top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:00) 2022.11.09.
Októberben a fogyasztói árak átlagosan 21,1 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 2,0 százalékkal nőttek.


A tagok Törökország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Azerbajdzsán. Magyarország megfigyelőként vesz részt.


November 18-ig úgynevezett szakértők és politikusok vitatják meg, hogyan lehetne lassítani a globális felmelegedést; idén 110 állam- és kormányfő, 2000 előadó és több mint 35 000 küldött vesz részt. (Pikáns: a legnagyobb kibocsátók az USA-val, Kínával és Indiával nem vesznek részt – ők lemondták). (...) Érdekes módon rovarok nincsenek az étlapon: azokat a klímakárosító koldusok számára tartogatják.


A vállaltan leszbikus Maura Healey az apró állam első női kormányzója lesz, így a CNN választási műsorában máris indokoltnak tűnik „történelmi pillanatokról” beszélni.


Egy kimutatás szerint a milliárdos spekuláns átszámítva több mint 50 milliárd forintot adományozott a Demokrata Pártnak.


Tízből több mint hét amerikai elégedetlen az ország jelenlegi állapotával – derül ki az Edison Research által végzett felmérésből.


A szabadság győzelmeként és a woke ideológia vereségeként értékelte győzelmét az amerikai választásokon Ron DeSantis, Florida nagy fölénnyel újraválasztott republikánus kormányzója.


Még a félidős választást sem várták meg a németek, új kereskedelmi tárgyalásokat akarnak.


A német kormány legutóbbi, kereskedelmi tárgyalásokat érintő javaslata „riadalmat keltett” Brüsszelben, és Washingtont „sem nyűgözte le”.


Szépen hangzanak az örömsikolyok az orosz gázimport leállítása miatt, csak némileg hamisak. Moszkva a háború alatt 46 százalékkal növelte az Európai Unióba irányuló LNG-export mennyiségét. Van ez így.


Az iráni drónokkal végrehajtott stratégiai bombázóhadjárat volt mindezidáig a legsikeresebb és a leggazdaságosabb húzás az oroszok részéről a háború megnyerésére. Azért beszélek róla múlt időben, mert minden valószínűség szerint az ukránok hamarosan hathatós ellenlépéseket fognak foganatosítani ezek ellen az aránylag promitív drónok ellen. A megoldás valószínűleg a "puha megsemmisítsre" alapuló rádióelektronikai eszközökön fog alapulni. Kinetikus eszközökkel, "kemény megsemmisítéssel" megvédeni Ukrajna teljes kritikus infrastuktúráját, fizikailag és gazdaságilag kivitelezhetelen. Ezzel az oroszok is teljesen tisztában vannak, ezért hallunk egyre többet rövid hatótávolságú iráni ballisztikus rakétákról és hasonszőrű észak-koreai eszközökről. Per pillanat Izraelen kívül egyetlen állam sem képes átfogó választ adni erre a fenyegetésre. A tény, hogy Németország és néhány más nyugati állam hirtelen úgy döntött, hogy ilyen védelmi rendszereket vásárol, arra utal, hogy a fenyegetés nemcsak valós, hanem azonnali is.


Sean Penn amerikai színész és filmrendező Kijevbe látogatott, magával vitte Oscar-szobrát és Kijevben hagyta a "háború végéig" – hozta nyilvánosságra kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Facebookon.


Az olaszok 63 százaléka támogatja a korábbi baloldali kormányokhoz képest "szigorúbb" migrációs politikát.


A tanárok öt pontban foglalták össze követeléseiket: új nemzeti oktatási stratégiát, gyerekbarát oktatást, autonómiát, vonzó pedagógus-életpályát, értékálló és igazságos bért és megbecsülést szeretnének.


Svájc az áramkimaradás – az áramellátás összeomlása – felé rohan.


A ModeRNA még gyanúsabb állítása szerint 2017-ben már folytatott kísérletet, az akkor még állítólag nem létező c19 vírus elleni oltással!


Épp egy hónapja annak, hogy a Pfizer igazgatója, Janine Small – aki a Albert Bourla vezérigazgató helyett jött el, miután az nem volt hajlandó megjelenni az EU meghallgatáson – elismerte, hogy a vakcinákat nem tesztelték arra, hogy képesek-e megakadályozni a víus, így a fertőzés továbbadását. Tehát ez az állítás, amire az oltási kampányokat és azokat az intézkedéseket alapozták, melyek durván korlátozták az emberi szabadságjogainkat, szemenszedett hazugság volt. Az oltási igazolványok bevezetése is csak azt a célt szolgálta, hogy az emberek minél nagyobb tömegeit oltásra kényszerítsék.


A legnagyobb igazság a világon nem az, amit tőlem hallasz, hanem az, amelyet a te ajkaid által szól Isten. Csak azáltal lehetsz teljesen szabad. (kellő megértéssel és nyitottsággal hallgatandó)


Trianon óta immáron a negyedik generációja nő fel egy több mint ezeréves nemzetnek, amelyet 102 évvel ezelőtt az I. világháború győztes nagyhatalmai halálra szántak, amelynek nehéz volt túlélni, és amelynek egy évszázad elmúltával is hasonlóan nehéz Trianon árnyékában élni.


BEAVATÁS zarándoklat a békéért Böjte Csaba testvérrel

November 12-én különleges zarándok alkalomra hívunk mindenkit! Böjte Csaba testvér fogja vezetni beavatás zarándoklatunkat, melyet a békéért ajánlunk fel. A zarándoklaton részt vesz a Mozgalom a Kárpátaljai Szülőföldért közösség is. Zarándokoljunk együtt kárpátaljai testvéreinkkel a békéért! A zarándoklat a Normafánál lévő Szent Anna kápolnától indul szombaton fél 11-kor (gyülekező 10 órától) és körülbelül 17 órakor ér célba a máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikánál. Mi a beavató zarándoklás? Kóstoló. Könnyű, nem hosszú, fél napos út, ahol találkozhatunk a zarándoklás minden elemével. Minden szombaton kinyílik a beavató zarándoklás „zarándokkapuja” . Miért? Mert az embernek kell a hit, kell Isten. Akkor is kell, ha ezt még nem tudja az ember. Az esemény ingyenes, de kérünk mindenkit hogy a regisztrációs lapot töltse ki, amennyiben szeretne részt venni! Ide kattintva tudja kitölteni a regisztrációs lapot! Szeretettel várunk mindenkit!
693 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page