top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:20) 11.25.


Az amerikai Pfizer gyógyszeripari óriásvállalat kiélezte viszályát Lengyelországgal a Covid-19 vakcina felesleges mennyisége miatt, amelyeket a korrupciós botrányba keveredett Európai Unióval kötött nagyszabású szerződés keretében rendeltek meg. Az ügyet a héten nyújtották be Brüsszelben. A Pfizer 6 milliárd zlotyt (1,5 milliárd dollár) követelt azért a 60 millió adagért, amelyet a lengyel kormány visszautasított, miután 2022 áprilisában leállította az oltóanyagok átvételét. Varsó egy ellentmondásos szerződés értelmében volt arra kötelezve, hogy megvásárolja a Covid-19 oltások rá eső részét, amelyet az Európai Bizottság 2021-ben Ursula von der Leyen sms-ben kötött a Pfizerrel az uniós országok nevében. Von der Leyen elismerte, hogy heteken át bizalmasan kommunikált a Pfizer vezérigazgatójával, Albert Bourlával a szerződéstárgyalások során, de az Európai Bizottság tavaly közölte, hogy a vezetővel folytatott sms üzenetváltásait nem sikerült megtalálni. (nu, előbb-utóbb mindenkinek meg kell ennie, amit felelőtlenül főzött)


Ugyanakkor Németország és az Egyesült Államok csak olyan mennyiségben kíván továbbra is fegyvereket szállítani Kijevnek, amely lehetővé teszi, hogy az ukrán fegyveres erők tartsák a frontvonalat, és ne hajtsanak végre támadó akciókat – írja a lap.


A lengyel kamionosok határblokádja befolyásolja a katonai és humanitárius támogatások szállítását a szomszédos Ukrajnába – állítja az UNIAN ukrán állami irányítású hírügynökség önkéntesekre hivatkozva. A szállítmányok között, amelyek állítólag nem jutnak el Ukrajnába, üzemanyag, drónok és hőkamerák is vannak.Charles Michel pontosan tudja, hogy az egész decemberi EU-csúcs okafogyottá válhat, ha nem tisztázza az Ukrajnával kapcsolatos kérdéseket a magyar miniszterelnökkel. A Karmelitában már várják.


A Bloomberg rovatvezetője szerint az Európai Unió vezetői mindent megtehetnek annak érdekében, hogy megbuktassák Orbán Viktort, különösen most, hogy szövetségese, Geert Wilders nyerte meg a hollandiai választásokat.


„Ma ebben az ülésteremben az európai polgárokról volt szó. Nincs olyan, hogy európai állam, még akkor sem, ha jelenleg a baloldali-liberális többség megpróbálja elhitetni az európaiakkal, hogy törődik az ügyeikkel. Nem! Az európaiaknak kell eldönteniük, hogyan nevelik fel gyermekeiket, mit tanulnak az iskolában, hogyan védik meg magukat, ha ellenség van a határon túl. A mi érdekünk azonban, hogy olyan EU-t építsünk, amely éppen azért erősebb, mert tiszteletben tartja a tagállamokat. Tiszteli a sokféleséget, és ebben a sokféleségben egységet épít” – tette hozzá Beata Szydlo. A szintén lengyel kormánypárti Ryszard Legutko kiemelte, hogy a javaslat egyetlen célja elvenni a tagállamokhoz tartozó jogköröket és egyetlen brüsszeli kézbe venni azokat. „Ez a javaslat megmutatja, mennyire veszélyessé vált az EU. Ez Dr. Frankenstein történetére emlékeztet, aki csodálatos emberi létet akart teremteni, de helyette egy szörnyeteget teremtett. Ez a tagállamok összes fontos hatáskörének ellopásáról szól.”

Az eutanáziával foglalkozó viták során megkülönböztetnek aktív és passzív eutanáziát. Ezt nemcsak az egyénre lehet értelmezni, hanem egész nemzetekre, sőt földrészre, hajdan erős és virágzó kultúrára is. Az Istentől, a Teremtés rendjétől elfordult, saját gőgjétől megrészegedett Európa ebben is rossz válaszokat ad. Önvédelmi reflexeit az alkalmatlan vezetői végzetesen meggyengítették. Európa nagy bajban van, azok a népek, az a kultúra, ami naggyá tette a földrészt, szinte haldoklik. Egyszerre hajtanak végre aktív és passzív eutanáziát. Aktív, mert a pusztulást maga idézte elő, passzív, mert energiáiból már csak a szenvedés enyhítésére futná.


Úgy tűnik, Spanyolországban nem látnak jogállamisági aggályokat, csak Magyarországon. Sánchez a hatalom érdekében tizenegy évre visszamenőlegesen büntetlenséget biztosított többek között a lázadással, erőszakkal és terrorizmussal vádlottaknak, valamint a közpénzt sikkasztóknak is. (nu, ehhez képest a magyar nemzeti hatalom igen cammogósan engedte ki a fogságból a koncepciós Hunnia-perben elítélt magyar hazafiakat)


Az izraeli kormányszóvivő arcára kiült a döbbenet a neki szegezett kérdés hallatán.


A Bundestag védelmi bizottságának elnöke szerint Antonio Guterres alkalmatlan a tisztségére.


Polt nem teheti, a rendőrség vizsgálhatja a magyar Hamaszt Hegedűs Loránt jogutód nélkül megszűnt szervezete ellen eddig nem indult ügyészségi vizsgálat, de most átküldték az ügyet a rendőrségnek.


A rabbik magyarázatot követelnek a Vatikán „diplomáciai akrobatamutatványára”.


Egy független újságírónak sikerült bejutnia egy szabadkőműves páholyba, azzal az eltitkolt céllal, hogy leleplezze a bizarr rituálékat, amelyeket a világ egyik legtitkosabb testvérisége zárt ajtók mögött végez. Kyle Clifton független újságíró továbbra is folytatja leleplező videóinak közzétételét a szabadkőműves páholyokban zajló bizarr rituálékról, időközben a páholytagok felfigyeltek rá, és figyelmeztették, hogy gyanúsnak tartják.


November 15-én a Vatikán váratlanul nyilatkozatot tett közzé, amelyben megerősítette, hogy a katolikusoknak továbbra is tilos a szabadkőműves páholyokba belépni. Az elmúlt években ugyanis Ferenc pápa kifejezetten kerülte azt, hogy bármilyen befolyásos csoporttal konfliktust vállaljon fel, bármilyen távol eső nézetet is képviselnek a tradicionális katolikus tanításhoz képest.


A német szövetségi kormány meg akarja vizsgálni az abortusz dekriminalizálásának lehetőségét. A német katolikus püspökök azonban meg vannak győződve arról, hogy a születendő életet büntetőjogilag is védeni kell – írja a cne.news.


Egy középkorú algériai származású férfi egy hölgyet és három kisgyermeket késelt meg csütörtök délután egy dublini iskolánál, néhány órával később tömegek tüntettek, a rendőrökkel való összecsapásokban autókat gyújtottak fel, üzleteket dúltak fel.


A videón jól látható, ahogy maszkos alakok próbálják széttörni a hotel üvegfalát.

A brutális késelős merénylet miatti minapi dublini zavargás csak a jéghegy csúcsa, 2022-ben majdnem minden napra jutott bevándorlásellenes tüntetés Írországban, és talán nem is véletlenül.


A francia belügyminiszter szerint a mostani tömeges késelés a „barbarizálódás” világos jele, amely az ország „általános kudarcát” jelzi. Francesca Rivafinoli szemlecikke.


(film szöveg nélkül)


„Nem akarjuk, hogy az európai embert kiforgassák a nyugati civilizáció alapjait képező keresztény értékeiből és nemzeti kultúrájából; nem akarjuk, hogy az európai embert szellemileg és érzelmileg hontalanná tegyék.” A társadalom átalakítására vonatkozó törekvések közül az egyik legveszélyesebb a nemi identitás elleni terrorizmus, azaz a férfi és női nemi identitások és ezáltal a család intézményének megtámadása, vagy ahogy ezt a nyugati világban ma nevezik, az LMBTQ- és gendertanok – értékelt Kövér László. Azt mondta, a férfi és nő közötti biológiai különbségek jogi eltörlése a nyugati civilizációban egy olyan taposóakna, amely alapjaiban pusztíthatja el a ma ismert nyugati társadalmakat.


Toroczkai bevadult: itt az ellenállás ideje! Ha ettől a vérlázító hírtől sem indul meg a magyar nép, akkor már tényleg semmitől... – jelentette be legújabb videójában a Mi Hazánk első embere. Ellenállást indítunk az emelkedő autópályadíjak miatt, amelyek "Mészárosékat fogják gazdagítani" (hivatkozik a G7 cikkére a radikális párt vezetője), sokkal drágább lesz a napidíj, mint Ausztriában, miközben az átutazók jelentős része ingyen jár a pályákon, dugókat okozva – jelentette be Toroczkai László a TikTokon.


Polt nem teheti, a rendőrség vizsgálhatja a magyar Hamaszt A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte és a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak továbbította Vadai Ágnes országgyűlési képviselő kérdését a Hazafias Magyarok Szövetsége nevű szervezetről. A DK-s Vadai azt kérdezte Polt Pétertől, vizsgálja-e az ügyészség a szervezetet, melynek létrehozója – Hegedűs Loránt református lelkész – novemberben vendégül látta a palesztin nagykövetet Szabadság téri Hazatérés Templomában. (nu, figyeljünk csak oda: van szabadság vagy nincs szabadság?)


– A jogos magyar önvédelem nem egy lehetőség, hanem az egyetlen lehetséges jövőkép a magyar nemzeti megmaradásunk vonatkozásában. Ennek szellemében a Magyar Önvédelmi Mozgalom a tevékenysége és a média csatornái által folyamatosan tárja fel a látenciában szunnyadó, lakosságellenes magyarországi cselekményeket, valamint szervezi országos szinten a mozgalom megyei, térségi, helyi csoportjait. Jelenleg már az ország minden vármegyéjében vannak bajtársaink, aktivistáink, akik jogérvényesítő fellépésükkel segítik a honfitársaink életét. Ezen a héten november 24-én, péntek este 17:30-kor Pécsen tartunk nyilvános fórumot és tagtoborzást az Iparos Házban, a 303. ajtószám alatti teremben – írják a szervezők.


Az Emberi Jogok Európai Bírósága májusban marasztalta el Romániát, amiért nem nyújt megfelelő jogi védelmet az azonos nemű párok számára.


Bár egy nő végzett az első helyen, a férfi versenyzőknek is volt okuk az ünneplésre.

746 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK