top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.02.A japán törvényhozók a WCH ötletei alapján egy minden pártot tömörítő parlamenti csoportot hoztak létre, hogy szembeszálljanak a WHO-val. Yasufumi Murakami, a Tokiói Tudományegyetem emeritus professzora magyarázza a törvényhozóknak a vakcinák toxicitását.


Már hosszú hónapokkal ezelőtt izraeli tisztviselők kezébe került a Hamász részletes terve egy Izrael elleni invázióról, de nem gondolták, hogy komoly lehet a veszély. (nu, ez bizonyos értelemben igaz; nem gondolták, hogy a válaszként kapóra jövő gázai népirtási tervük balul sülhet el: sokszorosan nagyobb tiltakozást váltott ki a világban, mint amekkorára számítottak; van a világhálónak előnye is, nemcsak hátránya...)


A New York Times azt állítja, hogy izraeli tisztviselők birtokában volt egy részletes, mintegy 40 oldalas dokumentum, amely "pontról pontra" felvázolta a Hamász támadását. (erről a "pontról pontra" negyven oldalról gondolták azt, hogy biztos csak viccelnek? na, ne!)


Most ezzel próbálkozom. Düh a "#Izrael"-ban izraeli foglyok vallomásai miatt, amelyek megerősítik az al-#Qassam emberei által tanúsított emberséget. Néhány izraeli az ilyen típusú tartalmak betiltását követelte. Mások azt állították, hogy a vallomásokat fenyegetés alatt szerezték meg. Az izraeli fogvatartottak családjai azonban tagadták ezt, sőt megerősítették, hogy szeretteikkel emberségesen bántak, hangsúlyozva, hogy a félelem, amit a #Gaza sávban éreztek, csak a bombázások miatt volt...


Pacsi a Hamásznak, pusziküldés, integetés, ölelések - újabb videókkal kergeti őrületbe a palesztin szervezet a zsidókat (nu, a főáramú hazai sajtó nagy része is átvette a méretes hazugságokat a csecsemőket lefejező”, ördögi Hamászról. A valóságot némileg helyrebillentendő közöljük a Kuruc.info alábbi filmes összeállítását a túszok szabadonbocsátásáról, melyből bátran következtetni lehet a Hamasz emberséges oldalára is: Amikor jobbszélről mondják ki az igazat: így bánt a Hamász a túszaival... )


Az antiszemitizmus 1300 százalékkal megnőtt – tette hozzá Gilbert a csatornán sugárzott interjúban – majd így folytatta: tízből, több mint hat zsidó ezt már személyesen tapasztalta, vagy közeli hozzátartozói, barátai mesélték el neki, ezért félnek és aggódnak. A felmérésük szerint – a zsidók közel 70 százaléka már nem mer „felismerhetőként” megjelenni az utcán és a megkérdezettek fele fontolgatja, hogy elhagyja az Egyesült Királyságot.


Bye-bye, Bella Hadid!


“Henry Kissinger, az amerikai uralkodó osztály által kedvelt háborús bűnös, végre meghalt Nixon külpolitikai tervezőjének hírhedtsége örökre a történelem legszörnyűbb tömeggyilkosainak hírneve mellett marad. Mélyebb szégyen éri azt az országot, amely őt ünnepli.” SPENCER ACKERMAN

Szabó György szerint amikor David Pressman a zéró toleranciát emlegeti az antiszemitizmus kapcsán, akkor első körben arról kellene gondoskodnia, hogy ez a saját hazájában is megvalósuljon.


„Az antiszemitizmus sokkal kisebb mértékben van jelen Magyarországon, mint bármely más európai országban. Pont Magyarország esetében felemlegetni az antiszemitizmust, vagy azt, hogy a zsidók nem érezhetik magukat biztonságban, tényszerűen nem igaz, miközben zsidó vallású vagy származású embereket megkéselnek más európai uniós országban, vagy éppen akár az Amerikai Egyesült Államokban is. Ez újfent egy vérlázító, szemforgató, képmutató, de az Amerikai Egyesült Államoktól természetesen megszokott magatartás.” – mondta Schiffer András.


November 30-tól zajlik a COP28, az ENSZ éves klímakonferenciája az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban. Simon Stiell, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének (UNFCCC) ügyvezető titkára nyitó beszédében az "emberiség végső pusztulásának" elkerüléséhez szükséges lépésekről beszélt. A cél tehát továbbra is az, hogy az egész bolygót összhangba hozzák egy radikálisan új klíma- és energiarendszerrel. Stiell szerint az eljövendő éghajlati rezsim véget vet a „fosszilis tüzelőanyagok korszakának”. Sokan azonban attól tartanak, hogy az átalakítás példátlan mértékű bürokratikus ellenőrzés alá vonja a kormányokat és a Föld lakosságát.


Az USA katonai Schengent akar – teszi hozzá Boján Csukov.


Vlagyimir Putyin orosz aláírta azt a rendeletet, amely mintegy 170 ezer fővel növeli az orosz fegyveres erők létszámát. A Kreml honlapján pénteken közzétett rendelet szerint, – amely az aláírás napján lép hatályba – , az orosz fegyveres erőkben szolgálatot teljesítő személyek számát 2 209 130 főben állapították meg, ebből 1 320 ezer katona – számolt a TASZSZ orosz hírügynökség.


Ukrajna 1,2 milliárd dolláros hitelt kap a Világbanktól, amelyet a japán kormány garantál – jelentette a hitelező. A pénzt 29 szociális segélyprogram támogatására fogják felhasználni “a legkiszolgáltatottabb ukrajnaiak” számára a “Szociális védelem a társadalmi befogadásért, ellenálló képességért és hatékonyságért” (INSPIRE) elnevezésű beruházási projekt keretében.” A projekt a Világbank szerint “szerves részét képezi az Ukrajnának nyújtott nemzetközi támogatási csomagnak, hogy 2024-ig kielégítse finanszírozási szükségleteit”.


Mint kiderült, nem számolták ki előre, hogy Németországnak van-e pénze Ukrajnára. Spoiler: nincsen. Kohán Mátyás írása.


Az elmúlt hat hónapban az ellentámadás során az ukrán hadsereg veszteségei meghaladták a 125 ezer főt és 16 ezer haditechnikai eszközt – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz fegyveres erők vezetői állományával pénteken megtartott telekonferencián.


Szergej Lavrov külügyminiszter szerint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) csúcstalálkozójáról idő előtt távozó amerikai és uniós diplomaták egyszerűen túlságosan féltek attól, hogy őszinte és érdemi párbeszédet folytassanak Oroszországgal.


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és magyar kollégája, Szijjártó Péter az ukrajnai helyzetről és számos más nemzetközi kérdésről tárgyalt az EBESZ külügyminiszteri találkozóján Szokpjében – közölte az orosz külügyminisztérium közleményében.


Brazília 2024 januárjától csatlakozik a világ legnagyobb olajtermelő országait tömörítő OPEC+ csoporthoz – jelentette be csütörtökön Alexandre Silveira energiaügyi miniszter. A Szaúd-Arábia és Oroszország által vezetett OPEC+ a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét és szövetségeseit tömöríti, és együttesen a világ nyersolajtermelésének mintegy 40%-át adják.


A szerb rendőrség november eleji razziájának köszönhetően jelenleg egyetlen migráns sincs a Délvidéken. A helyi lakosok alapvetően bizakodóak, de azért kicsit tartanak is attól, hogy a mostani helyzet nem lesz tartós. Helyszíni riportunk a kerítés déli oldaláról, az észak-bácskai határsávból.


Nem tetszik Brüsszelnek, hogy Moszkva nemet mondott a globális felmelegedésre. A szexuális kisebbségek, valamint a civil társadalom és az emberi jogok bátor védelmezőinek elfojtását jelenti, hogy az orosz legfelsőbb bíróság szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta Oroszországban a nemzetközi LMBTQ-mozgalmat – jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pénteken.


A felszínen ez a funkció nagyon kényelmes. Ahelyett, hogy új névjegyet kellene felvennie, és manuálisan beírnia valaki telefonszámát, egyszerűen megoszthatja vele adatait automatikusan.


A Pfizer tájékoztatása szerint leállítják a Danuglipron fejlesztését. A kísérleti fogyókúrás tablettát kétszer kellett naponta bevenni, azonban a betegek nagy arányban tapasztaltak gyomor- és bélrendszeri problémákat. Megjegyezték, hogy a kísérletben résztvevők fogytak a gyógyszernek köszönhetően.(nu, hogy világos legyen, nemcsak ő a félnótás, hanem mindenki, aki egy ilyen agymenésről tudósít; nélkülük ő sem létezne)


Az aláírók szerint a törvényjavaslat szándékosan homályos, emiatt az új hivatal bármilyen közéleti megnyilvánulásra ráhúzhatja majd, hogy külföldi érdekeket szolgál, és veszélyezteti Magyarország szuverenitását.

1 137 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK