top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.11.Christine Anderson, német politikus (AfD, EP-képviselő): “A klímaváltozás a következő téma. Ez egy teljes őrület. Tudják, hogy miről szól ez valójában? Ezzel az agendával a Föld összes népének az elszegényedését és rabszolgává válását mozdítják elő, hölgyeim és uraim. Ez olyan igaz, mint hogy itt állok. A klímamozgalom már réges-rég egy emberellenes mozgalommá alakult. A klímamozgalom az embert már nem tekinti a természet részének, hanem a természet ellenségének tekinti. Következésképpen az emberek ellen kell küzdeni. És ezt teszik. Mégpedig olyan undorító és olyan gusztustalan módon, hogy néha elakad az ember lélegzete. Nem hiszik? Hoztam valamit. Elhoztam egy plakátot, nézzék csak meg! Gyerekek… és felvetik a kérdést, hogy a gyerekek a jövő vagy pedig klímagyilkosok.”A riport rámutat, hogy az emberek kis százaléka visszatért a járvány előtti szokásokhoz, de a lakosság nagy része számára a járvány tartósan befolyásolta, hogy mennyi tranzakciót bonyolítunk készpénzzel.


Az X tulajdonosa arra kérte a felhasználókat, hogy szavazzanak egy szavazáson, hogy feloldják-e Jones tiltását a platformon, és jelezte, hogy tiszteletben tartja az eredményt. Végül a kb. 2 millió szavazó 70 százaléka a tilalom feloldására szavazott. Alex Jonest, az Infowars alapítóját eltávolították a többi nagy platformról, köztük a YouTube-ról és a Facebookról is, ugyanúgy, mint Donald Trumpot. 2018-ban tiltották ki a Twitterről, mert megsértette az akkor még balliberális vezetésű oldal "visszaélésszerű magatartásra vonatkozó szabályait". Miután 2022 októberében megvásárolta a platformot, Musk elutasította Jones néhány támogatójának felhívását, hogy állítsa vissza a trumpista műsorvezető fiókját. Musk most azt mondta, a lépés „pénzügyi szempontból rossz lenne X számára”, de az elvek többet számítanak, mint a pénz. Musk már visszaengedte pl. Donald Trumpot, Tommy Robinsont és még több olyan szereplőt, akiket letiltott a balliberális véleménydiktatúra. (kapcsolódó filmajánlatunk: https://www.youtube.com/watch?v=c_6Xw5NEpD4)(nu, kíváncsi vagyok, nála mikor esik le a Karikós tantusz...)Hagyok időt. Nem olyan bonyolult ez, mint elsőre látszik. Az EU-t jelenleg még az tartja életben, hogy Magyarország az egészen kirívóan ostoba brüsszeli javaslatokat megvétózza, megfúrja valahogy. Ha nem tenné, már évek óta nem lenne EU.


A megbeszélés fő témája a jobboldali pártok nemzetközi együttműködése volt.
Argentínában futottak össze.


Zárt ajtók mögött egyeztet a republikánusok szervezeteivel Orbán Viktor Washingtonban.


A nyugati szövetségesek kezdetben Ukrajna győzelméről zengtek ódákat, most pedig már csak lélegeztetőgépen tartják – írja a Wall Street Journal.


(nu, akkor egy velős hozzászólás...) Az ártatlanok már így is belehaltak, már ezek után rajtuk lenne a sor...


Ők nem a fronton vannak, hanem az Európai Unióban, ahol remekül érzik magukat.Különösen nagy vihart kavart a csütörtöki eset, amikor több tucatnyi egyenruhás jelent meg az országos népszerűségű, Beregszász közelében található kaszonyi termálfürdőben. Az intézmény állítása szerint a katonák dokumentumok bemutatása nélkül hajtották ki a szabadba az embereket a medencékből, a szaunákból, a szobákból – a nőket és a gyerekeket is –, majd a férfiakat „ismeretlen helyre” vitték. A termálfürdő a biztonsági kamerák felvételeiből szerkesztett videót tett közzé az eseményekről:
Sok magyar számára az erősödő ukrán nemzeti büszkeség aggodalmakat ébreszt erőszakos asszimiláció lehetőségével kapcsolatban.


A főparancsnok úgy véli, többé már nem lesz visszatérés az ukrajnai háború előtti időkhöz, ezért a németeknek hozzá kell szokniuk a védelmi háború gondolatához.


Arra a kérdésre, hogy milyen kilátások vannak a konfliktus valamilyen módon történő rendezésére, Zaharova azt mondta, hogy a “tartós béke” elérésének egyetlen módja gyakorlatilag az, ha Oroszország minden követelését teljesítik. “Meg kell erősíteni Ukrajna semleges, el nem kötelezett és atomfegyvermentes státuszát, végre kell hajtani a demilitarizálást és a denácifikációt, el kell ismerni az új területi realitásokat, és biztosítani kell az országban élő orosz ajkú polgárok és nemzeti kisebbségek jogait”


Jelentések szerint Jachja Szinwar és Mohammed Deif a polgári lakosság biztonsága érdekében megnyitott humanitárius folyosót használta menekülésre. (nu, akkor emlékeztetőül...)


Egészen megdöbbentő tanulmányt tett közzé egy szakmai oldalon Robert J. Jackson Jr., a New York-i Egyetem jogászprofesszora és Joshua Mitts, a Columbiai Jogi Egyetem kutatója arra vonatkozóan, hogy néhány kereskedő lényegében dollármilliárdokat kaszált azzal, hogy úgy tűnik – előre tudott a Hamasz által kitervelt támadásról. A vasárnap közzétett 66 oldalas kutatás arról számol be, hogy közvetlenül a támadás előtt megdöbbentő mértékben megnőtt az izraeli értékpapírok shortolása a Tel-Aviv-i Értéktőzsdén. A short ügyletek azt jelentik, hogy a befektetők arra számítanak, hogy egy részvény árfolyama csökkenni fog, ami lehetővé teszi, hogy az eladott részvényeket alacsonyabb áron nagy nyereséggel tudja visszavásárolni. TIZENÖT ÉV ALATT NEM TÖRTÉNT ILYEN KILENGÉS.  (nu, ennyire volt váratlan... még a Moszadnak is...; emlékszünk még a titkosszolgálatok által felrobbantott 9/11 tornyok csupán napokkal korábbi csillagászati biztosítására?)


A Pennsylvania Egyetem elnöke egy botrányos kongresszusi meghallgatás miatt, adományozói nyomásra mondott le. Az egyik adományozó, Ross Stevens azzal fenyegetőzött, hogy visszavonja 100 millió dolláros adományát az egyetem „antiszemitizmussal kapcsolatos álláspontja miatt”, ha Magillt nem váltják le. (nu, így lehet pénzzel politikailag helyénvaló véleményeket és döntéseket kicsikarni)
Elfogadja-e valaha Izrael állam legitimitását a politikai iszlám? Mi a síita hatalom, Irán és a szunnita államok szerepe a jelenlegi konfliktusban? A Világrend legújabb adásában egy Közel-Kelet-szakértőt kérdeztünk.


“Benjamin Netanjahu miniszterelnök ma (december 10-én) telefonbeszélgetést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Hamász elleni háborúról és a térségben kialakult helyzetről. A miniszterelnök csalódottságát fejezte ki az ENSZ-ben és más nemzetközi formátumokban az orosz képviselők Izraellel kapcsolatos álláspontja miatt” – közölte a hivatal.


A palesztin-izraeli konfliktus övezetéből orosz állampolgárok és családtagjaik evakuálására irányuló humanitárius misszió kezdete óta az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma 11 különjáratot küldött, amelyek 1051 embert, köztük 473 gyermeket hoztak haza – tette hozzá a minisztérium.


Leginkább a németek elégedetlensége nőtt az utóbb években az Európai Unióban. Érdekes, hogy olyan országok, mint Románia vagy Lengyelország, amelyeket korábban alacsony jövedelmi szinttel társítottak, most a legboldogabbak közé tartoznak, ami rámutat a szubjektív jólét és gazdasági jólét összetettségére. A felmérés szerint Németország polgárai a legelégedetlenebbek, átlagosan csak 6,5 ponttal. A gazdag országok, mint Franciaország, Spanyolország vagy Olaszország, a 7,1-es átlag körül helyezkednek el. Magyarország elégedettségi szintje 6,9.


Egyre több aktivista vádolja azzal a kanadai államot: ahelyett, hogy segítene a szenvedőkön, arra biztatja őket, hogy válasszák a halált.


A szülők sietnek vért adni a kínai kormánynak, hogy növeljék a társadalmi kredit pontszámukat. Így a gyerekeik jobb iskolákba kerülhetnek. Minden 100 ml véradásért 2 pont jár.


Azt állítják, ez néhány óra alatt elmúlik, és nem okoz semmi gondot.887 megtekintés

Hozzászólások


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page