top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:54) 2023.02.10.A Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat Felülvizsgáló Bizottság e héten közzétett végleges jelentése elvetette a javasolt változtatásokat. Az Egészségügyi Világszervezet tanácsadó testület marad. Elutasították az olyan disztópikus követeléseket, mint például az Egészségügyi Világszervezetnek az állami és szövetségi ellenőrzésen kívül kötelező érvényű egészségügyi rendeletek kibocsátásának engedélyezése. Ez magában foglalja azokat a javasolt hatásköröket, amelyek lehetővé tették volna a WHO számára, hogy ellenőrizze: az oltási vagy immunizációs státuszt igazoló rendszerek, karanténeljárások, utazás és a polgárok mobilitása, kényszeroltás, zárlatok, blokádok, kötelező őrizetbe vétel, és egyéb elfogadhatatlan támadások emberek ellen. Eltűnt az egyetemes "egészségügyi útlevél" – vagy oltási útlevél –, amely a polgárok országok közötti utazási képességét hivatott állandó jelleggel ellenőrizni. Köszönet a nem nyugati országoknak, hogy blokkolják a WHO-t!


Ma pert indítottunk a japán kormány ellen a közigazgatási intézkedés visszavonása érdekében" – jelentette be Dr. Masanori Fukushima Maszanori 2023. február 2-án tartott sajtótájékoztatóján. Mivel a japán egészségügyi minisztérium nem hajlandó elismerni a vakcinák és a halálesetek közötti ok-okozati összefüggést, Fukushima professzor és egy kutatócsoport azt mondta, hogy "nem volt más választásuk, mint hogy jogi lépéseket tegyünk".


Maria Leptin, az Európai Kutatási Tanács elnöke arról beszélt a WEF-összejövetelen, hogy hogyan lehetne úgy beoltani az embereket, hogy ne kelljen holmi tudományos (vagy éppen tudománytalan) dolgokról beszélni. “Talán érdekes, hogy azok közül az országok közül, melyeknek egy magas átoltottsági arányt sikerült elérni, két ország egyáltalán nem azzal indokolta ezt, hogy ők a polgárokkal megértették a tudományt. Az egyik Bhután, ahol nagyon sikeres kampányt csináltak és figyelembe vették a polgárok igényeit, bevonták őket, megkérdezték őket. Informálták a vallási intézményt, sőt még a helyes időpont és dátum megtalálásába is bevonták. És egy fantasztikus tudósítást kaptak. De nem volt tudományosan elmagyarázva. Példa, amit ismerek, Portugália, ahol a kampány egy nyugalmazott tábornokra lett bízva. És a tábornok úgy kezelte az országot, mint a csapatát és összedobolta a csapatot. Háborút hirdetett, melyet az ország hazafias szenvedéllyel együtt akart megvívni. És vezettek, azt hiszem, ők voltak Európában a legjobbak, ha nem az egész világon. Tehát semmi tudomány! Ezt meg kell jegyeznünk!”


Kicsit hevenyészett módon történhetett az előkészítés, mivel volt olyan – nyilván be nem avatott – amerikai katonai szakértő, aki felelőtlen módon kijelentette: „Lehet, hogy a kínai kémléggömb pásztázza Amerika földjét, de vajon mit tud rögzíteni ahhoz képest, amit a kínai, orosz, francia, angol, izraeli stb. műholdak nem tudtak már korábban dokumentálni?”


Orbán Viktor továbbra is a béketárgyalásokat, a minél gyorsabb tűzszünetet és a tartós békét eredményező rendezést nevezte a magyar érdeknek. (nu, beszédes egy kép, az biztos; ki mer és ki nem a másik szemébe nézni)Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elismerte, hogy korábban ő maga is beszélt Angela Merkel német kancellárnak és Emmanuel Macron francia elnöknek a minszki megállapodásokról, és elmondta, hogy nem tervezte azok végrehajtását.


Gulyás Gergely az MTI beszámolója szerint hozzátette, jó hír, hogy kedden egy olyan kezdeményezés érkezett, ami szerint Ukrajna hajlandó kétoldalúan megállapodni a törvények változtatásáról. Gulyás beszélt Magyarország és az EU viszonyáról is, előbb megállapította, hogy pillanatnyilag az Európai Uniónak nincs alternatívája.


Megkezdődött a sokat emlegetett orosz offenzíva.


Ukrajna csaknem egész területén légiriadó volt péntekre virradó éjjel.


A háború sújtotta országnak pedig gyorsabb segítségre van szüksége – hangsúlyozta a francia elnök.


Bulgária elnöke szerint az intézkedés közvetlen károkat okozna hazája energiaellátásának és gazdaságának.


Thomas Bach nem tágít, levelet küldött az Ukrán Olimpiai Bizottság elnökének.


Most azonban lehullt a lepel. Azzal, hogy Corfield elismerte, hogy nincsenek bizonyítékai állításának igazolására, végleg zárójelbe tette a saját és az elődei, Rui Tavares és Judith Sargentini által írt, Magyarországról szóló koholmányokat is.


Súlyos a baloldali elfogultság a társadalomtudományokban két amerikai szociálpszichológus szerint, akik összefoglalták, mindez miért van rossz hatással a tudományra.


A Meta közölte, ha megszegi a szabályokat, ismét eltávolítják a közösségi oldalait.


Az amerikai kongresszusban Lauren Boebert kongresszusi képviselőnő támadja a korábbi biztonsági főnököket #Roth és Vijaya #Gadde-t. "Jóváhagyta önök közül valaki a Twitter-profilom árnyéktilalmát?" "Ööö, nem emlékszem." "2021. március 12-én kizártak a keresésből, és ezt onnan tudom, hogy a #fasiszta Twitter 1.0 szabályai szerint a kongresszusi tagok számára jóvá kellett hagynia. És megerősítést kaptam a Twitter munkatársaitól. 90 napos szűrőt tett a fiókomra, és a követőim már nem kaptak értesítést a bejegyzéseimről. Egy Hillary #Clintonról szóló viccért. Hallunk a demokrácia veszélyeztetettségéről, minek nevezünk egy képviselő cenzúrazát? Ez alapvető fontosságú nemzetünk kormányzása szempontjából, és önök mindannyian megtámadták ezt az alapot."A nyílt konferencián meghívott jogászok és a civil társadalom képviselői fejtik ki véleményüket, a rendezvény az eddig elhangzottakat összegző kerekasztal-beszélgetéssel zárul. A konferencia mottója és fő kérdése: Helyreállítható-e a valódi alkotmányos rend az Alaptörvény segítségével?


933 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page