top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:11) 12.01.Elismerem: mind a három álláspont (izraeli, palesztin álláspont, illetve a semlegesség) mellett hozhatók fel érvek, mindegyiknek van létjogosultsága. Ami ebben az egész rettenetes ügyben igazán vérlázító és teljességgel elfogadhatatlan, az egyrészt a palesztin „narratíva” nyilvános hangoztatásának - az úgynevezett demokrácia és jogállamiság alapelveinek súlyosan ellentmondó – tiltása! Mi több, a nagy „demokraták” még a béke, a tűzszünet melletti, az öldöklés befejezését követelő demonstrációk megrendezését sem engedélyezik, ami még a nyugati világban is példátlan! Ennyire erős lenne a megfelelési vágy a globalogazdi előtt?


Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője Hegedűs Lóránt református lelkész Hazatérés Templomában a Szentföld békéjéért tartott istentisztelete miatt. Vadai odáig vetemedett, hogy a lelkipásztor által korábban létrehozott, több mint egy éve törölt szervezetet igyekezett a Hamásszal összemosni. Mivel az ügyészség hatásköre a gyurcsányista politikus írásbeli kérdésében foglaltakra nem terjed ki, azt feljelentésként értékelve Polt Péter a kérdést a BRFK-nak továbbította elbírálás céljából. Mindez azt jelenti, hogy rendőrségi nyomozás indulhat istentiszteleten elhangzottak miatt. Az ügy nem mellékes részlete, hogy a Szentföld békéjéért tartott istentiszteleten Hegedűs Lóránt mindkét fél civil lakosságára irányuló támadásait elítélte. Az istentiszteleten nemcsak a palesztin nagykövet, hanem összesen tíz nagykövet vett részt. A palesztin nagykövet izraeli hazugságokról tett kijelentése az eseményt követően, a templomon kívül, a nagykövet privát nyilatkozatában hangzott el. Odabent a templomban ugyanakkor a zsidóságát büszkén vállaló Reiner Péter is felszólalt, és az egész gyülekezet egyperces néma felállással adózott mind az izraeli, mind a palesztin áldozatok emlékének. Bár a Református Egyház sem tartotta szükségét semmilyen vizsgálatnak, eljárásnak az istentiszteleten elhangzott beszédek megismerését követően, nem állt meg a cirkusz. Vadai elvtársnő és a DK is meglovagolta az “ügyet”, amelynek hatására a kommunizmus óta példátlan módon akár nyomozás is indulhat egy istentisztelet miatt.


Tegnap az Európai Parlament főbb bizottságai megszavazták az "Európai Egészségügyi Adattér" (EHDS) létrehozását, amely az összes polgár orvosi kezelésével kapcsolatos információkat gyűjtené össze. A leiratkozásra nincs lehetőség. Nemrégiben az Európai Parlament elfogadott egy állásfoglalási indítványt, amely a nemzetállamok hatalmának egy központosított szuperállam javára történő elvesztését követeli. Minden fontos hatáskört, még azokat is, amelyek eddig a szövetségi állam kezében voltak, át kell adni egy "európai végrehajtó hatalomnak". Beleértve mindent, ami az egészségügyhöz kapcsolódik.


Cynthia Nixon , a Szex és New York sorozat színésznője más tüntetőkkel együtt éhségsztrájkba kezdett a Fehér Ház előtt, hogy állandó tűzszünetet követeljen Gázában. "Zsidó gyermekek anyjaként, akiknek nagyszülei holokauszt-túlélők, a fiam arra kért, hogy minden hangomat használjam arra, hogy a lehető leghangosabban mondjam, hogy a 'soha többé' mindenki számára azt jelenti, hogy 'soha többé'." "Izrael több civilt ölt meg egy aprócska földsávon, mint ahányan 20 év háborúskodás alatt egész Afganisztánban meghaltak."


Elszabadultak az indulatok a Rockefeller Center közelében.


Az egész ügy konzekvenciája, mennyire nem tudjuk mi sem Magyarországon, pontosan mit jelent ez a biológia útlevél. A jövőre nézve, nekünk ezzel foglalkoznunk kell, és érdemes továbbadnunk a tudást, amit felhalmozott ez a mostanra összeállt csapat – fogalmazott az elnök. Wladár Sándor ehhez hozzátette, hogy „100 ezer svájci frankot (mintegy 40 millió forintot) kell egy fiatal sportolónak összegyűjteni, hogy fellebezhessen. Méltánytalan, igazságtalan!(nu, ismerős? "tudósi", "szakértői", "igazságszolgáltatási" gépezetek veszik "kezelésbe" akár a teljesen vétlen földi halandót is; miként ezt kovid-önkényuralmi gépezetek tették az egészséges emberiséggel...)


Vig Mór lehet az a praxisától eltiltott ügyvéd, akivel szemben üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.


A lap szerint könnyen lehet, hogy már csak idő kell ahhoz, hogy a jobboldal erőszakosan visszavágjon a szélsőséges muszlimoknak.


Mi vagyunk a francia emberek hangja – jelentette ki Marion Maréchal, a Reconquête párt ügyvezető alelnöke egy tv műsorban. A politikus elmondta, hogy a franciák nem akarják, hogy a településeik között osszák szét a migránsokat, mert tudják milyen következményekkel jár ez az életükre nézve. Példakánt említette Saint-Brévin-les-Pins települését, ahol a tavasszal a polgármesternek le kellett mondania a helyiek ellenállása miatt.


Tombol az antiszemitizmus az országban.


„Elragadták az érzelmei” – szabadkozott Abul Kalam Azad Talukder. Vajon gyűlöletbeszédnek minősül, mint egy „érzékeny csoportokat sértő” mém az ember telefonján hamarosan, vagy megússza ennyivel?


Szerinte nem elég, hogy a munkakörnyezetében lévők nem rasszisták, egyszerűen zavarja, hogy túl sok a fehér körülötte – mondta. Mindezt ráadásul egy konferencián.


A zsidók után már a keresztény jelképeket is célba vették a zavargók. Az egyik helyszínen jelenlévő rendőr "teljes káoszként" jellemezte a helyzetet.


Eltávolították a néhai világhírű osztrák karmester, Herbert von Karajan (1908-1989) mellszobrát az aacheni színház előcsarnokából, mert az 1930-as évektől a német nemzetiszocialista párt tagja volt.


Az Egyesült Államok vietnámi szerepvállalásának három kulcsfontosságú eseménye van: Ngo Dinh Diem dél-vietnami elnök megdöntése és meggyilkolása; Kennedy október 2-i döntése az amerikai erők kivonásának megkezdéséről; és hogy ötven nappal később meggyilkolták. A vietnámi háború (1965–1973) is bizonyság arra, hogy az Egyesült Államok a II. világháborút követően ritkán háborúzott morális vagy ideológiai alapon (talán a koreai háború kivételével), inkább hátsó szándékaik voltak. A vietnámi konfliktus elsősorban óriási üzletként működött: csaknem kétszázmilliárd dollárba került (ezt ma tizenkettővel kell megszorozni), ami nagyrészt a hadiipari komplexum kasszájába vándorolt. Új fegyverek és fegyverrendszerek jöttek létre, és az amerikai hadigépezet teljesen megújult. Hogy ez 58 ezer amerikai és megközelítőleg három-négymillió vietnámi életébe került, az a legkevésbé sem érdekelte a meghatározó döntéshozókat. Ez azt is jelenti, hogy az Egyesült Államok hatalmi felfogása megváltozott, elvesztette demokratikus természetét, és helyette előbújt a birodalmi mentalitás, amely annyit takar, hogy mindenáron elsők akartak lenni a világ irányításában. És ezt a fordulatot éppen az amerikai történészek, mint John Newman, és más újságírók, ügyvédek ismerték föl, részben a Kennedy-gyilkosság miatt.


" A Világgazdasági Fórum nem európai alkotás. A valóságban ehelyett egy olyan művelet, amely az amerikai politika Kennedy-, Johnson- és Nixon-korszakának közpolitikai nagyjaitól ered; akik mindannyian kapcsolatban álltak a Külkapcsolatok Tanácsával (Council on Foreign Relations) és a hozzá kapcsolódó 'Kerekasztal' mozgalommal, és akiknek támogató szerepet játszott a Központi Hírszerző Ügynökség.(CIA)"


Reménykedjünk benne, hogy üzeneteink célba érnek. És ha nem is David Pressmannél, akkor egy remélhetőleg józanabb, bölcsebb és magyarbarátabb utódjánál. Constantinovits Milán írása.


Határozatlan idejű blokádot hirdettek, és pénteken 15 órától lezárják a szlovák-ukrán határt Felsőnémetinél (Vysné Nemecké) szlovák fuvarozók – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a blokádot szervező Szlovák Szállítmányozók Uniójának (UNAS) közlésére hivatkozva.


Az ukrajnai konfliktusra irányuló figyelem csökkenése “végzetes” lesz – jelentette ki Annalena Baerbock német külügyminiszter a NATO szerdai brüsszeli kulcsfontosságú ülése előtt.


Olyan, hogy vétó, nincs. Magyarország meg fog akadályozni döntéseket, de az európai alapszerződések szerint, olyan hogy vétó nincs – szögezte le a Kossuth Rádióban a miniszterelnök.


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat állhat a robbantás mögött.


Németországot a nyugati “partnerek” irányítják, mert nincs szuverenitása, és a döntéshozók gyenge vezetői képességekről tesznek tanúbizonyságot – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán egy fiatal orosz tudósokkal tartott találkozón.


Méltán örvendett tiszteletnek világszerte Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter és nemzetbiztonsági tanácsadó – írta Vlagyimir Putyin orosz elnök a néhai diplomata és külpolitikai stratéga özvegyéhez intézett gyásztáviratában.


Az orosz gazdaság sikeresen leküzdötte a nyugati technológiáktól való függőséget, és versenyképes belső piacot alakít ki – jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin elnök.


Az orosz Legfelsőbb Bíróság szélsőséges szervezetként ismerte el a nemzetközi LMBT társadalmi mozgalmat – jelentette a RIA Novosztyi hírügynökség. A bíróság kimondta, hogy az LMBT nemzetközi közéleti mozgalmat szélsőséges szervezetnek tekintik, és betiltják tevékenységét Oroszországban.


Nem hajlandó a kapcsolatok bővítésére Brazíliával, Oroszországgal és Kínával a politikai nézeteltérések miatt.


Mi Hazánk...


1 003 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page