótoltuk – a szerk.).


„a brüsszeli Európa-modellre nekünk nemet kell mondanunk”, mert fenntarthatatlan, magyarul jövőtlen. Ma Brüsszelben tönkreteszik és vesztébe vezetik Európát, „naponta vernek újabb és újabb szöget a koporsójába”


Ha ne adj Isten az az egyenlőségjel mégis létezne, akkor a jövő nem sok jót ígér.


Moszkva politikáját a Nyugattal való ukrajnai konfrontáció alakítja, ami arra kényszeríti, hogy szorosabb kapcsolatokat alakítson ki a Hamásszal együtt érző országokkal.


És még ezeket akarják betuszkolni az Unióba.


Az Arab World for Research and Development (AWRAD) palesztinok körében végzett felmérése szerint a válaszadók mintegy 90 százaléka úgy véli, hogy “az együttélés [Izraellel] egyre inkább lehetetlenné válik”, tekintettel a gázai katonai akciók mértékére.


Aggódik Ukrajna esetleges EU-csatlakozása miatt a német gazdák szervezete: szerintük a keleti agrárország csatlakozása az eddigi uniós agrárpolitika végét jelentené.

Kapcsolgatom szombat este a televíziót. Hopp, egy német-török barátságos meccs. Elkezdem nézni. De... Valami nem stimmel. A helyszín: a berlini Olimpiai Stadion. Tehát azt hinné az ember, hogy a németek vannak otthon. Papíron igen. De, ma már csak papíron. A szombat esti találkozón valójában a törökök voltak otthon. A németek labdaérintéseinél hangos füttyszó volt hallható. A lelátón török (és palesztin) zászlókat láthattunk. Mindenhol a piros szín dominált. 30 éve követem a labdarúgást, de én ilyet még nem láttam... Így veszett el Németország.

A tüntetők elsősorban a katalán amnesztiatörvény ellen emelték fel a hangjukat.


Meggyőződésem, hogy sokkal kevesebb érdeklődés lenne a “háttérhatalom” témaköre iránt, ha kiegyensúlyozott, boldog embereket látnánk magunk körül.


Az IMF vezérigazgatója néhány nappal ezelőtt arról beszélt, hogy hamarosan virtuális fizetőeszköz váltja ki a készpénzt. Hogyan vélekednek erről a magyarok? El tudják-e képzelni a mindennapokat készpénz nélkül? Megkérdeztük.


– Hívjuk ezentúl úgy a Mi Hazánkat, hogy Mi Hasznák – kiáltott fel a csapat. Ha ezt megtudják a magyarok, senki nem fog bízni bennük, továbbra is narancsos marad az égbolt és ez egyedül a Mandinernek lesz köszönhető. Azonnal be is tördelték a közvélemény-kutatási elemzést a cikkek sorába, ahol ott virított a lényeg: Mi Hasznák. Ismerve az utóbbi években lezajlott fideszes kulturális fordulatot, ennek a háttere akár így is történhetett volna. Tény viszont, hogy ez az alpári és végtelenül primitív írás megjelent a Mandiner csütörtöki számában. A Mi Hazánk határozott válaszreakciója nem maradt el, a Mandiner pedig egy sovány elnézéssel letudta a dolgot. És itt a történetnek vége is kellett volna legyen. Csakhogy, jól sejtik, nem lett vége. Történt ugyanis, hogy a Mandiner csapatában egy Kohán Mózsi nevű ifjú titán egy Pál utcai fiúnak képzelte magát és elkezdte rágni a gittet. (...) Kohán-módra le lehet nézni, lehet sértegetni a Mi Hazánk szavazóit, csak éppen az a helyzet, hogy a Mi Hazánk elképesztő ütemben bővülő félmilliós szavazótáborának 34 százaléka diplomás, míg a Fidesz támogatóinak csak 17 százaléka. Mind többen jönnek rá, a Fidesz egykori értékei még megvannak, ám ezeket egyre inkább a Mi Hazánk környékén kell keresni.A vezérkari főnök hadgyakorlaton köszöntötte a Mi Hazánk alelnökét Zárt ülésen folynak a közbeszerzés alóli mentesítések gátlástalanul, pl. több mint tízszeres áron szavaztak meg egy olyan több milliárd forintos beszerzést külföldi forrásból, melyet az egyetlen magyarországi repülőgépgyárban tizedannyiért is meg tudnak oldani világszínvonalon.


Nem, ez nem valami vicc, nem kamu, nem mesterséges intelligencia! A Queen híres ikonikus, "I want to break free" című dalát adja elő Kim Dzsong Un és Észak-Korea vezetői számára a katonai zenekar.


A tünet nem fog eltűnni az eszméletlen kovidióta csalás leleplezése és a nevetséges klimatista mese bukása ellenére sem, hanem áthelyeződik... ezt a trumanok domináló faja biztosítja, akiket születésüktől fogva életük végéig a szimbolikus fikciók uralnak. ("Hangokat hallok magamból.")


Miután beszkennelted, egy website-ot nyit meg és mivel sürgősen meg akarod oldani a helyzetet, pl. autóparkolás, jegyvásárlásárlás, stb. megadod a banki adataidat.


Az 1970-ben létrehozott luxemburgiFondation du Mérite Européen (kb. Szolgálat Európáért Alapítvány) olyan egyéneket, ill. szervezeteket részesít elismerésben, akik, ill. amelyek az európai eszmény felé vezető úton konstruktív nyomokat hagytak maguk után. Igazgatótanácsának elnöke Jacques Santer, a Nagyhercegség volt miniszterelnöke, elnöke a mindenkori luxemburgi kormányfő. A szervezet díszoklevelét (diplôme d’honneur) ünnepélyes keretek között 2023. november 14-én Magyarország berlini nagykövetségén a kommunizmus 100 milliónyi áldozatának a tiszteletére a világon első ízben Csömörön emlékművet állító, valamint Prof. Erika Schuchardt Beethoven-békehírnökkönyvét magyar nyelvre lefordító Gloria Victis Alapítvány nevében Mátyás Sándor vehette át. Az alapítvány kitüntetését eddig mások mellett olyan jeles politikusok kapták meg, mint Hans-Dietrich Genscher, az Német Szövetségi Köztársaság volt külügyminisztere, Walter Scheel, az NSZK volt államelnöke, Tadeus Mazowiecki, Lengyelország egykori miniszterelnöke, Vytautas Landsbergis, Litvánia volt államelnöke és Habsburg Ottó, a Páneurópai Unió volt elnöke.

951 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page