top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.12.Nem szavazott neki bizalmat a Szejm.


A 460 fős szejmben 248 képviselő szavazott Tusk jelöltségére, 201-en ellene voksoltak.


Gerhard Müller katolikus bíboros, a Vatikán Hittani Kongregációjának korábbi vezetője arra figyelmeztetett, hogy a globalisták a tömeges bevándorlást fegyverként használják arra, hogy az országok nemzeti identitását megsemmisítsék.A kutatás rámutat, hogy a kockázatok miatt a nők nagyobb arányban (25 százalék) kerülik a vásárokat, mint a férfiak (19 százalék), a németek 48 százaléka azonban úgy nyilatkozott, hogy nem fog tartózkodni a karácsonyi vásárok látogatásától, számolt be róla a Katolische Nachrichten hírportál.


Az Egyesült Államoknak el kell fogadnia, hogy Ukrajna “átenged bizonyos területeket” Oroszországnak, és le kell zárnia a konfliktust – érvelt J. D. Vance republikánus szenátor, hangsúlyozva, hogy mind az Egyesült Államoknak, mind Ukrajnának érdeke a harcok beszüntetése.


Volodimir Zelenszkij a Zöld-foki szigeteken keresett szövetségeseket, mielőtt Orbán Viktor nyomába eredt volna. 


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök december 12-én látogatást tesz az Egyesült Államokban. A Fehér Ház közlése szerint találkozik Joe Bidennel, aki a meghívást küldte.


Elon Musk mind Joe Biden amerikai elnököt, mind pedig ukrán kollégáját, Volodimir Zelenszkijt megkereste Gonzalo Lira amerikai-chilei újságíró, a kijevi kormány kritikusának helyzetével kapcsolatban. Lira nyár óta van fogva Ukrajnában, amit Musk nem hagyott szó nélkül. Szombaton Tucker Carlson amerikai politikai kommentátor az X-en (korábban Twitter) interjút tett közzé Lira édesapjával, aki elmondta, hogy fia jelenleg Ukrajnában várja a tárgyalást, “mert élt a szólásszabadság jogával”.


Számos európai országban nő a nyugtalanság és a riadalom a nemzeti fegyveres erők meggyengült állapota és a kimerült katonai készletek miatt, mivel az Egyesült Államok egyre inkább elszigetelődő álláspontot képvisel az ukrajnai konfliktusban – jelentette a The Wall Street Journal (WSJ). A mértékadó amerikai lap szerint a nyugati országok “nem látnak közvetlen katonai veszélyt Európára Oroszország részéről” mindaddig, amíg az ukrajnai konfliktus folytatódik.


A Neue Zürcher Zeitung szerint az európai politikusok szinte udvarolnak a magyar kormányfőnek, hogy elkerüljék a katasztrófát az uniós csúcson.


Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn két vadonatúj, negyedik generációs, nukleáris meghajtású tengeralattjárót avatott fel az északi Szeverodvinszk város hajógyárában.“A szabályokat soha nem hozták nyilvánosságra, soha senki nem is jelentette be senkinek, és attól függően alkalmazzák őket, hogy pontosan mire van szüksége a Nyugatnak a modern történelem egy adott pillanatában” – tette hozzá.


Juszef al-Manszi élesen bírálta a terorszervezet gázai csoportjának vezetését, az élén Jahja Szinvarral. Elpusztították a Gázai övezetet, kétszáz évvel vetették vissza. Errefelé nincs lehetőség tovább az életre” – mondta a volt Hamász-miniszter, aki az övezet korábbi uralkodója, Iszmail Haníje (jelenleg a Hamász politikai irodájának vezetője) alatt és több más szerepkörben is szolgált korábban.


Harriet Bradley szerint "a cionistáknak a pokolban a helyük, mivel ők démonok, nem emberek".


Az amerikai szélsőbaloldal vezetője nem akar tűzszünetet a Hamásszal, de leállítaná a háborút.


Karsai Dániel ügyében indítja el az akciót a párt.


A Ruszwurm tulaja szerint V. Naszály Márta környékezte meg őt.

Egy 200 éves tudományos “dogma” megdöntése. Dr. Szilák László molekuláris biológussal beszélgettem egy idén publikált tudományos tanulmányukról, ami merőben másként értelmezi a baktériumok működését, élővilágban betöltött szerepét. Szerettem volna kontextusba helyezni mindezt és megtudni a véleményét az ENSZ “Egy Egészség” koncepciójáról és a tudományos közösség riadalmáról az – állításuk szerint – egyre szaporodó számú globális egészségügyi válságokkal kapcsolatban. Korrekció: A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet rövidítése a KOKI. Bukovinszki Gergely – Szkeptikus KerekasztalRagaszkodjunk a készpénzhasználathoz, ugyanis ez egyet jelent a szabadsággal és a központi digitális bank (CBDC) egyeduralma elleni harccal. Mivel a nagyokosok már rég rájöttek arra, hogy az emberek millióit a legegyszerűbben úgy lehet totálisan leuralni (sima konzumidiótából kiszolgáltatott rabszolgává tenni), ha a legfontosabb szabadságjogától, a pénz szabad használatától megfosztják. Az eurózónában úgy látszik Szlovákiában és Ausztriában ragaszkodnak a leginkább a készpénzhez az emberek, így kaphat a hagyományos fizetési mód ezekben az országokban alkotmányos védelmet. Hazánkban mikor lesz ilyen alkotmánymódosítás?? A Médiavadász videójában bemutatja napjaink készpénzzel kapcsolatos degenerációit és a nem túl szimpatikus jövőképet.A Ferencvárost 2016 óta először taszították le az őszi trónjáról, az elmúlt években kimozdíthatatlan volt a rekordbajnok az első pozícióból. A paksiaknak mindezt magyar játékosokkal sikerült elérniük, a hosszú évek munkája végre beért, ezt pedig Bognár György is kiemelte a találkozó után. „A Paks húsz éve bizonyítja, hogy helye van a magyar futballban, magyar játékosokkal. Nagyon sok kallódó magyar játékos van, és nem jobbak azok a külföldiek, akik számtalan más helyen játszanak. Azt gondolom, a Paks a legjobb bizonyítéka ennek.”952 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page