top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:36) 2022.11.27.

Azt, hogy Kijev már jó ideje megengedhetetlenül követelőző és kioktató hangnemet enged meg magának a nyugati szövetség tagjaival, köztük Németországgal szemben, Washingtonban még elnézték. Sőt, talán még mosolyogtak is rajta. Azt azonban már elfogadhatatlannak tartják, hogy az amerikai stratégiai érdekeket veszélyeztesse Kijev túlzott magabiztossága, önfejűsége. Mint ahogy azt sem nézik jó szemmel, hogy Zelenszkij elnök túlságosan beleéli magát a „nyugati demokráciák megmentőjének” szerepébe, és önjáróvá válik. Ahogy a prze­wo­dó­wi eset is megmutatta, az Egyesült Államok nem akar belesodródni ebbe a háborúba, és ettől igyekszik megóvni a NATO-t is. Továbbra is tartja magát a proxyháborúhoz, és az ukrajnai harcmezőkön fektetné ki, gyengítené meg Oroszországot.


Megváltoztatta az orosz nép életét a háború, a szabad szólás lehetősége pedig gyakorlatilag ellehetetlenült.


„Igazi poklot éltünk át. A környékünk égett, rémálom volt. Minden lángokban állt” – mondta egy helyi lakos.


Annak ellenére dobják vissza őket a harcba, hogy a kilenc hónapja tartó háború következtében súlyosan megfogyatkoztak.


A kezdetben egymással háborúzó marokkói és pakisztáni hadfiak a kiérkező szerb speciális egységekre is tüzet nyitottak, majd bemenekültek egy közeli erdőbe. Végül megadták magukat. Összesen hatszáz migránskatonát vettek őrizetbe. Szabályos hadműveletet kellett indítani ellenük helikopterekkel, drónokkal. Nyilván ez is csak „álprobléma”… Az első hadijelentések szerint a felek egyelőre „csak” gyalogsági erőkkel támadták egymást meg a rendőröket. Ám attól tartok, hamarosan tüzérséget, rakétákat, páncélosokat is hoznak magukkal, azokkal rendezik le vallási nézeteltéréseiket, területi vitáikat. Hiszen ők gyámolításra szoruló „menekültek”.


A volt német kémfőnök számára egy magyarországi utazás út a normalitásba, Angela Merkel pedig sosem volt konzervatív.


„Ez a kisgyerek egy aranybányában dolgozik, és az az arany, amit felhoz onnan, az a francia kincstárban köt majd ki. És hogy ez miért van így? Azért, mert Franciaország mind a mai napig 14 afrikai országban, az egykori gyarmataiban egy úgynevezett »cfa franc« fizetőeszközt bocsát ki, és ezért cserébe elvárja, hogy ez a 14 afrikai ország minden vagyonának a felét automatikusan utalja át a francia államkincstárba.”


Magyarország és Ukrajna szomszédok, a szomszédunk számíthat a segítségünkre – mondta a magyar államfő.


Emlékeztetett arra, hogy az 1932/1933-as nagy éhínség borzalmas volt, és mi, magyarok nemcsak tudatában vagyunk ennek, hanem azon kevés nemzetek közé tartozunk, amelyek megemlékeznek a tragédiáról. Így teszünk többek között Budapest szívében, az Erzsébet hídnál található holodomor emlékműnél is, és az Országgyűlés is megemlékezik az 1932/33-as évek eseményeiről – közölte. Hozzátette: az Országgyűlés egyhangú támogatással elfogadott határozatot is kiadott a nagy éhínségről.


A hírközlési hatóság elnöke, Jessica Rosenworcel közölte, hogy “az új szabályok fontos részét képezik azoknak a lépéseknek, amelyek védelmet nyújtanak az amerikai embereknek a nemzetbiztonsági fenyegetésekkel szemben, ide értve a távközlést is”.


A 24.hu arról ír, hogy Kolumbiában felfüggesztettek egy 34 éves bírónőt, miután nem az alkalomhoz módon öltözött fel egy online tárgyalásra. Vivian Polania nemrég egy katonai alakulat ellen elkövetett autós robbantással kapcsolatos online tárgyaláson vett részt – erről a New York Post számol be. Hozzátették: a bírónő egy órán át kikapcsolva tartotta a kamerát, ekkor még csak annyi tűnhetett fel, hogy Polania nehezen érthetően beszél. Aztán véletlenül bekapcsolhatta a kamerát: hamar kiderült, hogy vállalhatatlan állapotban fekszik egy ágyban, és álmos szemekkel cigarettázik. Az egyik ügyvéd figyelmeztette, hogy be van kapcsolva a kamerája: erre villámgyorsan kikapcsolta. (...) Hangsúlyozzák, hogy az Instagram-oldalán alsóneműben, erotikus pózokban látható fotókon. A bírónőnek itt több mint 30 ezer követője van. (nu, ez a hír sokkal több, mint erotikus élvezkedés a tisztelt olvasónak; ennek a viselkedésnek ugyanaz a jellembeli forrása, mint a Budaházyékat vérlázító büntetéssel sújtó bírónak: a heves megfelelni vágyás a saját szintjének, kasztjának, rajongóinak, távol mindenféle tisztes igazságtól, társadalmi felelősségvállalástól; madarat tolláról, világot bírákról – ld. még a képet)


A Bajorországban a járvány korai szakaszában bevezetett kijárási tilalom aránytalan mértékű intézkedés volt. Erről döntött a Lipcsei Szövetségi Közigazgatási Bíróság. A Szövetségi Közigazgatási Bíróság így elutasította a Bajoror Tartomány fellebbezését a bajor közigazgatási bíróság azon ítélete ellen, amely a 2020. márciusi kijárási tilalmat az alsóbb fokú bíróságon érvénytelennek nyilvánította. Renate Philipp tanácsvezető bíró kedden Lipcsében elmondta, hogy a saját lakhely elhagyására vonatkozó tilalom a szabadban való tartózkodás céljából, "komolyan sértette az alapvető jogokat". (íme bizonyság: mindenütt, még a bírói kasztban is marad mindig annyi tisztesség, amire a romboló irányzatok visszafordításánál lehet alapozni)


2021 márciusában írja, hogy születésnapjára ajándékként beoltatta magát


Változik-e az egyház a változó világgal? E kérdésre kereste a választ Udvardy György római katolikus érsek, Pásztor Dániel református püspök és Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija. (nu, jegyezzem meg: a tudományizmus és a kovidvakcinába vetett vakhit teljesen egylényegű)
795 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page