top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:45) 2022.07.03.A független felvilágosítók évek óta tartó intenzív harcának köszönhetően ez a szörnyű tény be tudott hatolni a megtévesztett népek tudatába, amit Tim Gielen a „Monopoly Ki uralja a világot?“ című új dokumentumfilmjében ismét olyan ragyogóan, lényegre tapintva bebizonyított. E szörnyű tény a következő: egész világunk az ármánykodó oligarchák, plutokraták csápjai közé került, vagyis a könyörtelen pénzurak csoportjainak csápjai közé. Ezek nem csak hogy az összes fősodratú médiát, kommunikációs utat uralják és birtokolják, hanem az összes pénzt, eszközt és szerszámot, amivel mi dolgozunk, és közlekedünk, ami meleget ad nekünk, stb... Nagyjából mindent, amit megvásárolunk, beleértve, amit megeszünk vagy megiszunk, amibe öltözünk, amivel közlekedünk, stb... Mivel ezek a világuralomra törő emberek valóban nehezen áttekinthető titkos struktúrákban tevékenykednek, így sötét játékukat eddig csak a közösségi médián keresztül, mégpedig a független felvilágosítók kitartó hálózatépítési erőfeszítései révén lehetett bevinni a köztudatba.


Liszicsanszk központja elesett

Az ukrán vezérkar hetek óta kérte a visszavonulást. Ez a politika hibája. Álmodozni lehet, de ilyen a vége. Azt hozzáteszem, hogy szürreális Allahu akbart ordibáló csecseneket nézni a városközpontban, és ha orosz lennék, nem lennék erre túl büszke – de azt is hozzáteszem, hogy a maradék lakosság ünnepel.


Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint Ukrajna gyakorlatilag már a legjobban képzett erőit is elveszítette.Az ellentétek élezésére építette Washington Ukrajna Oroszország elleni felhasználását, ami most akadálya az egységnek.


A Der Tagesspiegel című német lap vasárnapi számában közölt interjúban kiemelte, hogy az EU nem részese Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának, de „háborús célpont”, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök „gyűlöli az életmódunkat”, és „visszataszítónak tarja a szabadságot, demokráciát és a jogállamiságot”. Ezért nehéz télre kell számítanunk, mert az orosz államfő eddigi tevékenysége alapján abból kell kiindulni, hogy tovább korlátozza vagy akár teljesen leállítja a földgázszállítást az EU-ba, erre pedig már most fel kell készülni – tette hozzá Manfred Weber.


Franciaország – emlékeztet az újság – június közepe óta már nem kap csöveken keresztül orosz gázt. Ugyanakkor Németországgal ellentétben az országnak négy terminálja van egyszerre az LNG fogadására.


Június közepén Biden levelet küldött hét nagy olajfinomítónak, amelyben közölte velük, hogy haszonkulcsaik „jóval a normális felettiek”, és hozzátette, hogy „együtt kell működniük az adminisztrációmmal, hogy konkrét, rövid távú megoldásokat terjesszenek elő” az árválságra. A következő héten azonban az elnök kihagyta az olajipari vezetők és Jennifer Granholm energiaügyi miniszter közötti találkozót, és úgy döntött, hogy inkább a szélipar vezetőivel találkozik.


David Armitage, a Harvard Egyetem tanára beszélt a Neokohnnak a háborús nyelvezet mögött megbújó valódi törésekről, és arról, hogy miért vívnak meg minden háborút kétszer.


Toroczkai: Bár örülünk, hogy a kormány a sürgetésünkre elkezdte a határvadász erők létrehozását, de mi nem a rendőrségen belüli, hanem önálló határőrség felállítását követeljük, amely inkább katonai jellegű felszereléssel rendelkezne. Egyúttal követeljük a jogszabályi változtatásokat, hogy ne a szerb oldalra taxiztassuk vissza a bűnözőket, hanem azonnal vegyék őrizetbe őket, és vagy itthoni munkatáborba kerüljenek a kitoloncolásuk előtt, vagy legalább Ruandáig deportáljuk őket.


Henry Kissinger szerint "Izrael csak egy csapást engedhet meg magának".A Klímapolitikai Intézet és a Reaktor Alapítvány közös szervezésében megvalósult Zöld Tusa vitaest ez alkalommal „Enni vagy nem enni?” címmel a vegán és húsevő táplálkozás híveit ültette egy asztalhoz.


Míg nemrég azt gondoltuk, hogy tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy az Univerzum miképpen keletkezett, addig most az az elgondolás, hogy kilencvenhat százaléka a világegyetemnek sötét anyag és sötét energia, és ezekről gyakorlatilag nem tudjuk, hogy mégis micsodák. Elfogadtuk a Big-Bang elméletét, és egyre inkább beszűkültek a lehetőségeink a kutatásokat illetően...
581 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page