top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 11.30.Arra szólítja fel a kormányt a Mi Hazánk Mozgalom, hogy tiltakozzon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tervezett pandémiaszerződése ellen, mert az sérti a nemzeti szuverenitást és csorbítja az emberi szabadságot. Toroczkai László sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy egy nap múlva jár le a határidő, amíg a kormány felemelheti szavát a WHO egészségügyi szabályzatának “elképesztően veszélyes” módosítása ellen. (...) Az elmúlt napokban több kormánypárti képviselőt szerettünk volna megkérdezni a WHO pandémiaszerződéséről. Az eredmény itt.


A Fővárosi Ítélőtábla a márciusi elsőfokú ítéletet megváltoztatva úgy döntött, ki kell adni a koronavírus-járvány idején működő operatív törzs üléseinek jegyzőkönyveit. Korábban az operatív törzs és a kormány is mindent elkövetett azért, hogy ezek az információk legalább 10 évig titkosak maradjanak. A közérdekű adat megismerése iránti pert azért indította a HVG, hogy a jegyzőkönyvek nyilvánosságra kerülésével a közvélemény megismerhesse, milyen adatok, elemzések alapján, illetve milyen szempontokat mérlegelve hozta meg ülésein a döntéseket a testület működésének csaknem két éve alatt. A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs a 2020 januárja és 2021 novembere közti 159 ülésén számos, a magyarok millióit, vállalkozások százezreit, továbbá az államigazgatás és a gazdaság szereplőit érintő számos döntést, korlátozást hozott.


Ha az ember átélte a náci táborokat, nem akarja ezt a szenvedést más népeken reprodukálni.

Nagyon szörnyű körülmények között lehetett szegény...


„A terror mindannyiunk ellensége, és annak felszámolása közös ügyünk” – írja a Tett és Védelem Alapítvány.


Izrael elutasította a tartós tűzszünet lehetőségét az ENSZ BT ülésén Mindenki, aki a tűzszünetet támogatja, az alapjában véve a Hamász terroruralmának folytatását támogatja a Gázai övezetben – jelentette ki Gilad Erdan izraeli ENSZ-nagykövet a New York-i tanácskozáson. Hangsúlyozta, hogy egy tűzszünettel Izrael nem tudja megvédeni polgárait.


A terrorszervezet megirigyelte a befolyásos milliárdos Izraelben tett látogatását és úgy tűnik szívesen megmutatná a nyomort, amelybe saját népét taszította. (nu, éppenséggel nem egy neokohnhoz méltó hírkommentálás...)


Elon Musk amerikai üzletember azt mondta, hogy még nem áll készen arra, hogy ellátogasson a Gázai övezetbe, mert az ottani helyzet “egy kicsit veszélyesnek tűnik”.


Fellélegezhetnek a gazdák: Magyarország és Franciaország mellett már Hollandia is azokat erősíti, akik nem adnák fel az élelmiszer-önrendelkezést.


A portál azt írja, Orbán brandje külföldön is egyre inkább erősödő tendenciát. mutat. A magyarbarátsággal a legkevésbé sem vádolható Zerkalo Nyegyeli című portál is beszámolt Charles Michel, az Európai Tanács elnökének budapesti látogatásáról, aki az EU vezetőinek decemberi találkozója előtt megpróbálta előkészíteni az utat az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel való megállapodáshoz. Orbánt az Európai Unió Oroszországhoz legközelebb álló vezetőjeként említik, aki kitartóan blokkolta Ukrajnának és Kijevnek az EU-tagság felé vezető útját. az Európai Unió esélye is egyre csökken a megfékezésére. Emlékezhetünk rá, az Európai Bizottság november 23-án 900 millió euró előleg kifizetését hagyta jóvá Magyarországnak a korábban befagyasztott források keretein belül. Kiutalásuk az Európai Unió azon kísérletével függ össze, hogy megpróbálja leküzdeni Budapest vétóját az Ukrajnának nyújtott támogatással kapcsolatban.


A kétórás budapesti találkozón a magyar fél ugyanakkor belement az „érdemi vitába” a Die Presse szerint.


Törökország támogatta Magyarország javaslatát az ukrán konfliktussal kapcsolatos nyugati stratégiája felülvizsgálatára, de a többi NATO-ország nem állt mellé – mondta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, aki Brüsszelben vesz részt a szövetség külügyminisztereinek kétnapos találkozóján.


Steve Bannon Tucker Carlsonnak beszélt beszélt pozitív kontextusban Magyarországról és a kormányfő migrációs politikájáról.


Sztálinizmusban ugyan még nem élünk, de egyre nagyobb szeleteket harapnak le a szabadságból az emberi jogok. Filozófiai rendezvényt tartott az MCC!


A Magyar Állami Operaház vezetősége kifejezte azon szándékát, hogy meghívja Valerij Gergijev orosz karmestert és a Mariinszkij Színház zenekarát egy turnéra, hogy előadják Gustav Mahler 8. szimfóniáját – közölte Mihail Svidkoj, az Oroszországi Föderáció elnökének nemzetközi kulturális együttműködésért felelős különmegbízottja, aki munkalátogatáson tartózkodik Budapesten.


Az agrártárca vezetője szerint az ukrán mezőgazdasági termékek ellenőrizetlen beáramlása teljesen ellehetetleníti a szlovákiai agrártermelőket.


Csehország arra kérte az Európai Uniót, hogy mentesítse az orosz acélexportot a szankciók alól, mivel az ország nem tud helyettesítő terméket találni – jelentette kedden az Euroactiv.


Norvégia tavaly rekordösszegű olaj- és gázbevételre tett szert, miután az ukrajnai konfliktus miatt az energiaárak az egekbe szöktek – jelentette kedden az NRK televízió. A hír megerősítheti a sajtóértesüléseket, amely szerint a norvégok és az amerikaiak közösen robbantották fel az Északi Áramlat gázvezetéket.


Oroszország munkanélküliségi rátája történelmi mélypontra, 2,9 százalékra csökkent – derül ki a Roszsztat jelentéséből.


Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nem lát esélyt a tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban jövőre, tekintettel arra, hogy Kijev és nyugati támogatói olyan álláspontra helyezkedtek, amely Moszkva számára teljesen elfogadhatatlan. Nem számít áttörésre, annak ellenére, hogy a nyugati sajtóban megjelentek olyan utalások, amelyek szerint az Egyesült Államok a tárgyalásos rendezés felé terelgeti Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.


Két-három órán át kínozták magatehetetlen áldozatukat, de a tíz (!) elkövetőből mindössze egyetlen egynek kell börtönbe vonulnia.


A Right Livelihood Awards-ot 1980-ban hozta létre Jakob von Uexküll tudós filantróp.


A Der Spiegel értesülése szerint a németországi Szövetségi Igazságügyi Minisztérium és a Szövetségi Családügyi Minisztérium hosszas egyeztetések után, de megállapodott arról a törvénytervezetről, amelynek célja kivenni az abortuszellenzők kezéből a tájékoztatás és a véleménynyilvánítás lehetőségét.


Kőkemény választ kaptak az egyházi ultraliberalizáció hívei.


Mindezt követően a Labrisz Leszbikus Egyesület kiadásában létrejött Meseország mindenkié című LMBTQ+ mesekönyv nem régen honlapot is kapott, amelyen egyrészt híres színészek olvasnak fel meserészleteket, másrészt helyett kaptak olyan pedagógusok számára elérhető, a mesékkel kapcsolatos foglalkozástervek, amelyek korosztály és osztály szerint kerültek lebontásra. A leírt tematikák szerint ezek többféle tanórákba is beilleszthetők, vagyis iskolai oktatás keretein belül elvégezhető gyakorlatokat tartalmaznak. Az Egyesület korábban nem tért ki arra, hogy a pedagógusoknak szóló mesés érzékenyítő módszertan miként kerülne átültetésre a köznevelési intézményekbe, — esetleg ezzel törvénysértő magatartásra buzdítva a tanárokat — ellenben a honlapon elérhető történeti leírás szerint a könyvet, mint „kormányzati intézkedésekkel szembeni ellenállás és aktivizmus” csatornájaként, illetve kifejezőjeként definiálja.


A szervezők szerint a terápián „megoszthatóvá válnak és megértésre találnak a nehézségek, örömök”.


Lehet-e ma Magyarországon egy felszámolócéggel szemben egy kártérítési perben sikerrel járni? Rokoni szálak a felszámolócég és a követelést megvásároló strómancég között, összeférhetetlenségi szabályok megkerülése, jogi trükkök… Így látszólag problémamentesen építhetik le az adós vagyonát. A Törvényszék pedig semmitmondó iratismertetésekkel tárgyalási halasztgatásokat rendel el, szakértő kirendelése helyett. Elfogultságból? Az idő telik, a károsult pedig keresi az igazát! Erről kérdeztük az érintettet.


A Debreceni Törvényszék ítéletét megváltoztatta, a vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági engedélyét pedig megsemmisítette a Kúria – nyilatkozta Schiffer András ügyvéd. A korábbi országgyűlési képviselő a Facebook oldalán arról írt, hogy az általa képviselt Horváth Nándor László debreceni polgár felülvizsgálati kérelmének adott helyt a Kúria, és a hatóságot új eljárásra utasította, mivel a hatósági eljárás „a biztonsági jelentés kiegészítése tekintetében megsértette a nyilvánosságra -kifüggesztés, közmeghallgatás- vonatkozó szabályokat”. A Kúria az ítélete szerint a biztonsági jelentés vonatkozásában betartotta a beruházó a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat, a biztonsági jelentés egy időközben született kiegészítése vonatkozásában viszont nem. Ráadásul az egyik pontja olyan veszélyes anyagokra vonatkozik, ami nyilvánvalóan érinti a lakosságot, így a felperes állampolgárt is.


A közelgő válság nemcsak több befektetői vagyont tesz tönkre mint 2008-ban, és sokkal tovább tart, mint a nagy gazdasági világválság. Ez a válság egy másik okból is történelmi lesz. Az elitek hálózata fedezékül fogja használni a következő válságot, és megindítják a támadást. A pénzügyi rendszer elsötétül, világszerte. Dollár billiói azonnal és sok esetben végleg eltűnnek. Emberek százmillióit fogják elzárni saját pénzüktől hónapokra, sőt évekre. Ez lesz a történelem legnagyobb vagyonelkobzása. Egy több mint 189 személyből álló hálózat tárult fel a világ legnagyobb pénzintézetein belül. Néhány tagja vezető pozíciót tölt be az IMF-ben, a Világbankban és a G20-ak minden központi bankjában. Ez a 189 ember irányítja a Kína, Oroszország, India, Brazília, Kanada és Európa központi bankjaiban zajló események nagy részét. Ezek az intézmények egyfajta globális szuperstruktúrát alkotnak egyfajta hálót képezve, amely minden nemzetet körülölel. Vezetőik nem demokratikusan megválasztottak, nem tartoznak elszámolással önnek és nekem, a kormány, és a polgárok hatókörén kívül esnek, és mégis a kezükben tartják a globális pénzügyi rendszer sorsát. A globális szuperstruktúra olyan szervezeteket foglal magában, mint a Federal Reserve, a Bilderberg csoport, a WEF, az ENSZ és szervezetei, a központi bankok, a hírszerző ügynökségek és a média. (...) A digitális rabszolgavilág legnagyobb támogatója Anglia, aminek volt miniszterelnöke ennek érdekében már egy új szervezetet is létrehozott. A tesztország Magyarország lesz, mert a bevezetés ötletét mindenhol ellenérzésekkel fogadták a képviselők. Sebaj: az orbáni 2/3 pártfegyelme mindent megold, indulhat a bemutató!


A végső szót a kisebbségi ügyben az Országgyűlés mondja ki. Pócs Alfréd László nemrég azzal a kezdeményezéssel fordult az Országgyűlés felé, hogy a szkítákat is nyilvánítsák Magyarországon honos népcsoporttá. Mindezt 1371 magyar állampolgár támogatta aláírásával, és vallotta egyben magát szkítának. Erről az érvényes szignók ellenőrzése után tájékoztatta Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke (NVB) Kövér László házelnököt, mivel a végső szót az Országgyűlés mondja majd ki az ügyben – írta a 24.hu. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a Nemzeti Választási Bizottságnak ilyen ügyekben kötelező kikérnie a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökének állásfoglalását is, amit Sasvári Róbert szintén mellékelt Kövér Lászlónak. Freund Tamás pedig jelezte, hogy a magyarországi, magukat szkítákként azonosító közösség honos népcsoporttá nyilvánítását a tudós testület nem támogatta.


 


901 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page