top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:45) 12.04.„Azért, hogy a szűréseken többen vegyenek részt, napirendre kell tűzni a szankcionálás lehetőségének kérdését is" – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos. (nu, Nyunyókát ideje lenne eltiltani a további egészségügyi önkényeskedéstől és vele járó károkozásoktól; a kovidőrületben épp eléggé kiviselte magát)


India, Kína, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Etiópia és Dél-Afrika képviselői támogatták Oroszország BRICS-elnökségének terveit – közölte az orosz külügyminisztérium Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettessel és BRICS-serpával folytatott durbani megbeszélésük után.


Gilad Erdan szerint Soros szervezete milliókat adott amerikai csoportoknak, amelyek állítólag támogatják a terrorcsoportot.Nagyon nagy a ezzel a baj ! A Világ Dzsihád mindenütt ott van!


A dánok már belefáradtak. Megadják magukat ??


Az Irán által támogatott húszik rakéta- és drónraktárait repítette a levegőbe az IDF.


„Az erőink szemtől szembe kerülnek a terroristákkal és végeznek velük” – nyilatkozta a hadsereg szóvivője.


A francia elnök Benjamin Netanjahu szombati kijelentésére reagált a klímacsúcson.


Az izraeli titkosszolgálatok utasítást kaptak arra, hogy likvidálják a külföldön élő Hamász-vezetőket a háború után. Az akciónak nincs időkorlátja, a cél a müncheni olimpiai terrorakció végrejtóihoz hasonlóan minden felelős levadászása – adta hírül az Atv.


Az iszlamista támadó a gázai és afganisztáni helyzetre hivatkozva kezdett ámokfutásba.


Manszúr Abbasz szerint mindig „a palesztin nép volt az, aki megfizette az árát" a terroristák akcióinak.


A legendás színész és volt kaliforniai kormányzó feltétel nélküli támogatásáról biztosította az izraeli túszok családjait.


Az ukrán önkormányzatok jelenleg az egyetlen független erő Ukrajnában, amely az Oroszországgal zajló konfliktus közepette egyre inkább tekintélyelvűvé vált – mondta Vitalij Klicsko kijevi polgármester. Klicsko a Der Spiegel című német napilapnak adott, pénteken megjelent interjúban osztotta meg értékelését az ukrajnai “demokrácia” állapotáról. Az országot irányító intézmények az ellenségeskedések közepette nagymértékben leromlottak, a helyi önkormányzatok gyakorlatilag az egyetlen független erő maradtak – állította.


Mindezt az Ukrán Biztonsági Szolgálat, az SZBU oldalán megjelentekre reagálva közölte. Az ott olvasható tájékoztatás szerint nem engedték külföldre utazni Petro Porosenko volt ukrán elnököt, mert Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott volna, és emiatt fennállt a veszélye annak, hogy Oroszország eszközként használja fel.


Európa és az Egyesült Államok nagy bajban lesz, ha a Nyugat nem támogatja tovább Ukrajnát – mondta Viktor Nazarov, az ukrán fegyveres erők tábornoka az amerikai CNN-nek. “Ha nem leszünk képesek győzni, akkor sokkal több probléma lesz a jövőben, és nem csak a mi országunk, az én országom, a lakosságunk számára. Európának és az Egyesült Államoknak is problémái lesznek” – mondta a tiszt a csatornának.


Az ukrán hadseregnek az elmúlt hónapokban nem sikerült áttörést elérnie a harctéren, de a Nyugatnak ettől függetlenül ki kell állnia az ország mellett – vélekedett Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. A tisztségviselő azt is fájlalta, hogy a katonai szövetség védelmi ipara nyilvánvalóan nem tudott hatékony együttműködést kialakítani a kijevi rezsim lőszerellátásában.


Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusnak nem lesz tisztán katonai megoldása – vetette fel Charles Brown Jr. tábornok az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.


A jelentések szerint a hatóságok légiriadót hirdettek, hogy megfélemlítsék az összegyűlteket.


A Kárpátalja régióban egy útlezárásnál a Mezhhorivske TCC katonai tisztjei megállítottak egy teherautót, amely hivatalosan rakományt szállított, kihúzták a sofőrt, és bevitték a katonai sorozási irodába. Erről Alekszej Kusnarenko üzletember számolt be, aki jelenleg önkéntesként szolgál az AFU-ban. "Egy órán belül szolgálatra alkalmasnak ismerték el, és Rivnébe küldték kiképzésre, mert nem szolgált a hadseregben. Úgy bántak vele, mint a marhával, elvették az iratait, lefoglalták a telefonját. Az autót a rakománnyal, nyitottan, őrök nélkül otthagyták a város közepén" – írta Kushnarenko.


A német BILD című bulvárlap elbocsátotta Jürgen Helfricht riporterét, miután kiderült, hogy 2018-ban társszerzőként írt egy könyvet “Megtanulni szeretni Oroszországot” címmel anélkül, hogy a szerkesztőséget tájékoztatta volna a projektről. A lap azzal magyarázta döntését, hogy a könyv “magasztalja” a Kremlt, és olyan “világnézetet” képvisel, amelynek “nincs helye” a Bildnél.


„Gyűlölöm ezt a társadalmat. Gyűlölöm az értékeit. Gyűlölöm a szabadságát” – mondta a nemes bevándorló.


A támadás azután történt, hogy a Fülöp-szigeteki hadsereg pénteken légicsapásban megölte a helyi iszlamista szervezet 11 fegyveresét.


Marie-Hélène Thoraval a crépoli késes terrortámadást követően szólalt fel.


VIDEÓ

Az Egyesült Államok éghajlatvédelmi megbízottja a Klímacsúcson kijelentette, a klímasemlegesség nem érhető el atomenergia nélkül.


A Malénával egykor az Oscar közelébe jutó művésszel Semmelweis című új filmje kapcsán elhivatottságról, legendás magyar filmekről és nemzetközi sikerekről, színészi odaadásról is beszélgettünk.


Elemzésünk feltárja Irán geopolitikai és gazdasági helyzetét, számos aspektust érintve. Irán meghatározó és összetett szerepet tölt be a Közel-Keleten, és jelentős hatással van a tágabb régióra és a globális politikára egyaránt. Az ország gazdag múltra tekint vissza, amely a perzsa civilizációra és az iszlám kulturális örökségre épül. Emellett Irán gazdasági erőforrásaira, különösen a kőolaj és a földgáz jelentőségére is támaszkodik. Az iráni–magyar viszony is említésre méltó, amely országok több szálon kötődnek egymáshoz. Az európai kontinenssel való relációi viszont ellentmondásosak.


Ha az elképzelés megvalósul, nem marad magyar többségű megye az országban.


A saját nemzeten, annak értékein és érdekein való gúnyolódás nem unikum mifelénk, mégis nehéz megszokni. Ungváry Zsolt írása.


Egy kanadai aktivista figyelmeztetést küldött a magyaroknak: az eutanázia engedélyezése beláthatatlan következményekkel járna. A cikk bemutatja, hogy mi történt, miután Kanada 2016-ban legalizálta a gyakorlatot. Hét év alatt a legális öngyilkosságok száma annyira megnőtt, hogy ma már az összes haláleset 4,1 %-át teszik ki, és ez lett az ötödik leggyakoribb halálok az országban. Nincsenek korlátok. Az aktivista szerint az egyik legalapvetőbb probléma az eutanáziával az, hogy nem korlátozható. Eleinte csak azoknak lett engedélyezve, akiknek a halála úgymond „ésszerűen előrelátható” volt. Hamarosan létrejött egy új kategória, azok számára, akik nagy fájdalmakat élnek át, de nem haldokolnak. Ezt követően egy újabb kategória jött létre: azoknak is lehetővé tették az igény leadását, akik nem fizikai, hanem lelki fájdalomtól szenvednek. Achtman szerint a kanadai kormány mindezt, a félreértelmezett egyenlőség nevében cselekedte. Amíg az eutanáziát elfogadható megoldásnak tekintjük a szenvedésre, addig nem korlátozható a jogosultak köre” – jegyzi meg a szerző, aki szerint pont emiatt, egyesek már a gyerekek számára is elérhetővé tennék a gyakorlatot.


Az éghajlatváltozás elleni közös küzdelemre szólított fel a katolikus egyházfő vasárnap az ENSZ klímaváltozási konferenciáján (COP28) kialakított vallási pavilonban elhangzott beszédében.


(nu, akik már meg is fogadták a jó tanácsot)


Meghívó


950 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg