VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (19:40)

Georgi Markov: El a kezekkel Lengyelországtól és Magyarországtól!

Georgi Markov volt bolgár alkotmánybíró, a kormányzó GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) párt parlamenti képviselője, a hazánkban is megjelent Az Orbán-jelenség című könyv szerzője közösségi oldalán szenvedélyes hangú üzenetet küldött Angela Merkel német kancellárnak.


Mese a „rendszerszintű rasszizmusról” – kérdések egy propagandafilmhez

Komolyan azt gondolják a készítők, hogy ezzel a teljes cigányságot az áldozati szerepbe helyező filmmel fogják a többségi társadalmat érzékenyíteni? Valóban olyan egyszerű a képlet, mint egy frissen készült rajzfilm állítja: hogy a romákat érő hátrányokról csakis a rendszerszintű rasszizmus tehet?


Az SZFE új fenntartója érvénytelenítette a félévet

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartója mai döntésével megerősítette, hogy a továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az Egyetemen nem állnak fenn”


A „JÓ” GYILKOSSÁG ÉS MÁSOK MEGGYŐZŐDÉSÉNEK A KÉRDÉSE – AVAGY AZ ABORTUSZPÁRTI KERESZTÉNYSÉGRŐL

Az elmúlt napokban újra előkerült ez a kérdés, először Beer Miklós, nyugalmazott váci megyéspüspök Pesti Hírlapnak adott interjúja által, melyben ő a legális abortusz mellett szólalt fel. Néhány nappal később pedig Novák Katalin családügyi miniszter részéről is elhangzott az a gondolat, miszerint nincs szükség a hazai, európai szinten is liberális abortusztörvény megváltoztatására. Mindketten keresztények. Mindketten olyan emberek, akik számára fontos a hit, az Isten, valamint a család és az élet szentsége. Mégis mindketten úgy látják, hogy a magzati élet törvényi védelmére nincs szükség. Bennem mind ezek a nyilatkozatok, mind a többi, hasonló kérdésben vívott szóharcaim a már fentebb is említett kérdést vetették fel: Lehet-e valaki keresztényként a legális abortusz pártolója?


Demeter Szilárd: Sor(o)s

Soros György saját halála kapujában önnön szobrát faragja. Küldetéstudata van. Küldetése: Soros György, az új messiás. Csakhogy hiányzik mögüle a transzcendencia. Soros György istene Soros György, aki Soros György képében leszállott közénk.


Elutasították a Trump-csapat keresetét Pennsylvaniában

A három bíróból álló pennsylvaniai testület pénteken úgy ítélte meg, hogy a választási eredmények felülvizsgálati ügye megalapozatlan. Ezt azzal indokolták, hogy Trump jogászcsapata nem hozott fel bizonyítékokat. Rudy Giuliani, a jogászcsapat vezetője, New York egykori polgármestere tagadta a bíróság állítását, azzal védekezve, hogy választási megfigyelők eskü alatt tett nyilatkozatai állnak rendelkezésükre.

Ennyi volt, elég volt!

– Kerek évfordulók éve az idei, hiszen a rendszerváltoztatás óta, vagyis három évtizede parlamenti képviselő, kétezer-tíz óta pedig a házelnöki posztot is betölti. Mit gondol, oda érkezett, ahová indult?

– Nem. Ha ugyanis valaki ezerkilencszáznyolcvannyolc márciusában, a Fidesz alakulásakor azzal próbált volna szédíteni, hogy harminc év múlva a Nyugat részéről Magyarországgal szemben az egyik legfontosabb kifogás az lesz, hogy nem ad teret az LMBTQ- és hasonló jogok érvényesítésének, akkor nem értettük volna a fölvetést. Valószínű, előbb-utóbb rá kellett volna jönnünk, hogy nem viccelnek, és akkor vagy őket küldtük volna el melegebb éghajlatra...


Böjte Csaba kijöhet a kórházból

„Úgy néz ki, hogy ezt az évet én kórházban zárom, de az orvosaim ígérete szerint hétfőn talán kiengednek” – adta hírül a ferences szerzetes.


Elszabadult szellemek VII/4. - Kovács-Magyar András filmje

Szó esik benne a koronavírusról is, az oltás hatásairól is.


Így finanszírozza Soros György és Bill Gates az Európa Tanácsot

Erre az Európai Jogi és Igazságügyi Központ igazgatója világított rá egy interjúban. A szakértő állítását az Európa Tanács éves pénzügyi jelentésére alapozza. Szerinte azzal, hogy az Európa Tanács pénzbeli támogatást fogad el magánszemélyektől, kérdésessé válik a szervezet politikai függetlensége.27 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek