top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:51) 2022.08.28.
Egy bukaresti sztárügyvéd, Dr. Gheorghe Piperea hozta nyilvánosságra pénteken, hogy pert indított megbízottai felkérésére a román állam, az oltóközpontok, illetve a konkrét esetekhez kapcsolódó oltóközpontokban az embereket beinjekciózó orvosok és ápolók ellen.


Beate Bahner mai (2022. augusztus 27.) videója: "Üdvözlet, itt újra Beate Bahner orvosi jogra szakosodott ügyvédnő Heidelbergből. Az új fertőzésvédelmi törvény szerint (Németországban) október 1-től csak azok az emberek szabadok, akik minden három hónapban boostereltetik (újra oltatják) magukat. De van egyáltalán engedélye a további booster-oltásoknak? Nincsen! – mondja a gyógyszerjogi szakértő dr. Brigitte Röhrig. Sem a gyártó használati és szakmai információi között, sem pedig a központi engedélyben nincsen szó további boosterekről. Ezeknek az injekcióknak a hasznossága, biztonságossága és veszélyei ezeknél (a további boostereknél) egész egyszerűen, egyáltalán nem is lettek vizsgálva.


Biró Éva: Jó szándékkal szeretnék figyelmeztetni mindenkit, aki az átlagnál jobban aggodalmaskodik az állítólagos klímaváltozás miatt Ne tegyétek! 2020-ban a bergamói koporsók vették el a társadalom realitásérzékét, most ugyanez fog történni a klímahisztériás fake-fotók miatt. Nincsen éghajlat-szükségállapot! 1.100 tudós és szakértő figyelmeztet, hogy az éghajlattudomány (akárcsak a virológia és az epidemiológia) számítógépes modellekre alapoz. Minden eredmény azon múlik, hogy a programozók milyen modelleket készítenek.


Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott arra, hogy a keleti szomszédunknál hónapok óta háború dúl, a déli határokra pedig jelentős migrációs nyomás nehezedik. A megváltozott biztonsági körülmények között a kormánynak is reagálnia kellett, ezért fontos, hogy a haderőfejlesztés felfokozott ütemben folytatódjon.


Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter hétfői sajtóértekezletén Németországot tette felelőssé azért, hogy Varsónak eddig nem folyósították az uniós helyreállítási alap neki járó részét.


Egymás után szólalnak meg lengyel felső vezetés politikusai abban a vitában, amely az Európai Bizottság és a varsói kormány között kialakult az igazságszolgáltatási reform visszavonásáról, illetve Brüsszel szerint annak hiányosságairól. A lengyel kormánypárti politikusok félretették a kötelező udvariasságot, például Ursula von der Leyent, a bizottság elnökét gyakorlatilag azzal vádolják, hogy német érdekeket szolgál a posztján.


Varsó az Oroszország által indított háború miatt fokozza a fegyverimportját, és megerősíti hadseregét. Két dél-koreai vállalat 5,8 milliárd dollár értékű szerződést írt alá Lengyelországgal tankok és tarackok exportjára – számolt be a 24.hu. A portálon azt írják: A Hyundai Rotem a világ egyik legjobb tankjaként számon tartott K2 Black Panther harckocsikat, a Hanwha Defense pedig K9 önjáró tarackokat küld Lengyelországba.


A katolikus egyházfő szavai nem maradtak visszhang nélkül, a nyugati sajtó egy része tudatlansággal vádolta.


Nem kímélték a Vasembert.


"Az orosz gazdaság még normális időkben is olyan átlátható, mint egy szibériai hóvihar – és ezek nem normális idők" – írja a londoni gazdasági lap.


Már-már közhellyé vált, hogy az olasz politikában csodaszámba megy ha egy miniszterelnök megéli a mandátuma végét, de az elmúlt időszak történései megint bizonyították, hogy Olaszország politikusai igenis rászolgálnak a régóta kialakult ironikus képre. Nem maradtak el ugyanis az izgalmak az idei év során sem, sőt, 2022 két nagy drámasorozatot is hozott az olasz politika tekintetében, a második rész pedig az őszi országgyűlési...


Pár napja tett közzé tényellenőrzést a 444-en is megjelenő Lakmusz nevű magyar portál arról, hogy a Világgazdasági Fórum valójában nem akarja felszámolni a magántulajdont, hiába cikkezett erről több hazai sajtóorgánum is, például a Hetek. Most leellenőriztük (magyarul: ellenőriztük – de ettől még nagyon jó a cikk) a tényellenőrzést.


A felvonulás szervezői kijelentették, a felvonulást mindenképpen megtartják, a betiltás „törvénytelen” – számol be a BBC.
872 megtekintés

Hozzászólások


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page