top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:30) 11.26.„Ha valakinek a COVID-vakcinázásokkal kapcsolatban (a hivatalostól – szerk. megj.) eltérő véleménye volt, őket a társadalomra nézve veszélyeseknek nevezték. A média nyíltan így írt – emlékeznek –, idézem: »hogy minden oltatlan disznóként visítson majd kínjában«. Ráadásul kijelentették, hogy erőszakot kell alkalmazni mindazokkal szemben, akik elutasítják a »vírus-politikát«. Mára bebizonyosodott, hogy a mi szabadon megfogalmazott véleményünk a lezajlott vakcinázásról és a (korábbi) kormányzatnak a COVID-ellenes intézkedéseiről – amelyek durván sértették az emberi jogokat – helyes és indokolt volt. Egyik tanulmány a másik után bizonyítja a be nem vizsgált, kísérleti állapotban lévő vakcinákkal történt tömeges oltakozás botrányos következményeit. Igen, mint a (SMER) párt elnöke, és úgy is mint miniszterelnök megerősítem, hogy támogatni fogom az új kormányzati koalíció egyes politikusainak azon törekvéseit, hogy politikailag értékeljük azt, hogy 2020 és 2021 között a kormányzat miként tévelygett, és azt is, hogy vessünk egy pillantást a költekezés pénzügyi vetületeire, az olykor teljesen értelmetlen vakcina- és orvosi eszköz-beszerzésekre. Azt is egészen egyértelműen kijelentem, hogy a SMER, a szlovákiai szociáldemokrácia (pártja) – és én mint a kormány elnöke sem – nem fogja támogatni az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a pandémiák elleni harc irányításában való felhatalmazását, a szuverén államokkal szembeni megerősítését.


2023. november 22-én az észt parlament tizenegy képviselője levelet küldött a WHO főigazgatójának, amelyben értesítette a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (2005) módosításainak, valamint a Pandémiamegelőzésről, -készültségről és -reagálásról szóló nemzetközi megállapodás Észtország általi elutasításáról. Megjegyezték továbbá, hogy elutasítják a WHO finanszírozásának módosítását. Megjegyzik, hogy a teljes észt parlament nem hagyta jóvá a módosításokat, ahogy azt az észt törvények előírják. A levél linkje az észt parlament honlapján. A WHO által 2022 májusában jóváhagyott módosítások elutasításához egy nemzetnek 2023 november végéig kell elküldenie egy elutasító levelet. (Ebben a hónapban.) Észtország levele erre példa.


Ez a felvétel kizárólag figyelemfelhívás jogi szakértők és a publikum részére egy kialakulóban lévő súlyos problémára.


Azok a kritikusok, akik tiltakoznak a gazdag globális elit képmutatása ellen, akik szén-dioxidot kibocsátó magánrepülőgépeken repülnek, miközben arról papolnak, hogy mindannyiunknak csökkenteniük kell éghajlati lábnyomunkat, most lendületet kaptak egy új tanulmánytól. Kiderült, hogy a világ leggazdagabb 1 százaléka körülbelül ugyanannyi szén-dioxidot bocsát ki, mint a világ legszegényebb kétharmada, a nonprofit Oxfam International elemzése szerint.


Egy olyan posztra reagált, amelyben az egyik felhasználó azt állította, hogy az ír kormány "az emberek szabadságát akarja elvenni", miután Varadkar új törvényt jelentett be a gyűlöletbeszéd elleni küzdelemre. Pontosan így szólt: "Ír gyerekeket késelt meg egy külföldi férfi tegnap Dublinban, a kormány azonban kiforgatja a történetet, és a visszahatást alkalomként használja fel a gyűlöletbeszédről szóló új törvények elfogadására. Az ír kormány teljesen korlátozna a szabadásgot!"


Valójában nehéz erre szavakat találni, hogy hova fajul az a világ, amelyben már akkor szivárványba csomagolják a gyermekeket, amikor azok épp átlépnék az anyaméh küszöbét. Az, hogy az abnormalitás divattá válik a tinédzserek között, önmagában egy sorscsapás, de milyen trend az a szülői körben, hogy nem vagy menő transz vagy homoszexuális gyermek nélkül?


A woke tanmesék és a muszlim érzékenyítések egyszerre nyertek polgárjogot a brit oktatásban.


Lépéseket tenne a Bizottság a stratégiai autonómia érdekében, csakhogy nem ez lenne az első fegyverkezési terv, amelyben az európai vezetők túlnyújtóznának a takarójukon.


Az EU és Kanada megállapodott az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatos együttműködés fokozásáról, és megerősítette azon szándékát, hogy továbbra is támogatni kívánja Ukrajnát – olvasható a Kanadában tartott találkozót követően kiadott közös nyilatkozatban. (nu, dehogy kapcsolták fel a villanyt...)


Oroszország hatékony REB (elektronikus hadviselési) eszközöket alkalmaz a különleges műveleti zónában, amelyek sikeresen letérítik a NATO rakétáit a pályájáról – írja a The Economist. “A HIMARS-berendezések segítségével indított nagy hatótávolságú sorozatvvető rakéták is elkezdtek célpontjaik mellett becsapódni” – írja a lap.


Ukrajna és nyugati támogatói már elvesztették a konfliktust Oroszországgal – állította pénteken Douglas Macgregor, a Pentagon volt tanácsadója. Az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese és kitüntetett veterán arra szólította fel Washingtont és Kijevet, hogy minél hamarabb kezdjenek béketárgyalásokat Moszkvával.


Ukrajnában “tragédia” történik, és meg kell találni a módját annak, hogy mielőbb vége legyen – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-csoport szerdai online csúcstalálkozóján. Stier Gábort, a moszkvater.com főszerkesztőjét kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.


Az ukránok ne áltassák magukat azzal, hogy a Nyugat hosszú távon boldogan állja majd a számlát – figyelmeztetett Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára. Azt is jósolta, hogy minél tovább tart a konfliktus Moszkvával, annál súlyosabb lesz a Kijevet sújtó teher.


Az orosz energiaipari óriáscég, a Gazprom új rekordot állított fel a Kínába irányuló napi földgázszállítások tekintetében a Szibéria Ereje vezetéken keresztül – jelentette be a vállalat szombaton.


“A miniszter komoly aggodalmát fejezte ki a Kelet-kínai-tengeren kialakult helyzet miatt, beleértve a [vitatott] Szenkaku-szigeteket, valamint a Japán közelében zajló, többek között Oroszországgal együttműködve fokozódó kínai katonai tevékenység miatt” – áll a japán külügyminisztérium által közzétett közleményben.


Ankarában tárgyalásokat folytatnak Oroszország és Törökország között a kereskedelmi és gazdasági együttműködéssel foglalkozó orosz-török bizottság 18. ülésének keretében – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség helyszíni tudósítója.


Mark Rutte a saját maga által eldobott banánhéjon csúszik el a NATO főtitkári posztjáért folyó versenyben. Az USA nem szívesen látna valakit a székben, aki nem tett semmit a saját maga által is elfogadott célok eléréséért. Az ok egyszerű: az Egyesült Államok Trump elnöksége óta figyelmezteti szövetségeseit arra, hogy vállalásuk értelmében a GDP-jük minimum 2 százalékát kellene a védelmi kiadásokra fordítaniuk. Az önként vállalt kötelezettséget azonban az európai országok zöme szó szerint semmibe vette.


Izraeli katonák tüzet nyitottak palesztin civilekre, akik megpróbáltak visszatérni otthonaikba Gáza északi részén, nem sokkal az Izrael és a Hamász közötti négynapos tűzszünet kezdete után – jelentette az amerikai AP hírügynökség újságírója a helyszínről. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) korábban figyelmeztette a kitelepített gázai lakosokat, hogy ne próbáljanak meg az enklávé északi részére költözni.


Az Egyesült Államok Iránt sejti az incidens mögött.


Derek Chauvint egy rabtársa szúrta le. Kapcsolódó cikk: Tucker Carlson: a hivatalos boncolási jegyzőkönyv alapján George Floydot nem ölték meg. A hosszú évekig tartó droghasználat és a fentanil túladagolás is közrejátszott a tragikus esetben.


Az emberiség a mesterséges intelligencia (AI) olyan területeken való alkalmazásával, mint a tudomány, az oktatás és az egészségügy, létének új fejezetébe lép – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken egy moszkvai mesterséges intelligencia-konferencián, “nyilvánvaló” fejleménynek nevezve a technológia megjelenését.


„Gondolom elkezdődött a kampány, a verseny pedig fair” – írta bejegyzésében Dezse Balázs, a lap munkatársa.


A kormány ingyen, alanyi jogon adja a gondosórát a 65 éven felülieknek, akik egy gomb megnyomásával értesíthetik a diszpécserszolgálatot. A kormánynak az a terve, hogy 2025. december 31-ig legalább másfél millióan használják a gondosórát, hiszen hasznos minden a felhasználónak, akik számára biztonságot nyújt, mind a hozzátartozóknak, akik biztonságban tudhatják szeretteiket.


Az Ultrahang legfrissebb adásában dr. Bardócz Zsuzsanna, a táplálkozástudomány professzorát, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát kérdeztük az élelmiszerekkel kapcsolatos anomáliákról. Mit jelent a GMO kezelés? Miért veszélyes? Hogyan próbálták meg eltitkolni a kutatási eredményeket? Mi a baj a génmódosítással?


A ceremónia egy párizsi magánkertben zajlott, ahonnan kilátás nyílt az Eiffel-toronyra, és a Maroon 5 zártkörű koncertjével zárult. Az esküvőt egy négynapos leánybúcsú előzte meg egy grand hotelben, egy próbavacsora a párizsi operában és egy éjszaka a versailles-i kastélyban. A média kiderítette, hogy a menyasszony a Mercedes-Benz autókereskedések Egyesült Államok-beli tulajdonosának lánya. (nu, nehéz ennél unalmasabbat elképzelni; áldom az Istent, hogy nem kell effélékbe belekeverednem)

 

15 éve, 2008. november 26-án alakult meg a Magyarok Szövetsége Kunszentmiklóson

Bogdy képei, küldeményei966 megtekintés

Opmerkingen


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page