top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:22) 2023.02.18."A bolygó megmentése a nyugati politikusok, üzleti elitek és értelmiségiek de facto vallásává vált, felváltva a kereszténység korábbi küldetését, az egyéni lelkek megmentését."


Eladósítottak őket (2.3 billió $), most meg úgy kell ugrálniuk, ahogy az uraik diktálnak. (nu, így működnek a mintademokráciák)


Egy olyan hely, ahol a QR-kódos COVID útlevelet és az arcfelismerést kell beolvasnod, hogy bejuss vagy kijuss. A disztópikus pokol.


A német lap szerint Lengyelország komoly nyomás alá kerül az EU-ban.


A müncheni biztonságpolitikai konferenciát Volodimir Zelenszkj nyitotta meg, akit a terem állva tapsolt meg – számol be az Euronews.


Kettős mérce a javából: míg a paksi és török projekteket igyekeznek gáncsolni, a nyugati projektek zavartalanul haladnak az oroszokkal.


A brüsszeli zárónyilatkozat szerint az illegális beutazást eleve meg kell akadályozni vagy kevésbé vonzóvá kell tenni.


A háború kitörése után Ukrajnába érkezett nem ukrán állampolgárok csak akkor léphetik át az ukrán-magyar határt, ha érvényes okmányokkal rendelkeznek a schengeni-övezetbe való belépéshez – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón.


Az áramkimaradásokról és a megpróbáltatásokról meséltek újságíróknak a kárpátaljai magyarok.


Szombaton reggel ismét nagyszabású rakétatámadás kezdődött Ukrajna ellen.


Közben a szocialista EP-képviselők Eva Kaili szabadlábra helyezéséért kampányolnak.


Az elmúlt politikai évben lezajlott események tükrében egyre inkább alátámasztottnak látszik az a megállapítás, miszerint dacára az olyan nagy horderejű kríziseknek, mint a szomszédunkban dúló háború és az abból fakadó pénzügyi, illetve energetikai válság, az Orbán Viktor fémjelezte szuverenista és konzervatív álláspont népszerűsége nemcsak itthon örvend töretlen népszerűségnek, hanem annak gondolatisága immár a nemzetközi térben is futótűzként terjed.


Orbán Viktor politikai igazgatója cikket jelentetett meg az izraeli vallásos cionista Makor Rishon című lapban.


Magyarország nyomatékosan elmagyarázta, Brüsszel pedig kivételesen az észérvekre – és mint mindig, az USA-ra – hallgatott: nincs szó a tizedik szankciós csomagban az orosz atomenergiáról.


A POLITICO információi szerint több uniós diplomata is komoly csalódottságának adott hangot.


Egyre nagyobb méretű a franciák tiltakozása a kormány által bevezetni kívánt nyugdíjreform ellen, egy felmérésből, amelyet a CSA Intézet készített a CNews megbízásából, kiderül, hogy a lakosság 67 százaléka ellenzi a kormány nyugdíjreform projektjét, a cikkből az is kiderül, hogy ez az arány hat százalékkal nőtt egy hónap alatt, a január 18-án készült felmérés szerint ugyanis a megkérdezettek 61 százaléka mondott nemet a kormány tervére.


Ilyet se lehetett eddig látni.Az AntifaInfo Budapest oldal gyakran posztolt arról, hogy “nácik épülnek be az állami szférába és médiába”. Ezzel szemben a valóság az, hogy ők vannak sajnálatos módon beépülve az állami és oktatási szférába. Újabb nevek: sok, felsőoktatásban meghatározó személy, és egy állami tisztségviselő következik. Mindegyikük összefüggésbe hozhatók a szélsőbaloldali radikális antifa mozgalommal.


Az FBI felvette a kapcsolatot a klubbal, de további részletekkel nem szolgált. John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője azt mondta, nem tudja megerősíteni az értesülést.


A Hajrá Olaszország! kormánypárt elnöke azt mondta, az ukrajnai háború nem robbant volna ki, ha az ukrán elnök nem próbálkozik a Donyec-medence autonóm köztársaságainak


Bírósági keretek között, megfelelő eljárásban akarok bosszút állni. Bosszút akarok állni.


„Aki olyat mond, ami a politikailag korrekt vonalon kívül esik, azt megtámadhatják, véget vethetnek a pályafutásának” – vallja Dr. Anna Loutfi a brit szólásszabadság állapotáról.


„Az utóbbi években sajnos tendenciává vált, hogy amikor elfogynak a politikai érvek akkor előrángatják az antiszemitizmust" - állítja Szalai Kálmán a TEV titkára.


Hét nagy német repülőtéren állt le a forgalom, miután több száz földi kiszolgáló lépett sztrájkba magasabb fizetéseket követelve. A repülőgépek Frankfurtban, Münchenben, Stuttgartban, Brémában, Hamburgban, Hannoverben és Dortmundban nem közlekednek – tájékoztatott a hírről pénteken a BBC.

A lap arról is értesített, hogy több mint 2300 járatot töröltek, ami 300 000 utast érint.


Röviddel a vinil-kloridot szállító vonat kisiklása előtt a CDC megváltoztatta a vegyületre vonatkozó toxikológiai információkat

881 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK