top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:52) 2023.03.08.A brit parlament alsóháza jóváhagyta az abortuszklinikák körüli imamentes területek létrehozásáról szóló jogszabályt, aminek köszönhetően Angliában és Walesben tilos lesz imádkozni az abortuszt végző intézmények körül. Legyen szó hangos vagy néma imáról.


Bill Gates: "Lehet, hogy természetellenes járványaink lesznek" Interjúkészítő: "Ön az előbb szándékos járványokra utalt". Bill Gates: "Lesznek természetes járványaink, és sajnos lehetnek természetellenes járványaink is a jövőben."


...a Covidhoz kapcsolódó bűnök kapcsán.
"Tényleg hiszem, hogy szebb napok állnak előttünk, mert a kovid egy próba (edzés) volt számunkra..."


A lakásod is megy a közösbe. 2030-ra pedig nem lesz semmid – és még örülhetsz


A 2021-es évben negatív gazdaságpolitikai fordulatot hajtott végre a kormány, „eleresztette az egyensúlyt”, és utána jött 2022-ben a háború, a szankciók, a brüsszeli csatározások, de szavai szerint már előtte, 2021-ben elindult a negatív gazdaságpolitikai fordulat. A jegybankelnök azt mondta, meg kell előzni, hogy 2030-ban utódaink feltegyék a kérdést, hogy miért nem sikerült, hol és hogyan tévesztettek utat. Azt kell mondanunk, hogy 2021-ben tévesztettünk utat, és ezt sajnos folytattuk 2022-ben” – mondta Matolcsy György. Hozzátette, még nem látható, hogy 2023-ban ezt az úttévesztést képesek-e módosítani. „Elvileg igen, mert megtették korábban többször is, de még most nem látható” – közölte. Sértődött a jegybankelnök? Frusztrált? Összeveszett a miniszterelnökkel? Nem, isten őrizz! Elvi ellentét van a jegybank és a kormány között


A Világgazdaság elemzői szerint februárban 25,4 százalékkal nőttek a fogyasztó árak, ez azt jelenti, hogy januárban tetőzött a drágulás Magyarországon, azaz másfél év óta először fordult elő, hogy nem emelkedett tovább az infláció.


Kenyai hivatalos látogatásán Kövér László házelnököt fogadta William Ruto államfő. Kenyai tartózkodása során az Országgyűlés elnöke meglátogatta a Hungary Helps program keretében megvalósított, a Kangemi nyomornegyed fiataljai számára kialakított modern képzési központot. A közlemény szerint Kövér László hangsúlyozta: a magyar kormány 2015-ben meghirdetett Déli Nyitás stratégiájával és a 2019-ben elfogadott Afrika-stratégiával összhangban kialakított új Afrika-politika keretében a szubszaharai országokhoz fűződő viszonyának megújítására és a kölcsönösen előnyös partneri együttműködésre törekszik a térség államaival, ezen belül Kenyával, amely nagyon fontos stratégiai partner a Kelet-Afrikai térségben


Az orosz csapatoknak nyílt útjuk lesz a kelet-ukrajnai kulcsfontosságú városok elfoglalására, ha átveszik az ellenőrzést Bahmut felett – figyelmeztetett Volodimir Zelenszkij elnök a CNN-nek adott interjújában, miközben megvédte azon döntését, hogy az ukrán erők az ostromlott városban maradjanak.

Ez taktikai kérdés számunkra”


Havi 250 ezer tüzérségi lövedéket követel az EU-tól Ukrajna, hogy „megfordítsa a háború menetét”.


A Rosznyeft orosz kőolajvállalat támogatja majd Prigozsinékat a hírek szerint.


A publicista szerint a felvételeket egy, a tüntetésen résztvevő, felvidéki magyar ismerőse küldte el neki. Az Egyesült Államok szlovákiai nagykövetsége azt írta az eseményt megelőzően, hogy nagyjából kétezer tüntetőre számítanak.


Szerintük nincs arra bizonyíték, hogy az orosz kormánynak köze lenne a történtekhez. (nu, persze... az elterelő pofátlanságnak, lám, nincs határa)


2022 körül


Újabb amerikai beavatkozás egy ország belügyeibe a kilátásban?


Könnygázt vetett be kedden a georgiai (grúz) rendőrség a tbiliszi parlament épületénél tüntetők ellen, akik a külföldi ügynökökről szóló törvény első olvasatban történt elfogadása miatt tiltakoztak. A kormányzó Georgiai Álom párt által támogatott törvény - elfogadása esetén - előírja, hogy minden, a működési költsége több mint 20 százalékát külföldről kapó szervezet „külföldi ügynökként” regisztráltassa magát, ellenkező esetben súlyos bírsággal sújtják. Giorgi Garibasvili miniszterelnök korábban Berlinben ismételten támogatásáról biztosította a törvényt, mondván, hogy a külföldi ügynökökkel kapcsolatos intézkedések megfelelnek az európai és a nemzetközi szabványoknak. Országunk jövője nem függhet, és nem is fog függeni külföldi ügynököktől és külföldi országok kiszolgálóitól”


A norvég tömeggyilkos Anders Breivik (*1979) hírhedt arról, hogy 2011-ben 32 évesen, nyolc ember halálát okozó aljas robbantásos merényletet követett el Oslóban, majd Utøya szigetén a Norvég Szociáldemokrata Munkáspárt ifjúsági szervezetének sátortáborában 69 résztvevőt lőtt agyon. Ezért 21 év börtönbüntetésre ítélték, amelyet előzetes letartóztatás követett. (Wikipedia)


Elég komoly korrupciós botrány látszik körvonalazódni Pedro Sánchez baloldali miniszterelnök Spanyol Szocialista Munkáspártján belül. Kokainos bulik, luxusprostituáltak és rengeteg kenőpénz van a többismeretlenes egyenletben.


A német lap nem sokat árnyal: a magyar, lengyel, izraeli irány felszámolja a demokráciát, Izraelben még az állam léte is veszélybe kerül szerintük.


A Maimonidész Gimnáziumban külföldi és hazai felsőoktatási intézmények mutatkoznak be, hogy segítsenek megtalálni a továbbtanuláshoz legmegfelelőbb iskolát.


Az intézmény szerepe, hogy a legalább száz főt számláló romániai zsidó közösségek részére vallási vezetőket képezzen, hogy ezek "fenntartsák a judaizmus fáklyáját".


Az NT-Tao feltalálta a "kritikus szögmomentumú plazma stabilizátort".


Az iskolákban, könyvtárakban és a médiában a francia gyerekek már hónapok óta intenzív kampányt folytatnak a transzvesztiták népszerűsítésére. Mi a cél, ha nem a, hogy destabilizálják az összes viszonyítási pontjukat egy olyan időszakban, amikor az életüket építik?


"Tényleg hiszem, hogy szebb napok állnak előttünk, mert a kovid egy próba (edzés) volt számunkra...Ez egy rejtély!!!
1 063 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page