top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:51) 2022.08.28.
Precedens értékű bírósági perek kezdődtek Romániában: Feljelentették a bíróságon a COVID-injekció sérültjei az oltást javasoló orvosokat, oltóközpontot és az egészségügyi hatóságokat

Egy bukaresti sztárügyvéd, Dr. Gheorghe Piperea hozta nyilvánosságra pénteken, hogy pert indított megbízottai felkérésére a román állam, az oltóközpontok, illetve a konkrét esetekhez kapcsolódó oltóközpontokban az embereket beinjekciózó orvosok és ápolók ellen.


Bíró Éva: Gondolom sokan ezt sem tudják. A 4. géninjekciónak semmiféle engedélye sincsen. Még feltételes sem

Beate Bahner mai (2022. augusztus 27.) videója: "Üdvözlet, itt újra Beate Bahner orvosi jogra szakosodott ügyvédnő Heidelbergből. Az új fertőzésvédelmi törvény szerint (Németországban) október 1-től csak azok az emberek szabadok, akik minden három hónapban boostereltetik (újra oltatják) magukat. De van egyáltalán engedélye a további booster-oltásoknak? Nincsen! – mondja a gyógyszerjogi szakértő dr. Brigitte Röhrig. Sem a gyártó használati és szakmai információi között, sem pedig a központi engedélyben nincsen szó további boosterekről. Ezeknek az injekcióknak a hasznossága, biztonságossága és veszélyei ezeknél (a további boostereknél) egész egyszerűen, egyáltalán nem is lettek vizsgálva.


Biró Éva: Jó szándékkal szeretnék figyelmeztetni mindenkit, aki az átlagnál jobban aggodalmaskodik az állítólagos klímaváltozás miatt Ne tegyétek! 2020-ban a bergamói koporsók vették el a társadalom realitásérzékét, most ugyanez fog történni a klímahisztériás fake-fotók miatt. Nincsen éghajlat-szükségállapot! 1.100 tudós és szakértő figyelmeztet, hogy az éghajlattudomány (akárcsak a virológia és az epidemiológia) számítógépes modellekre alapoz. Minden eredmény azon múlik, hogy a programozók milyen modelleket készítenek.


Szalay-Bobrovniczky: Két jelentős, katonai kockázatokat is tartalmazó biztonsági kihívás éri Magyarországot

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott arra, hogy a keleti szomszédunknál hónapok óta háború dúl, a déli határokra pedig jelentős migrációs nyomás nehezedik. A megváltozott biztonsági körülmények között a kormánynak is reagálnia kellett, ezért fontos, hogy a haderőfejlesztés felfokozott ütemben folytatódjon.


„Lengyelországot meglopják, ezért a német politika, német politikusok a felelősek”

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter hétfői sajtóértekezletén Németországot tette felelőssé azért, hogy Varsónak eddig nem folyósították az uniós helyreállítási alap neki járó részét.


Eldurvult a vita Brüsszel és a lengyel kormány között

Egymás után szólalnak meg lengyel felső vezetés politikusai abban a vitában, amely az Európai Bizottság és a varsói kormány között kialakult az igazságszolgáltatási reform visszavonásáról, illetve Brüsszel szerint annak hiányosságairól. A lengyel kormánypárti politikusok félretették a kötelező udvariasságot, például Ursula von der Leyent, a bizottság elnökét gyakorlatilag azzal vádolják, hogy német érdekeket szolgál a posztján.


Gigantikus haderőfejlesztés Varsóban: 180 darabot vesznek a világ egyik legjobb tankjából

Varsó az Oroszország által indított háború miatt fokozza a fegyverimportját, és megerősíti hadseregét. Két dél-koreai vállalat 5,8 milliárd dollár értékű szerződést írt alá Lengyelországgal tankok és tarackok exportjára – számolt be a 24.hu. A portálon azt írják: A Hyundai Rotem a világ egyik legjobb tankjaként számon tartott K2 Black Panther harckocsikat, a Hanwha Defense pedig K9 önjáró tarackokat küld Lengyelországba.


Ferenc pápa: Dugina ártatlan áldozat, a háborúért pedig a NATO a felelős

A katolikus egyházfő szavai nem maradtak visszhang nélkül, a nyugati sajtó egy része tudatlansággal vádolta.


Robert Downey Jr.-t „Oroszország” feliratú zokniban látták, a rajongók azonnal nekiestek

Nem kímélték a Vasembert.


Economist: Miért múlja felül a várakozásokat az orosz gazdaság teljesítménye?

"Az orosz gazdaság még normális időkben is olyan átlátható, mint egy szibériai hóvihar – és ezek nem normális idők" – írja a londoni gazdasági lap.


Az olasz jobboldal győzelmét csak egy rossz véghajrá veheti el

Már-már közhellyé vált, hogy az olasz politikában csodaszámba megy ha egy miniszterelnök megéli a mandátuma végét, de az elmúlt időszak történései megint bizonyították, hogy Olaszország politikusai igenis rászolgálnak a régóta kialakult ironikus képre. Nem maradtak el ugyanis az izgalmak az idei év során sem, sőt, 2022 két nagy drámasorozatot is hozott az olasz politika tekintetében, a második rész pedig az őszi országgyűlési...


Lakmusz lakmusza: tényleg nem akarja felszámolni a magántulajdont a Világgazdasági Fórum?

Pár napja tett közzé tényellenőrzést a 444-en is megjelenő Lakmusz nevű magyar portál arról, hogy a Világgazdasági Fórum valójában nem akarja felszámolni a magántulajdont, hiába cikkezett erről több hazai sajtóorgánum is, például a Hetek. Most leellenőriztük (magyarul: ellenőriztük – de ettől még nagyon jó a cikk) a tényellenőrzést.


Szerbia nem rendezi meg az EuroPride 2022-t

A felvonulás szervezői kijelentették, a felvonulást mindenképpen megtartják, a betiltás „törvénytelen” – számol be a BBC.
871 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page