top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:00) 12.03.Ez a mainstream média által közölt adat.Ez most Magyarországon hogy van? (nu, szépen alakul a helyzet; talán mert sokan megértették a világban, hogy ezek az erőltetett "oltások" sokkal többet jelentenek egy egészségügyi kérdésnél; ez a bőrünk megmentése a mértéktelenül elpofátlanodott politikai és anyagi haszonlesők részéről; a Szilaj Csikó és tsai szabadságharca)


14 hónappal később a CNN műsorvezetője meghal...


„Még ha úgy is gondoljuk, hogy a gázai halálos áldozatok magas száma morálisan elfogadható ár lenne a Hamász feletti teljes győzelemért, akkor is nehezen tudnánk megvédeni a jelenlegi izraeli stratégiát – mert kevesen hisznek abban, hogy az valóban a Hamász legyőzését fogja eredményezni” – állítja Freedland.


Mircea Geoană NATO-főtitkárhelyettes a közelmúltban végzett összes felmérésben jelentős előnnyel vezet potenciális riválisai előtt. (nu, valahogy sokasodnak: Magyarország, Hollandia, Argentína...; nem feltétlen panasz-, inkább érdekességképpen...)


Menczer Tamás államtitkár nyilatkozatának sok tanulsága van, ezeket mindenki vonja le maga, alább az érdekesebb részek. Szijjártó Péter közvetlen kollégája arról beszélt, hogy a koronavírus tanulsága, hogy “mindent nemzeti hatáskörben kell tartani”. Csak emlékeztetésül: a külügyminiszter a pandémia ideje alatt éppen arról beszélt, hogy a WHO ajánlásait Magyarország úgy tekinti, mintha azok kötelezők lennének.

Menczer Tamás úgy fogalmazott, hogy elsősorban Brüsszelnek nem szabad átadni nemzeti jogköröket, mert körülményesek. A WHO pandémiaszerződéséről elmondta, hogy a kormány ugyanúgy vizsgálja mint a többi nemzetközi szerződést. Megígérte továbbá, hogy biztosan a magyar érdek mentén fognak dönteni.

Az államtitkár fontos kérdésnek nevezte a WHO tervét, de azt hangsúlyozta, hogy a magyar álláspont kialakítására még van idő és nem vagyunk elkésve semmivel. (Mint ismert, november 30-ig lehetett volna kifogással élni a tervezet ellen, a szlovák kormány bejelentette, hogy nem támogatják.) Hozzátette: meglepi, hogy erről kérdezzük, amikor annyi minden fontosabb téma van ennél, mint például a háború, az Izrael elleni terrortámadás és az Ukrajna nevű állam területi szuverenitásának megvédése.


A kerületi tanács gyáva módon beijedt a terrorpárti zavargóktól. A zsidó szervezetek tiltakoznak a döntés ellen.


A brit műsorszolgáltató futni hagyja az antiszemita riportereit. (nu, talán mert a filoszemitákat és futni hagyja)


Megnyitották pénteken az innsbrucki Leopold Franzens-egyetem Heller Ágnesről elnevezett épületét, amely a bölcsészettudományi, a kultúratudományi és az oktatástudományi karoknak nyújt majd helyet. (szerintem pl. ez a szégyen: egy olyan embert dicsőíteni a fiataloknak és a világnak, aki szemrebbenés nélkül letagadta a 2006 őszi, gyurcsányi állami terror ártatlan áldozatait?! neokohn, mit szólsz hozzá?)


Az elmúlt időszakban több ismert márka is felfüggesztette hirdetéseit az X platformon.


Ezt a szankciót is kijátszák az oroszok.


Másfél év után Oroszország visszatért az Európai Unió öt legnagyobb gabonaszállítója közé, mivel tavaly március óta a legnagyobb mennyiséget vásárolta fel – írja a RIA Novosztyi az Eurostat adataira hivatkozva.


Spanyolország 2023-ban fokozta az orosz földgáz vásárlását, és az import várhatóan történelmi csúcsra emelkedik az év végére – jelentette pénteken az El Mundo című hírportál az ország gázhálózatát üzemeltető Enagas adataira hivatkozva.


Oroszország szabotázs miatt indított nyomozást.


Az Európai Unió javaslatot terjeszthet elő a több mint 200 milliárd euró értékű befagyasztott orosz állami vagyonból származó nyereség megadóztatására, hogy segítse Ukrajna újjáépítését – jelentette a héten a Bloomberg. (nicsak, megélhetési bűnözés...)


Ukrajna akár 300 ezer katonát is veszíthetett az Oroszországgal folytatott konfliktus során – állítja Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij elnök egykori tanácsadója. A megjegyzések akkor hangzottak el, amikor Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter nyilvánosságra hozta Moszkva legfrissebb becsléseit a kijevi veszteségekről. Egy pénteki miniszteri értekezleten felszólalva Sojgu azt állította, hogy az ukrán hadsereg több mint 125 ezer katonát és mintegy 16 ezer haditechnikai eszközt veszített a június elején kezdődött, sikertelen ellentámadás kezdete óta.


Vlagyimir Putyin orosz elnök arra buzdította az orosz nőket, hogy legalább nyolc, de inkább több gyereket szüljenek, és legyen norma a nagy család. Putyin erről az Orosz Népi Világtanácsban beszélt Moszkvában, amikor is kijelentette, hogy a cél az orosz népesség fellendítése.


A záhonyi határátkelőhelyen megnövekedett tranzitforgalom miatt több helyen kell terelésre számítani.


A megmondó ember szerint az új szabályozás nem szól másról, mint „a baloldaliak hazaárulóként való megbélyegzéséről”.


Az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciájának (COP28) az idén az Egyesült Arab Emírségek ad otthont november 30. és december 12. között. A csúcstalálkozón mintegy 80 ezer küldött, köztük 140 állam- és kormányfő vesz részt, a kiállítók közt egyedüli magyarként a kecskeméti felsőoktatási intézmény.


Sosem kerülhettünk ilyen közel egymáshoz, mégis egyre távolabb sodródunk. Sosem volt ennyi eszközünk gondolataink és érzelmeink megosztására, mégis inkább elszigeteljük magunkat véleménybuborékainkban.998 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page