VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (18:15)


Trump a Hazafias Párt megalapításán gondolkodik

A The Jerusalem Post szerint az új párt a republikánusokat gyengítené.


Fontos a történelem, hiszen minden érték a múltból jön

Én úgy vagyok hűséges Arany művéhez, hogy valami olyat mutatok, ami újszerű – mondja Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs-Béla-díjas filmrendező, grafikusművész, művelődéstörténész, aki a Magyar Nemzetnek beszélt először az elkészült Toldi-rajzfilmjéről.


Nem hagyják annyiban a Minority SafePack félresöprését

Most pedig a megoldatlan helyzet tényleges elszenvedői, őshonos kisebbségek mentek neki az uniós bizottságnak. Frízföld Tartományi Államgyűlése egyoldalú határozatban ítélte el Brüsszelt, és egyúttal arra kérte az uniós államokat és régiókat, hogy ők is emeljék fel a hangjukat az EB döntésével szemben.


Lázadás és lojalitás

Nem szabad, hogy mi, magyarok féljünk bárkitől. Üzenjünk a birodalmi uraknak és asszonyságoknak, hogy nem törölhetik belénk a lábukat. A mai napon érezzünk együtt magyar véreinkkel, akiknek az önazonosságukhoz való jogukat akarják kétségbe vonni, semmisnek tekinteni. Ne bújjunk el a barlangba, ne legyünk üldözöttek saját földünkön, hazánkban. Inkább nyújtsunk egymásnak védő kart, építsünk erős várat a kőhalmok helyére, hisz Szabó Dezső óta tudjuk, hogy minden magyar felelős minden magyarért. Legyen ez a nap a kulturális lázadás és a hűség napja, üzenjük meg az izmusok rabjának, az európai Leviatánnak, hogy magyarok vagyunk, és magyarok akarunk maradni.


Biden ellen is közjogi felelősségre vonási (impeachment) eljárást kezdeményeznek

Alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment) kezdeményezett Joe Biden ellen Georgia állam frissen megválasztott republikánus képviselője, Marjorie Taylor Greene. A politikus erről személyesen számolt be a Twitter-mikroblogon, és tudatta azt is: a megválasztott elnök ellen a vélt ukrán üzleti kapcsolatai és „hatalommal való visszaélés” miatt kezdeményezett eljárást.


A „magányos harcos” Magyarország elsőként engedélyezi az EU-ban az orosz vakcinát

Az Európai Gyógyszerügynökség véleményének megérkezése előtt Budapest már bejelentette döntését, hogy Magyarország használni fogja a Sputnik V oltóanyagot és az AstraZeneca vakcináját is. Ezzel további nyomás kerül az Európai Unió oltási stratégiájára, vélekedik a Financial Times.
27 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok