top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.09.A palesztin-izraeli konfliktus volt a fő témája az ATV Csatt című vitaműsorának, ahol izgalmas vita bontakozott ki a gázai helyzetről. Tetlák Örs, LMP-s politikus és Kulifai Máté, a Hetek szerkesztője azon a véleményen volt, hogy Izraelnek jogában állt olyan ellencsapással élni a Hamász október 7-i támadása után, mint ami lezajlott az elmúlt napokban, és amelynek rengeteg civil áldozata van. Szerintük a harcot addig kell folytatni, amíg a Hamász szervezetét teljesen elpusztítják. Szakács felolvasott egy idézetet, amit Benjamin Netanjahu mondott 2019 márciusában: „Aki meg akarja akadályozni egy palesztin állam létrehozását, támogatnia kell a Hamász megerősítését és a Hamásznak való pénz átutalását… Ez a stratégiánk része, hogy elszigeteljük a gázai palesztinokat a palesztinoktól.” Ezt követően Szakács Árpád kiemelte: 2021 márciusában Netanjahu utasítására a Moszad vezetője Katarban járt és arra bírta rá az arab államot, hogy folytassák rendszeres kifizetéseiket a Hamásznak.


Az Egyesült Államok megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanács határozattervezetét, amely azonnali humanitárius tűzszünetet követelt volna Gázában, valamint a túszok azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátását.


Az ukrán elnök Chábád rabbikkal együtt fogadta hanuka ünnepét. (nu, lassan azért az értük feláldozott ukránoknak is lehetne gyertyát gyújtani, akár tiszteletüket téve a fronton...)


A lap azt is megjegyzi, hogy “a behívókorú ukránokkal készített interjúk arra utalnak, hogy sokan nem szívesen harcolnának egy olyan hadseregért és nemzeti kormányért, amelyről úgy vélik, hogy tele van korrupcióval és inkompetenciával”.


Migrációs kérdésekről, a jövő nyári EP-választásokról, valamint a NATO szerepéről és közös európai védelmi rendszerről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Le Point című francia hetilapnak adott, pénteken közzétett interjújában, melyben hangsúlyozta: egyáltalán nem időszerű Ukrajna uniós csatlakozása.


A német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi vezetője szerint a növekvő iszlám befolyás miatt az európai kultúrák fokozatosan elpusztulnak.


A német költségvetés összeomlása után máris jött az aranykérdés: mi van azokkal a külföldi technológiai vállalatokkal, amelyeknek a Scholz-kormány bőkezű támogatást ígért, ha gyárat építenek? A válasz nagyon súlyos következményekkel járhat.


(nu, bizony a hölgy a sokkal tökösebb. már bocsánat,,,)


Az erre vonatkozó tájékoztatás az elnök és az Oroszország Hősei számára az “Aranycsillag” kitüntetések átadására rendezett ünnepség résztvevői közötti informális beszélgetés során hangzott el.


Robert Courts vezető konzervatív képviselő úgy vélekedett, hogy a szaúdi herceg látogatásának elhalasztása “aggasztó, mert azt sugallja, hogy az Egyesült Királyság diplomáciai kudarcot vall a Putyin által összehangolt diplomáciai offenzívával szemben”


Vlagyimir Putyin orosz elnök és iráni kollégája, Ebrahim Raiszi több mint öt órán át tartott megbeszélése a Kremlben, és nem sokkal moszkvai idő szerint éjfél előtt ért véget – közölte Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára újságírókkal.


A nyugati pénzügyi rendszer az új technológiák miatt kezd elavulni, és a közeljövőben elveszíti domináns globális pozícióját – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön.


Putyin szerint ez bizonyítja a külföldi cégek érdeklődését és hajlandóságát az oroszországi vállalkozás iránt, mert ebben az országban dolgozni “nyereséges volt, nyereséges most is, és nyereséges lesz”.


Az interjú ráébresztette a hozzászólókat, hogy a magyar miniszterelnök nem béna kacsa az európai politikában.


A Zeit Online véleménycikke szerint a magyar miniszterelnök nemcsak egy játékos, hanem egy olyan ember, aki meg akarja változtatni az EU-t.


Az Európai Unió vezetői közül egyedül Orbán Viktor akar békét, miközben egyre reálisabb forgatókönyv, hogy az Egyesült Államok kiszáll, és az EU magára marad a háború finanszírozásában.


Aki úgy véli, az ukránok már másnap tönkre fogják tenni az európai mezőgazdaságot, ha beengedik őket a közös piacra.


A lap szerint az eddig Ukrajna mellett álló nyugati egység kezd megbomlani.


Ötből több mint négy német (82%) elégedetlen az ország “közlekedési lámpa” kormánykoalíciójának teljesítményével – derül ki az ARD-DeutschlandTrend pénteken közzétett felméréséből.


Antony Blinken szerint a zsidó állam nem tartja be a civilek védelmére tett ígéreteit.


Mahmúd Abbász szerint nemzetközi békekonferenciát kellene összehívni.


Az idegenrendészeti hivatal szerint a lépésnek nincs köze a kiújult izraeli-palesztin konfliktushoz.


Gyermekek szexuális bántalmazásának gyanúja miatt indítottak pert Zuckerbergék ellen A jelenlegi eljáráson kívül 42 másik pert is indítottak a Meta ellen még októberben.


Miközben a Facebookon nem csak zsidó szervezetek hirdethetik szabadon eseményeiket, rendezvényeiket és propagandájukat, még a deviánsok és LMBT-lobbi is ránk öntheti a beteges tartalmaikat, melyeknek a gyermekvédelmi törvény sem szab határt. Ezek se a “függetlenobjektív” tényellenőröket, se a Facebook mindig éber cenzorait nem zavarják. Nem úgy a keresztény tartalmak, melyeket már akkor is tilthatnak, ha azok egyébként nem ütköznek semmilyen szabályba.


A liberális Kaliforniában életbe lépett az a törvény, amely arra kötelezi a nagyobb játékboltokat, hogy az újévtől áruljanak “nemi szempontból” semleges játékbabákat is…


A dolog azért furcsa, mert egyébként eddig úgy tűnt, hogy Ferenc a német vonalat követi.


Vig Mórról már korábban kiderült: okirat-hamisítás és ügyvédi visszaéléssel gyanúsítják, emellett több száz milliós számlagyárat is működtetett.


Ócsa és Inárcs térségéből kétségbeesett gazdák fordultak a Magyar Önvédelmi Mozgalomhoz. Egy állami beruházásnak indult, majd egy kínai óriás cégnél landolt napelem park, majd erőmű és a hozzá kapcsolódó magasfeszültségű vezeték rendszer kiépítése során, gátlástalan módszerekkel és erőszakkal gázoltak át a magyar őstermelők földjén, birtokán.


Novák Előd társadalmi célra ajánlja fel egy évi képviselői jövedelmét Főként egy anyaotthon létrehozására, de kedvcsináló kismama-szépségverseny egymilliós díjazású fotópályázatára és a gyermekvállalás fontosságát hangsúlyozó társadalmi célú hirdetésekre is ajánlja fel jövő évi képviselői jövedelmét Novák Előd. "Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a gyermek áldás, és a legférfiasabb dolog az apaság" - jelentette ki a politikus, kifogásolva, hogy állami pénzből társadalmi célú hirdetések helyett csak kormánypropagandát folytatnak óriásplakátokon napi politikai harcok mentén. Novák Előd felkérte a tehetősebb képviselőket „Gyurcsány Ferenctől kezdve Ungár Péteren át Rogán Antalig”, hogy ajánlják fel ők is egy évi, vagy legalább egy havi jövedelmüket jótékony célra, „de azért lehetőleg ne valami szabadkőműves páholyuknak vagy más belterjes szervezetnek”, ahogy ő sem a Mi Hazánk pártalapítványának adja, hanem az állami támogatás nélkül működő. Frissítés: Budaházy Edda is felajánlást tett


A Mi Hazánk nyomásgyakorlásának, javaslatainak köszönhető, hogy több, mint százezer háztartást érintően sikerült elkerülni a bruttó elszámolást, és nagyon sok honfitársunk élvezheti a csatlakozást követő tíz évben az éves elszámolási jogosultság komoly előnyeit.


Több adásban elmondta már, mennyire megbánta, hogy annak idején ő is beadta a derekát és beoltatta magát, ugyanis szerinte sejtésük sincs az embereknek arról, hogy pontosan mit is adattak be maguknak. Annak idején mindenki vissza akarta kapni a régi életét, és ehhez kellett az oltás, amivel rendesen megzsarolták az embereket. Sebestyén Balázs már hosszú évek óta az egyik legnagyobb hatással bíró híresség Magyarországon, a rádióműsorának köszönhetően pedig igazi véleményvezérnek számít.


„A Covid-járványban több mint hatvanezer magyar ember halt meg. Nemzetközi összevetésben arányosan jóval több, mint más országokban. Nem kétlem, hogy a Fidesz-kormány igyekezett a tőle telhető legtöbbet megtenni annak érdekében, hogy a világjárvány hatásait közös hazánkban a lehető legkisebbre csökkentse, és a lehető legtöbb magyar életet óvja meg. Legyünk ebben méltányosak és korrektek. Hogy tehetett volna-e többet és másként, erről kellő távolságtartással és objektivitással ideje lenne majd érdemi vitát folytatni – szerintem a járványkezelésben a Fidesz-kormány (minden szándéka ellenére) nem teljesített jól. Ettől függetlenül azt megbocsáthatatlan bűnnek tartom, hogy miközben a NER bizonyos féregnyúlványainak megteremtették a lehetőséget a nyerészkedésre, ugyanebben az időszakban képesek voltak az ellenzék elleni uszító-hergelő kampányra (baloldal = víruspárti). Vélhetően egyes felső körök maguk is részesedtek ebből a vámszedésből. Nem állítom, hogy a Fidesz minden egyes vezető politikusa tudott erről, és egyetértett e sötét üzletekkel, de azt igen, hogy félrefordították a fejüket – és félrefordítják azóta is. Ezeket a beszerzéseket és ügyleteket a lehető legnagyobb transzparencia mellett fel kell tárni és meg kell tudni indokolni. az okfő új vezetése ebben máris komoly választás elé került: folytatja az eddigi titkolózás és sunyizás gyakorlatát, vagy jogállami intézményként teljesíti a kötelességét és elszámol. (nu, egy újabb érdekes színjáték; mivel a kovidcsontvázak sorra hullanak ki a szekrényből, a baloldaldal most érzi idejét, hogy szóvá tegye, amit amúgy joggal; DE A LÉNYEGRŐL KÖZBEN VÁLTIG KUSSOLNAK: A KORMÁNYPÁRTOKKAL EGYÜTT SZORGALMAZTÁK A KOVIDDIKTATÚRÁT, AZ OLTÁSI RÁBESZÉLÉSSEL ÉS KÖTELEZETTSÉGGEL EGYETEMBEN; S A LEGNAGYOBB SÉRELMÜK CSUPÁN AZ, HOGY EZT ANNO A FIDESZ ÉS A KORMÁNY A MAGA POLITIKAI HASZNÁRA IGYEKEZETT ELTAGADNI)

848 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg