top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve: Tudták, hogy öl, mégis... (15:38) 12.13.Az RTV jelentése szerint Roberto Speranza, olasz egészségügyi miniszter ellen a Római Ügyészség kiszivárgott e-mailek alapján büntetőjogi vizsgálatot kezdeményezett, pontosabban a COVID-intézkedések idején hozott rendelkezések miatt. Az eddigi bizonyítékok igazolják, hogy kezdettől fogva tisztában voltak a COVID-oltás veszélyeivel. Roberto Speranza ellen a vád az, hogy mint a felelős egészségügyi miniszter miniszter és az állami gyógyszer-hatósági igazgatóság vezetője, tudatosan és szándékosan tette ki ennek a kockázatnak a gyanútlan olasz lakosságot. (nu, Schiller Mária jóvoltából a Szilaj Csikó elsőként adhatott hírt e nagyon örvendetes fejleményről /A római ügyészség kovidvakcinás emberölés miatt nyomoz a volt olasz egészségügyi miniszter ellen.../ Ne feledjük, hogy eközben pl. Németországban újból kísérletet tesznek a globális kovidőrület és kovidgyilkosság feltámasztására. Nagyon jól jön a tisztesség, felelősségteljesség és józan ész pártján állóknak, ha néhány kovidvakcinázó főkolompos ellen, igazán súlyos vádakkal, végre eljárás indul)


Hatalmas támadást jelentettek az ukrán főváros ellen.


Exkluzív podcast interjút adott a miniszterelnök a Mandinernek, a kormányfőt kérdeztük Ukrajna uniós csatlakozásáról, a Zelenszkij-találkozóról, Ursula von der Leyenről, a szuverenitásvédelemről és Szoboszlai Dominikról is.


A világháborúkkal kétszer tönkretették és kiszolgáltatták Európát Amerikának. Most készülnek harmadszor megtenni.


A Siemens Mobility, a német Siemens vállalat vasúti részlege, valamint a Volkswagen Bank, a Volkswagen autógyártó óriás leánybankja kártérítési kérelmet nyújtott be a német kormányhoz az oroszországi befektetésekkel kapcsolatos veszteségekért – jelentette a DPA hírügynökség.


Karl Nehammer osztrák kancellár az uniós ügyekkel foglalkozó főbizottságban kategorikusan ellenezte az Ukrajna és Moldova európai uniós csatlakozására vonatkozó „gyorsított eljárást” – közölte az Interfax ukrán hírügynökség az osztrák parlament sajtószolgálata alapján. Nehammer leszögezte: Ausztria a jelenlegi körülmények között nem járul hozzá az Ukrajna csatlakozásáról szóló tárgyalásokhoz. Ukrajna nem részesülhet előnyben, különösen nem Bosznia-Hercegovinával szemben, amellyel szintén folynak a csatlakozási tárgyalások” – érvelt. Arra is rámutatott, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nem konzultált senkivel, mielőtt bejelentette volna, hogy csatlakozási tárgyalásokat helyez kilátásba Ukrajna számára.


Mike Johnson, a Képviselőház republikánus elnöke úgy fogalmazott, hogy “jó” megbeszélést folytatott az ukrán elnökkel, amely mintegy fél óráig tartott, de véleménye nem módosult, vagyis az Egyesült Államok számára nemzetbiztonsági kérdésként jelentkező bevándorlási kérdéseket tekinti prioritásnak.


A brit csatorna rámutatott, hogy a pénzügyi támogatás elvesztésétől való félelem miatt az ukrán politikus személyesen repült Washingtonba. Ukrajna a hadszíntéren történt kudarcok, a támogatás meghosszabbítása melletti konkrét érvek hiánya és az izraeli háború miatt maradhat pénz nélkül – jegyezték meg a szakértők.
Az orosz csapatok a konfliktus frontvonalának minden területén támadják az ukrán állásokat – közölte Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka.


Miért nem sikerült az ukrán ellenoffenzíva?
Az ukránok egyre kevésbé támogatják a kijevi rezsimet, amely feláldozta népét a nyugati geopolitikai érdekeknek – jelentette ki Dmitrij Poljanszkij, Oroszország első helyettes állandó ENSZ-képviselője az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén, amelyen az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállításokat vitatták meg.


Az Európa Tanács aggodalmának adott hangot Finnország azon döntése miatt, hogy lezárja az összes határátkelőt Oroszországgal, és arra figyelmeztetett, hogy a lépés miatt a “rendkívül kiszolgáltatott” migránsok a hideg téli hónapokban fedél nélkül maradhatnak.


Orbán Balázs a Bloombergnek nyilatkozott.


Három pert is megnyert Schink István.


Washington most is a határozattervezet ellen szavazott Izraellel és nyolc másik országgal együtt. (nu, szegény mandi csak a lényegről felejtett el tudósítani: Magyarország most tartózkodott, azaz már óvatosabban áll ki Izrael mellett)


Az Egyesült Államok és a Nyugat kötelessége-e feltétel és kritika nélkül támogatni Izraelt és a zsidóságot, vagy úgy kellene-e viszonyulniuk hozzájuk, mint bármely más államhoz és nemzetiséghez? Meg kellene-e halnia amerikai és európai fiataloknak egy idegen nép érdekében egy idegen földön? Izrael vajon tényleg a “zsidó-keresztény civilizáció” közel-keleti “csillaga”, vagy egy terrorállam? Létezik-e egyáltalán “zsidó-keresztény civilizáció”, vagy eme két Tan annyira szemben áll egymással, hogy összemosásuk teljes fogalmi zavar? Az elmúlt hónapokban (talán években) ezekkel a kérdésekkel találta szembe magát a nyugati ún. jobboldal, mely jelenleg is a válaszokat keresi. 

(nu, ugyanez neokohnos tálalásban...)

A magyar szélsőjobb antiszemita szövetségese a lengyel parlamentben oltotta el a hanukai gyertyákat.Eltér Izrael és az Egyesült Államok elképzelése a háború utáni gázai övezeti rendezésről Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint. A politikus azt mondta, hogy vannak nézeteltérések a Hamász utáni napokról, és reméli, hogy ebben is sikerül megegyezniük. Nagyon nagyra értékelem az amerikai támogatást ahhoz, hogy megsemmisítsük a Hamászt, és hogy visszakapjuk az általa túsznak elhurcolt embereket” – tette hozzá, majd úgy folytatta, az amerikai elnökkel és munkatársaival folytatott intenzív beszélgetés után teljes támogatást kaptak a szárazföldi harcokhoz és a háború leállítására irányuló nemzetközi nyomás megfékezéséhez. Leszögezte: nem engedi, hogy Izrael megismételje Oslo hibáját és nem engedi, hogy az izraeli állampolgárok és katonák áldozatai után olyanokat engedjenek be Gázába, akik terrorizmusra oktatnak, támogatják és finanszírozzák a terrorizmust. 


Joe Biden amerikai elnök hétfőn, a zsidó hanuka ünnepe alkalmából rendezett fehér házi fogadáson “rendíthetetlen” elkötelezettségét fejezte ki Izrael biztonsága mellett. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy továbbra is katonai támogatást nyújt Nyugat-Jeruzsálemnek a Hamász gázai székhelyű palesztin fegyveres csoporttal kialakult konfliktusban.


Az amerikai elnök szerint elfordul a zsidó államtól a világ, túl konzervatív.


„Nem a sereg nagyságától függ a győzelem a csatában, hanem az erő az égből jön” - mondta az erősen Izrael- és zsidóbarát Javier Milei.A hadsereg számításai szerint tizenhárom, a Gázai övezetben harcoló katonát tévesen a palesztin iszlamista Hamász terrorszervezet tagjaként azonosítottak.


Újabb támadását hajtottak végre az Irán által támogatott jemeni húszik.


Az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók rakétával eltaláltak egy norvég tartályhajót, ami tüzet okozott a hajó fedélzetén. A Vörös-tengeren végrehajtott támadásnak nem voltak áldozatai.


Olaszországban először fordult elő, hogy valaki a bírói végzés után teljes egészében az állami egészségügyi szolgálat keretein belül tudott élni az eutanázia lehetőségével.


A napokban élénk vita zajlik arról hazánkban, hogy miért nincsen lehetőség itthon az eutanáziára. Külföldön számos országban megengedett a halálbasegítés, de hogy mindez milyen következményekkel járhat, arra ékes példa annak a kanadai nőnek az esete, akinek a rákdiagnózis után az eutanáziát ajánlották fel az orvosai. Ő ugyanis nem nyugodott bele az elfogadhatatlanba, és milyen jól tette: Amerikában sikeresen kikezelték a rákból.December 10-én konferenciát tartottunk a kötelező gyermekoltásokról. Orvosok, jogászok, oltások témájában kutató szakemberek osztották meg észrevételeiket, kritikáikat, megoldási javaslataikat a témában. Nagyon sokan látogattak el, ami jelzi, hogy rendkívüli jelentőségű kérdésről van szó. Összefoglaló:

Hatalmas felháborodást váltott ki, hogy Iowa állam Capitoliumában sátánista kiállítást tartottak, ami ellen ráadásul az egyik republikánus képviselő nem is tiltakozott annyira, jóllehet a férfi lelkész. Szerinte inkább a szabadság korlátozása lenne az igazi veszély. 


Az Országgyűlés keddi ülésén a képviselők megszavazták a szuverenitásvédelmi törvényt, valamint ehhez kapcsolódóan módosították az alaptörvényt. Az új törvénnyel változik a büntető törvénykönyv, amelybe bekerül a „választói akarat tiltott befolyásolása” passzus. 


A most elfogadott „szuverenitásvédelmi” törvény betűje szerint ugyan nem a médiacégek működését szabályozza, mégis alkalmas arra, hogy súlyosan korlátozza a sajtószabadságot, megnehezítse, akár ellehetetlenítse a független szerkesztőségek, újságírók, médiacégek munkáját. (nu, itt igazán csak az alapfogalommal van baj: mitől volna független ez a média, a 444 és társai?!)


891 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin