top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:02) 06.01.Dr. David E. Martin szabadalmi jogász, a pénzügyi kockázatkezelésben nemzetközi vezetőként elismert M∙CAM Inc. alapító-vezérigazgatójának az Európai Parlament 3. nemzetközi Covid-csúcstalálkozóján tartott beszéde.„Feltétel nélkül támogatjuk Szerbiát” – jelentette ki újságíróknak szerdán Dmitrij Peszkov.


A tájékoztatón Gwendoline Delbos-Corfield baloldali francia EP-képviselő lényegében elismerte, a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt büntetnék a magyar kormányt.


És már a látszatra sem adnak.


Az uniós biztos a Magyarországnak járó, befagyasztott uniós forrásokról tartott EP-vitán szólalt fel.


Hatvanhét jobboldali, konzervatív uniós parlamenti képviselő állt ki Magyarország mellett.


Minden korábbinál erősebbek a politikai és gazdasági kapcsolatok Magyarország és Izrael között, és az energetikai együttműködés lehetőségeiről is tárgyalnak a felek - közölte Szijjártó Péterkülügyminiszter.


Közös sajtótájékoztatót tartott Budapesten a magyar és izraeli külügyminiszter. Mutatjuk a részleteket!


Brüsszel pedig azt szeretné, ha minden ország átvenné a migránsokat, vagy 22 ezer eurós büntetést fizessenek.


A lengyel belügyminiszter a felvetésre úgy reagált, hogy hazája részéről erről „nem esik szó sem ma, sem a jövőben”.


Huszonkét évvel ezelőtt a szlovák ferences rendtartomány azzal a kéréssel fordult a magyar ferences rendtartományhoz, hogy az érsekújvári híveknek szükségük van egy ferences testvérre. Cirill atya sem azóta, sem most nem kérte a felmentését, két évtizede részt vesz az érsekújvári magyar közösséget építő munkában, Érsekújvár városi és polgármesteri díjával jutalmazták eddigi tevékenységét


„Ha Meloni európai vezető politikus kíván lenni, akkor az olasz kormánynak meg kell szabadulnia kényelmetlen szövetségeseitől, például Orbán Viktor, magyar kormányfőtől” – fogalmaz Luciano Violante.


Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte a hírt.


A németek és pláne a pacifista gyökerű Zöldek hosszú utat jártak be közel egy év alatt, amíg eljutottak a „nem halált okozó” katonai felszerelésektől a harckocsiszállításig.

Tara Reade Moszkvába utazott és azt nyilatkozta: biztonságban érzi magát az országban, és maradni akar.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kihagyja a NATO júliusi litvániai ülését, ha a szövetség nem nyújtja Kijevnek a kívánt biztonsági garanciákat – jelentette szerdán a Financial Times az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.


“Fel kell készítenünk erre az országaink közvéleményét, és képesnek kell lennünk arra, hogy egy elhúzódó, közepes vagy nagy intenzitású konfliktus esetén is támogassuk Ukrajnát. Ennek érdekében partnereimmel a nyár folyamán felül kell vizsgálnunk és újra kell vizsgálnunk a támogatásunk formáját, és azt, hogy mi szükséges az eredmények eléréséhez” – mondta.


Az USA exporttilalma nem lassítja le Kínát. A hazai chipgyártás felpörög, milliárdokat ölnek a fejlesztésbe, a harc vége pedig nem fog tetszeni Washingtonnak.


Az Asian Clearing Union (ACU) – egy kilenctagú, többek között az indiai, pakisztáni és az iráni központi bankokat tömörítő csoport – úgy döntött, hogy júniusban a SWIFT alternatívájaként új, határokon átnyúló pénzügyi üzenetküldő rendszert indít – írja a Kayhan című iráni lap.


Fokvárosban részt vesz a BRICS-országok (Brazília, Oroszország, India, India, Kína és Dél-Afrika) külügyminisztereinek június 1-2-i találkozóján.


A Szibéria Ereje gázvezetéken keresztül ismét meghaladta a napi szerződéses kötelezettségeket.Tizenhét szervezet a bíróságon támadta meg az új szabályozást. Arkansas államban augusztus 1-én lép hatályba a jogszabály, amely többek között megtiltja, hogy 18 évenél fiatalabbak a könyvtárakban rasszizmust, nyílt szexualitást és LMBTQ-témát tartalmazó könyvhöz hozzájussanak. A jogszabály emellett lehetővé teszi bárki számára, hogy felülvizsgálatot kezdeményezzen a könyvtári állomány bármely eleme esetében, amelyet nem odaillőnek tart. A beadvány elbírálását a törvény szerint az állam vezető könyvtárosai által választott bizottság végzi majd.


Marko Buschmann német igazságügyi miniszter gelsenkircheni házát "militáns" transzaktivisták támadták meg. A rezidencia falait lefestették és az ablakokat betörték.Disneylandben egy női ruhás férfi dolgozik a kislányoknak szánt ruhaboltban. Ő az, akit a Disney szeretné, hogy a kislányok, kisfiúk meglássanak, amikor először besétálnak, hogy ruhát válasszanak.


A MovieGuide nevű családbarát szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy Disney+ egyik közelgő produkciójában ismét botrányos húzásra készül: a filmben egy tinédzser lány kerül szerelmi kapcsolatba a Sátánnal – és ez csak a kezdet.


A szerző szerint az vághatta ki a biztosítékot, hogy a Tükörlelkek 1. és 2. részében két mellékszereplő leszbikus, valamint a Helena-trilógia harmadik részében biszexuális és pánszexuális karakter is feltűnik. A Libri tájékoztatta Papp Dóra kiadóját, hogy három könyvét, amik LMBT témájúak, a két éve meghozott gyermekvédelmi törvény miatt átsorolják az ifjúsági irodalom kategóriából (ahol nyolc évig volt megtalálható) a szórakoztató irodalom kategóriába.


Ha a török-magyar háborúkkal foglalkozó történészek később is szélesebb nézőpontból vizsgálták volna meg az eseményeket, akkor észrevehették volna azt, hogy a 16. század derekán egy valóságos világháború kezdődött meg.


Első századi, kiváló állapotú orvosi sír került elő Jánoshidán, az egykori Pannonia tartománytól keletre. A teljes orvosi szett hiánytalanul megőrződött, az akkori csúcstechnológiát tükrözve.
1 010 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page