top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (18:06) 2022.07.13.

A rezsicsökkentés fenntarthatósága érdekében augusztustól annak, aki a lakossági átlagnál többet fogyaszt, a többletfogyasztást már piaci áron kell fizesse. Az intézkedés a háztartások háromnegyedét nem érinti, a nagycsaládosok kedvezménye megmarad.


Szalay-Bobrovinczky Kristóf bejelentette, hogy Magyarország fokozza a védelmét.


Nem azzal a szándékkal fogtak hozzá, hogy harmadára csökkentsék a Covid okozta halálozást, végül mégis sikerült nekik. Eredeti céljuk az volt, hogy egy koronavírushoz szabott, minél hatékonyabb gyógyszereléssel csillapítsák a betegség okozta halálfélelmet, szorongást. Ehhez képest megtalálták a Coviddal szembeni eddigi leghatásosabb molekulát. Az átütő sikert hozó kutatást vezető neurológus, Holló András mesélt az Indexnek. Interjú.


Trump elnök is felszólal a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference). A rendezvényt augusztus 4 és 7 között szervezik meg, amelyen a magyar miniszterelnök és a korábbi amerikai elnök mellett beszédet mond az Alapjogokért Központ főigazgatója, Szánthó Miklós is.


Az Izvesztyija cikke szerint Lengyelország Magyarországot és Romániát is kész felhasználni terve megvalósításához.


A cikk szerint gyanújukat először az keltette fel, hogy nagyon sok, egymáshoz kísértetiesen hasonló jelentést találtak olyan afgán férfiakról, akiket azért lőttek halálra, mert AK-47-esekkel, vagy kézigránáttal lőttek függönyök vagy bútorok mögül, miután elfogták őket. A szakasz hat hónapos kiküldetése alatt a feljegyzések szerint háromszor annyi halálos áldozatot ejtettek, mint az előttük szolgálatot teljesítő egység ugyanott –

miközben az egység egyetlen tagja sem vesztette életét vagy sérült meg.


Az Európai Unió nem állítana fel különbíróságot az Ukrajnában elkövetett háborús bűnök kivizsgálására - jelentette ki az Európai Bizottság igazságügyi biztosa. A speciális bírósági testület felállítását az ukrán igazságügyi miniszter vetette fel.


Ukrajnában nemrég elindítottak egy petíciót az azonos neműek házasságának legalizálásáért, amely petíció elég aláírást gyűjtött össze ahhoz, hogy az elnök megfontolja az ötletet – olvasható a BBC cikkében. Azt írják: a petíciót több mint 28 ezren írták alá, tehát Volodimir Zelenszkijnek tíz napja van válaszolni rá.


A májusban indított petíció a héten lépte át a 25 000 szavazatot. A petícióban II. Katalint “ellentmondásos történelmi személyiségnek nevezik, akinek tettei nagy károkat okoztak az ukrán államiságnak és kultúrának”, és felszólítják Zelenszkijt, hogy gondoskodjon arról, hogy szobrát lebontsák, és helyére Herringtont állítsák, aki “a bárpultnál ül egy üveg sörrel”.


Az utazás számos eleme előre jelzi, hogy miként változik az USA viszonya Izraellel és szomszédaival.


"Ha Biden megkapja ezt a jelentős kitüntetést, az csak arra fogja bátorítani, hogy folytassa Izraellel szembeni ellenséges politikáját."


A hadsereg lehetőség is egyben. A szolgálat, a társadalmi felzárkózás és megbecsültség felvehető.


Az EMIH vezető rabbijával készített exkluzív interjút az Index, melyben mesélt életútjáról, részletesen kifejtette kapcsolatát a magyar kormánnyal és Orbán Viktorral.


„Én szabadságpárti vagyok, de életpárti is. Anyukámnak azt tanácsolták, amikor terhes volt velem, hogy vetessen el. Az orvosok valami problémát találtak a terhesség alatt, és ezért javasolták neki az abortuszt. A történet befejezését az olvasó fantáziájára bízom” – mondta a híres tenor.


Azt nyilatkozta, hogy Nagy-Britannia népességét 2025-re "10-15 millió főre" kellene csökkenteni. Elmondta továbbá, hogy a népességet is ellenőrzés alá kell vonni, mert gazdasági szempontból fenntarthatatlan az egy főre jutó jövedelem növekedése akkor, amikor a népességszám emelkedik a gazdaság növekedése nélkül. De ha csökken a népesség, akkor természetesen még egy stabil gazdasági növekedési helyzet is növeli az egy főre jutó jövedelmet. Stanley Johnson 1982-ben írt egy regényt "A vírus" címmel. A regény eredeti címe "A Marburg-vírus" volt és egy 1967-ben a németországi Marburgban kitört "vírusfertőzésre" épül.


Kép szöveggel779 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page