top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:42) 2022.10.19.

Franciaország ukrajnai nagykövete, Etienne de Poncins lemondott. Az ukrán fővárosra, Kijevre zúduló orosz tűzáradat után a francia nagykövet benyújtotta lemondását, és tegnap elhagyta Kijevet, hogy mentse az életét. Mielőtt elhagyta Kijevet, Etienne de Poncins azt mondta: "Nem tudjuk, hogy mit képviselünk itt, még Volodimir Zelenszkij sincs már itt Kijevben, miért áldozzák fel továbbra is a népet?"


A dokumentum szerint az ukránok által elkövetett bűncselekményeket „valódi bizonyítékok, például videók támasztják alá”, viszont az orosz erők állítólagos jogsértései többnyire szemtanúk beszámolóira támaszkodnak. (nu, ezt eddig is tudtuk; azt azonban még nem, hogy mitől lett ez hirtelen elővéve?!; a Kissinger-vonal sikeres nyomulása?)


Az EU-nak nincs jogi kerete ahhoz, hogy egy harmadik államot, jelen esetben Oroszországot, terrorista államnak nyilvánítson – jelentette ki Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztos az Európai Parlament kedd esti plenáris vitáján. A biztos szerint, nemzeti szinten lehet ilyen döntést hozni, a tagállami parlamenteknek jogukban áll így cselekedni. (nu, mostanság nem sokat adtak a jogi formaságokra... történelmi pályamódosítás?)


A Tesla és a SpaceX első embere a Twitteren elmélkedett a háború további eszkalálódási lehetőségeiről.


Az amerikai külügyminisztérium szerint Moszkva és Teherán elmélyülő szövetségére a világnak alapvető fenyegetésként kell tekintenie.


Hír TV: Találós kérdés az amerikai nagykövetnek: ki mondta, hogy "nem lesz többé Északi Áramlat, megszüntetjük"?Az Európai Bizottság alelnöke szerint a magyar külügyminiszter „kegyelemért könyörgött" Oroszországban.


Probléma: Kína leállítja az Európába irányuló szállítást....


David Laborde Debucquet, francia élelmezési szakember a Neokohnnak adott interjúban beszélt arról, mennyire érintheti Európát az élelmiszerválság, és miért nem lehet megoldás az LNG.


Hosszú posztban elemzi Várkonyi Gábor szakértő a világ három nagy autópiacán zajló változásokat. Európa szomorúan kullog leghátul.


Az Oroszországgal szembeni szankciók bumeránggá változhatnak Európa számára Lorenzo Fontana, a jobboldali Liga politikusa, az olasz parlament alsóházának új elnöke szerint.


Oroszország és a Gazprom dollártízmilliókat költött az évek során arra, hogy az energia terén kiszolgáltatottá tegye Európát.


A képviselő gyilkos, kriminális üzletelésnek nevezte az egész vakcina bizniszt, melyben az EP vezetősége nyakig benne van. Az EP és a Pfizer között megkötött vakcina-megrendelés szerződéseit a mai napig nem hajlandóak nyilvánosságra hozni. Egy azonban kiderült: az emberirtásra tervezett COVID szérumból minden EU területén élő polgárnak, csecsemőktől aggastyánokig 10 adagot rendeltek. Mit jelent ez? Talán azt, ha Putyin bombázói nem indulnak el február 24-én a sátánista WEF maffia ukrajnai biolaboratóriumai ellen, most éppen a hetedik kamu covid-hullám törvénytelen resztrikciói mennének, és körülbelül a hatodik emlékeztető COVID-gyilkot kényszerítenék azokba , akik valahogy túlélték az előzőeket…


Lassan két éve, hogy lebénult a világ. Kiss József Zsoltnak két orvos, dr. Seffer István és dr. Ládi Szabolcs nyilatkozik a járvány utóéletéről. Kalo tv.


Szász Károly 1918-1919-es emlékei megrázóak. A szemünk előtt bontakoznak ki annak a kataklizmának a felvonásai, melynek eljövetelét senki nem vette komolyan. Napjainkban pedig egy új kommunizmus, a Nagy Újraindítás, a The Great Reset ideológiáját akarják megvalósítani. Ugyanazok, akik egykoron a bolsevizmust.A Mi Hazánk Mozgalom III. Kongresszusán elhangozott teljes beszéd.


Az interjúban a nemzeti jogvédő szólt a kárpátaljai magyarokat ért egyre súlyosabb jogfosztásokról és arról is, hogy mindezek miatt ideje lenne megfelelő válaszlépéseket tenni megfelelő eszközökkel és megfelelő fórumokon.


Cserép János „lélekölőnek” tartja „jelenteni a rubeljobboldali szószólókat” – derül ki a politikus amerikai nagyövetség bejegyzése alá írt kommentjéből.


Ezt a videót most a TV-csatornákon vetítik. Vajon mire készülnek?


A párizsi Hélène Boucher gimnáziumban a BFMTV-t elkergették a fiatal diákok. "Nem akarunk olyan tévét, amely hamis információkat közvetít." Bravo les jeunes!!!

962 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK