top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:19) 2022.09.23.

Öt napig tart a népszavazás a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságban, valamint az orosz ellenőrzés alatti Herszon és Zaporizzsja megyékben.


Az egyik neves orosz repülési kutatóintézet vezetője váratlanul életét vesztette szerdán, miután lezuhant a lépcsőn. Ezzel tovább bővült a közelmúltban rejtélyes körülmények között elhunyt orosz vezetők listája.


A Hír TV Híradójának nyilatkozó férfi szerint tömegesen menekülnek az oroszok a sorozás elől.


Az ENSZ e heti közgyűlése a legjobb lehetőséget kínálta az ukrajnai béketárgyalások megkezdésére, de eddig nem került és már valószínűleg nem is kerül sor ilyen megbeszélésekre a felek között – közölte Szijjártó Péter helyi idő szerint csütörtök éjjel New Yorkban.


A magas földgázárak arra késztetik az európai gyártókat, hogy az Egyesült Államokba települjenek át.

A román közszolgálati tévé úgy döntött, nem biztosít többé nyilvánosságot Andrei Margának.


Jair Lapid miniszterelnök az ENSZ-közgyűlésen kijelentette, hogy Iránt csak hiteles katonai fenyegetéssel lehet megállítani.


Izraelben a jobboldali pártok bírálták, a baloldalon viszont üdvözölték Jaír Lapid miniszterelnök ENSZ-közgyűlésen elmondott, és a kétállami megoldást hangsúlyozó beszédét – jelentette a helyi média csütörtök este.


Christiane Amanpour felhívta a figyelmet arra, hogy "New Yorkban vagyunk, ahol nincs törvény vagy hagyomány a fejkendőre vonatkozóan".


Pio atya életútját idézzük fel mennyei születésnapján, liturgikus emléknapján, halálának 54. évfordulóján.


A belga egyház döntése látványosan szembe megy a Vatikán hivatalos álláspontjával.


Szigorú ellenőrzési folyamaton kell átesnie annak, aki csatlakozni kíván a Reddi közösségéhez.


Minden évben rögzítik az előző évi születések számát, így a közelmúltban a 2022 első félévére vonatkozó adatokat is. A születések számában jelentős csökkenés tapasztalható a 2019 és 2021-es évekhez képest. Összefüggést vélnek a Covid-oltottság növekedésével.


706 megtekintés

Komentarai


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page