top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:45) 11.27.
A 20 milliós országban 451970280 embernek elegendő COVID-oltást rendeltek! Megvonták a felelős politikusok mentelmi jogát!


„Azonnal le kell állítani az új mecsetek létesítését Svédországban, azokat a mecseteket pedig, ahol antidemokratikus propagandát terjesztenek, le kell bontani” – mondta a Svéd Demokraták vezetője a párt kongresszusán.


Geert Wilders győzelmét elemezte a Neue Zürcher Zeitung.


Úgy tűnik, aki akart, már elment harcolni. A többieket meg viszik erőszakkal.


Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint hiábavaló az amerikai és az uniós stratégia, amely szerint az Egyesült Államok és az EU finanszírozza Ukrajna Oroszországgal vívott harcát, abban a reményben, hogy egy valószínűtlen harctéri vereség Moszkvában rendszerváltást eredményez.


Az ukrán erők az orosz fővárost vették célba egy összehangolt dróntámadás kísérlete során: Moszkva polgármestere és a védelmi minisztérium szerint vasárnap kora reggel közel egy tucatnyi UAV-t fogtak el a Moszkvai, Brjanszki, Kalugai és Tulai terület felett.


Ukrajnának három kulcsfontosságú áttörést kell elérnie a nyugati szövetségesekkel folytatott tárgyalásokon ahhoz, hogy megőrizze a kulcsfontosságú támogatást – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteki sajtótájékoztatóján. A kihívások közé sorolta az Egyesült Államok és az EU nagy összegű csomagjainak jóváhagyását. Az ukrán elnök azzal vádolta Oroszországot, hogy “kihasználja a világ különböző kihívásait, hogy elterelje a figyelmet az országának nyújtott segítségről”, és hozzátette, hogy a “felelős államok” mindent megtesznek azért, hogy ez ismét a figyelem középpontjába kerüljön.


Több uniós tagállam igyekszik enyhíteni az Európai Bizottság javaslatait, amelyek célja, hogy megakadályozzák az Oroszországgal szembeni szankciók kijátszását harmadik országokon keresztül – jelentette szombaton a Bloomberg az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.


Svájc a múlt hónapban több mint 14 tonna aranyat importált Oroszországból feldolgozásra, kihasználva, hogy a szállítás harmadik országokon keresztül történt, és így nem sértette a nyugati szankciókat – derült ki a Svájci Szövetségi Tanács legfrissebb adataiból.


A németek a magyar szolgálatoktól tudták meg, milyen súlyos terrorveszéllyel jár az illegális migráció.


A németországi kormánykoalíciónak nincs terve, az ország súlyos válságban van, mivel a kormány képtelen betömni a költségvetési lyukat – jelentette ki Markus Söder, a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetője, bajor miniszterelnök, akinek szavait a Welt című lap idézte.


Az EU és a NATO továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, mivel az “geopolitikai szempontból kritikus” a saját érdekeik szempontjából – jelentette ki Annalena Baerbock német külügyminiszter. (nu, még néhány ilyen eszes díszpinty, és Németország tényleg beledöglik)


Gyűlnek a viharfelhők Musk körül a platformja kapcsán kibontakozó antiszemita botrány miatt.


Alig 30 óra telt el azóta, hogy a repteret ismét üzembe helyezték, Izrael máris lebombázta. Nekik köszönhetően a menetrendszerinti járatokat át kellett irányítani Aleppóba és Latakiába. A keletkezett károk mértékéről egyelőre nincsenek információk.


“Vlagyimir Putyin orosz elnök erőfeszítéseire válaszul és Oroszország Palesztinát támogató álláspontjának elismeréseként a Hamasz szabadon engedett egy orosz állampolgárságú túszt” – áll a Telegram-csatornáján közzétett közleményben.


Több más közéleti személyiséggel együtt jelen volt Sir Ephraim Mirvis, a háromszázezres lélekszámúra becsült brit zsidó közösség országos főrabbija, valamint Boris Johnson volt konzervatív párti brit miniszterelnök. Johnson újságíróknak a tüntetés után úgy fogalmazott: rendkívül sajnálatos, hogy a demonstrációra egyáltalán szükség volt, de az antiszemitizmus spórái jelenleg is tenyésznek korhadt padlódeszkák alatt, ahonnan időről időre előjönnek és fertőznek. Mint mondta, az antiszemitizmus újbóli megjelenését látja az Egyesült Királyságban.


Megugrottak az iszlamofób és antiszemita incidensek, erőszakos támadások az Egyesült Államokban.


Erről a furcsa fordulatról a jordán határhoz közeli kibucok( izraeli mezőgazdasági falvak) lakói értesítették a hadsereget.


„Izrael népe él, és Izrael népe győzni is fog, hála nektek" - mondta Netanjahu az IDF harcosainak.


Jemen partjainál csaptak le a török felségjelzésű, Central Park nevet viselő hajóra.


Vajon miért mondta ezt Abd el-Fattáh esz-Szíszi?


Samuel Paty-t még 2020-ban gyilkolta meg egy csecsen származású muszlim, miután a férfi az egyik óráján Mohamed prófétáról készült rajzokkal igyekezett illusztrálni a szólásszabadság gondolatát.


Joe Biden amerikai elnök nem vesz részt az Egyesült Nemzetek Szervezetének Dubajban tartandó, COP28 néven ismert nagyszabású klímacsúcsán – jelentette a The New York Times a Fehér Ház egyik tisztviselőjére hivatkozva. A tisztviselő nem indokolta, hogy az amerikai elnök miért nem jelenik meg a kéthetes csúcstalálkozón.


Ferenc pápa szombaton lemondta összes programját, a Vatikánhoz közeli Gemelli klinikán szűrővizsgálatot végeztek rajta, amelynek eredménye negatívnak bizonyult.


A Fidesz izraeli „testvérpártja”, a Likud, jó példát ad erre: – a kneszetnek kizárólag izraeli állampolgár lehet a tagja. A magyar parlamentben ülő idegen ügynökök leleplezése egyszerű feladat lesz a felállítandó szuverenitásvédelmi hivatal számára: – csak meg kell vizsgálnia, hogy az egyes országgyűlési képviselők a magyaron kívül még melyik ország(ok) állampolgárai.


A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom feljelentése nyomán büntetőeljárás indult Kubínyi Tamás ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon becsületsértés és rágalmazás miatt. A mindenhonnan elküldött, partvonalra került Kubínyi Tamás évek óta azzal próbál magának nézettséget produkálni, hogy nemzeti oldali vezetőket mocskol (állítása szerint „leleplez”), majd próbálja őket arra kényszeríteni, hogy nyilatkozzanak a csatornájának, ezzel is a saját szerepét igyekszik felnagyítani. Ezt elégelte meg a HVIM, és több mint féléves, napi szinten zajlódó rágalomhadjáratra válaszul feljelentették a levitézlett Kubínyit. (nu, mi tagadás, mindkét jóravaló felet szívből sajnálom)

972 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page