VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (20:25)


A liberálisok mesterei és az unortodox marxisták fedik fel a trianoni titkokat?

Úgyhogy ismét és sokadszor is csak gratulálni tudunk azoknak, akik ezt a kiváló újabb történelmi műhelyt életre hívták és biztosították a feddhetetlen szakmai vezetését! Hogy ez mennyire így van, azt bizonyítja, hogy a tudománytalan és szélsőfasisztoid egyéb műhelyekkel szemben a Rubicon Intézetet valahogy nem kezdi ki hetente többször az elfogulatlan és szakmailag végtelenül megalapozott baloldali média… És az is megnyugvást okozhat mindenkinek, hogy a már 12 éve működő Trianon Kutatóintézet pénztelenség miatt hamarosan megszűnhet. Mert a jövőben a Trianonnal kapcsolatos ismeretek terjesztését nem a szélsőséges Raffay Ernő-féle körre bízza a magyar kormány, hanem az olyan felvilágosult unortodox SZDSZ-es marxistákra, mint Hahner úr.


Mi Hazánk Mozgalom: A bíróság szerint a szivárványos zászló kidobása nem lopás

„Ezt minden normalitáspárti aktivista tekintse bátorításnak! Bár kitüntetés ilyesmiért csak a Mi Hazánk Mozgalom kormányra kerülése után várható...” – zárul a közlemény.


Dániában eddig a vaníliás cukor is terjesztette az idegengyűlöletet

1933-ban a dán Tørsleffs cég vaníliája elnyerte a sütés legjobb termékének járó aranyérmet. 1935-ben a vállalat úgy döntött, hogy terméküket egy elefántgondozó Jena Zena képével illusztrálja, aki 1935-ben két Colombo-i elefánttal érkezett az Aarhusi Állatkertbe. Tørsleffs úgy döntött, hogy 2021 folyamán leszedik a vanília vödrös fekete férfi logót, mind az ázsiai férfi ábrázolást a palackjaikról. A döntést azután hozták meg, hogy a Hansen Jégkrém vállalat is úgy határozott megválik az „eszkimójától”.


Radikálisan bővítenék a transzneműek jogait Spanyolországban

A szocialista-szélsőbaloldali kormánykoalíció új javaslata értelmében már 16 éves kortól bárki szabadon változtathatja meg nemét – akár szülői beleegyezés hiányában, vagy annak ellenére is.


Mire tanít a GameStop-botrány? – Slavoj Žižek a káosz-kapitalizmusról

„A globális kapitalizmus központja kezd szétesni” – állítja a szlovén baloldali sztárfilozófus. Slavoj Žižek a részvénypiacot felforgató GameStop-botrány kapcsán „önpusztító káoszról” és „populista kapitalizmusról” beszél – szemlénk a Spectator magazinból!


Dollármilliókat keresnek a GameStop részvényeken a Reddit hétvégi tőzsdecápái

Az, hogy a CNBC, az establishment, maga a Biden-kormány is a magukat vesztesnek érző kisemberek megregulázásával fenyeget, amikor végre egyszer ők járnak jól a nagy halak kárára, csak olaj a tűzre: ez egyfajta mozgalom, a népharag részvényvásárlásban megnyilvánulása – összegzett az Indexnek a „falusi bróker”.


Az elit súlyosan tévedett. A populizmus visszatért és bosszút áll. A brexit lezárult, Donald Trumpot visszaűzték Mar-a-Lagoba, így az establishment talán azt gonolta, hogy a populizmus lejárt lemez. De az után, ami múlt héten a Wall Streeten történt, mi sem egyértelműbb annál, hogy az elit súlyosan tévedett. A populizmus visszatért, és bosszút áll.


861.BEKIÁLTÁS: Fotelforradalmárok ideje

„A forradalom lesz az új Godot, amelyről az értelmiség a nemzetközi alapítványok támogatásával megrendezett tanácskozáson ünnepélyesen közzéteszi, hogy sosem érkezik meg, mert senki sem akar forradalmat. A forradalmat bizonytalan időre elodázták.”


Trump új ügyvédje szerint Jeffrey Epstein nem lett öngyilkos

A volt elnököt a második impeachment-tárgyalás során David Schoen atlantai ortodox zsidó fogja képviselni. Schoen korábban zsidó érdekekért is harcoltírja a The Times of Israel. David Schoen egyike annak a két ügyvédnek, akik Donald Trumpot fogják képviselni az impeachment ügyében. Schoen korábban zsidó ügyekért is küzdött. Ő és Bruce Castor fogják lecserélni azokat a jogászokat, akik Trump szenátusi tárgyalása előtt mondtak fel. A vád az elnök ellen az, hogy ő tüzelte fel a lázongókat január 6-án, akik megostromolták a Capitoliumot. A csere stratégiai konfliktus miatt történhetett: a volt ügyvédek arra akartak fókuszálni a védelem során, hogy az alkotmány megengedi-e azt, hogy egy volt elnököt ítéljenek így el, míg Trump arra akar fókuszálni, hogy bebizonyítsa azt a vádat, hogy Joe Biden csalással nyerte meg a választásokat.


Schiffer András: Az olasz történelem ismétli önmagát

A 2011-es forgatókönyv. Akkor Mario Montit követelték a... khm... "piacok". Most Mario Draghit. Azt a Mario Draghit, aki az Európai Központi Bank elnökeként 2015-ben főszerepet vállalt a görög népakarat megtörésében. Szakértői kormány. Aha. A neoliberális megszorító politika visszatér. Erre ment ki a játék a kaviárbaloldali Renzi részéről. Nincs új a nap alatt. Egyszerűbb lenne mindig a "piacokat" megkérdezni, holmi választások helyett.

24 megtekintés