top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.16.Ian Vandaelle azután halt meg, hogy kórházba szállították és "neurológiailag halottnak nyilvánították" – árulta el a családja. Vandaelle újságíró volt, aki a Financial Post riportereként és szerkesztőjeként dolgozott. Emellett több mint egy évtizeden át a BNN Bloomberg producere volt. Vandaelle az oltási útlevelek és mandátumok mellett érvelt, és az injekciókat megtagadó személyek elbocsátására szólított fel. Azt is javasolta, hogy "az oltatlan embereket tartóztassák le és vigyék koncentrációs táborokba".Tegnap hatalmasat robbant az EU-tanácsi csúcs első nagy híre: Orbán Viktor a tárgyalóterem konstruktív elhagyásával lehetővé tette, hogy az Európai Unió megkezdje a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. Ekkor indult meg a csúcsról tudósító újságírók zajos népvándorlása a tanácsi Justus Lipsius épület sajtóátriumába épp csak betoppanó Charles Michel tanácselnök felé, és emiatt kezdte el a POLITICO már-már komikumba hajlóan feltérképezni a teljes koreográfiáját annak, hogy pontosan mennyire előre volt leegyeztetve Orbán Viktor kivonulása a teremből, és ki hogyan adott neki erre jelet. A sokk akkora volt, hogy teljesen váratlan dolgok csúsztak ki az uniós vezetők száján, Leo Varadkar ír miniszterelnök például hirtelen tisztelni kezdte Orbánt.


„Gondolom, senki sem hiszi, hogy ezzel megváltoznak a viszonyok a harctéren” – mondta a szlovák kormányfő.


Alexander De Croo belga miniszterelnök a nyers üzenetét gyorsan meg is bánta.


Jövőre visszatérünk a kérdésre az Európai Tanácsban, megfelelő előkészítés után – tette hozzá a miniszterelnök.


Az a tény, hogy a Bizottság ilyen nyilvánvalóan hülyének tekinti Európa polgárait, vagy a hatalmas arrogancia, vagy a teljes tehetetlenség miatt van – szögezte le a vezető osztrák lap újságírója, aki úgy véli, Brüsszel túl sokáig engedte Orbán Viktornak, hogy „mindent megtegyen”, és nem tesz jót magának azzal, hogy „kenőpénzként” felszabadít 10 milliárd eurót a Magyarországnak egyébként tényszerűen járó uniós forrásokból. Ezzel szemben az igazságügyért felelős belga biztos, Didier Reynders azt mondta: „Ha azért blokkolunk pénzeket, hogy eredményeket érjünk el, akkor fel is kell szabadítanunk a pénzeket, amikor eredményeink vannak”.


„Orbán mindenhol győzött: semmi igazán jelentőset nem áldozott fel” – fogalmazott a német lap.


Messiásként várták Donald Tusk győzelmét Kijevben és Brüsszelben, Lengyelország új kormányfője azonban gyorsan lehűtötte a kedélyeket.


A műsorvezető emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok egy olyan rezsimet finanszírozott, amely nemcsak a széles nyilvánosságot kapott ellentámadást bukta el, hanem ellopta az amerikai adófizetők által átadott pénzt, orosz anyanyelvű ukránok millióinak megtiltotta anyanyelvük használatát és eltörölte a választásokat. "Ez milyen demokrácia?" – tűnődött Ingraham.


Az amerikai képviselőház és szenátus egy átfogó, több mint 886 milliárd dolláros katonai finanszírozási törvényt fogadott el; ez 300 millió dolláros kiegészítő támogatást tartalmaz Ukrajnának. Joe Biden elnök várhatóan aláírja az intézkedést.


Volodimir Zelenszkij személyesen akart részt venni az EU Tanácsának brüsszeli csúcstalálkozóján, de látogatását egy nappal az esemény előtt lemondták – jelentette a Politico európai kiadása.


A helyi lakosok szerint Szerhij Batrin aktivista volt, és szembenállt a kereckei közösség vezetőjével.


Arra hívta fel az Európai Unió és a NATO „józan politikusait”, lássák be, zsákutcába vezet a háború, amelyet a Zelenszkij-rezsim által vívnak Oroszország ellen.


Szívélyes üdvözlést és több milliárd eurót kapott Donald Tusk az Európai Bizottság elnökétől. Ursula von der Leyen kifejtette, hogy nagyon várja a közös munkát az új lengyel miniszterelnökkel, illetve arról is írt, hogy a REPowerEU-ból ötmilliárd eurót még az év vége előtt megkaphat Lengyelország.Az izraeli miniszterelnök szerint az Egyesült Államoknak nincs erkölcsi alapja, hogy kioktassa Izraelt a háborúzásról. Joe Biden amerikai elnök figyelmeztette Benjámin Netanjahu miniszterelnököt, hogy Izrael a gázai háború miatt folyamatosan elveszíti a nemzetközi támogatását, az amerikai elnök egyenesen bírálta az izraeli miniszterelnököt is – írta az USA Today. „Bibinek nehéz döntést kell hoznia” – mondta Biden Netanjahura utalva. „Ő egy jó barát, de szerintem változtatnia kell – fogalmazott. Az amerikai elnök arra figyelmeztette Izraelt, hogy „legyen óvatos”. Az egész világ közvéleménye megváltozhat” – tette hozzá. Biden azt is elmesélte, hogy egy korábbi magánbeszélgetésük során Netanjahu azt mondta neki: Ti szőnyegbombáztátok Németországot. Ti dobtátok le az atombombát. Rengeteg civilt öltetetk meg”. Az amerikai elnök elmondása szerint erre azt válaszolta, hogy „igen, ezért hozták létre ezeket az intézményeket a II. világháború után, hogy gondoskodjanak arról, hogy ez ne történjen meg újra”. Azt is hozzátette, hogy Izrael ne kövesse el azokat a hibáka, amelyeket az Egyesült Államok a szeptember 11-ei terrortámadások után.Nem bombázhatják Izrael a gázai övezet déli részét, csakis sebészi operációval működhet a légierő. Emiatt lett az elmúlt napokban annyi halálos (izraeli) áldozat. Tegnap 10 izraeli katona esett el többségük tisztek voltak.

Ki emlékszik? Az amerika hadsereg 50 napig szőnyeg bombázott Szerbiában …. az rendben volt?


A túszok a Hamász fogságából menekülhettek el, esetleg a terroristák hagyhatták hátra őket. (nu, el lehet képzelni, mennyire voltak felfegyverkezve; semennyire; ez az, amikor irtási szándékkal dolgoznak, a gázai civil élet az égvilágon semmit nem számít)


Elmondása szerint a megoldásnak azonban az október 7-i mészárlás miatti igazságtétel után kell bekövetkeznie. (nu, csak az a kérdés, hogy marad-e még majd egy másik államra való...)


A vétkes diák édesapja feljelentéssel fenyegette meg az esetet jelentő pedagógust.Írásában a német emlékezetpolitikát bírálta és a gázai palesztinokat a náci elnyomás alatt sínylődő, gettókban élő zsidókhoz hasonlította.


A szövetségi belügyminiszter szerint "ez egy fontos mérföldkő a németországi muszlim közösségek integrációja szempontjából".


Kiegyensúlyozottságról szó sincs: az újságírók hajlamosak a demokrata törvényhozók által használt nyelvezetet előnyben részesíteni.


A Floridai Középiskolai Atlétikai Szövetség gyors és súlyos döntést hozott az ügyben, amely akár precedenst is teremthet. A Floridai Középiskolai Atlétikai Szövetség  16.500 dolláros büntetést szabott ki a Monarch High iskolára, emellett az intézményt 11 hónapos próbaidőre helyezte, ami azt jelenti, hogy a további jogsértések még komolyabb büntetéseket vonhatnak maguk után. A Floridában 2021-ben bevezetett „Igazságosság a Női Sportokban Törvény" megtiltja a transznemű lányoknak és nőknek, hogy részt vehessenek a születésükkör lányként azonosított diákok számára megrendezett sportrendezvényeken, valamint hogy benne legyenek a számukra létrehozott középiskolai csapatokban. 
A gender-kultúra megtagadja a női identitást és szabadságot, valamint a gyermekvállalást is akadályozza, a jobboldali nők ezért szabadabbak a baloldaliaknál – hangoztatta Eugenia Roccella családügyi miniszter az olasz jobboldal Atreju nevű találkozóján Rómában pénteken. Eugenia Roccella veszélyként határozta meg a gendert, amely “megtagadja a női identitást, tagadja, hogy az a nő, akinek női teste van, és ugyanúgy elnyomja a nőt, mint a világ számos részén más miatt történik”. Úgy vélte: a nő- és hímnemet felváltó schwa-írásjel, a gender-filozófiák, a “nő” kifejezés használatának megtagadása egy “újfajta elnyomást és patriarchátust képvisel, és veszélyt jelent a nők szabadságára”. Olaszországot nagyon súlyos demográfiai hiány sújtja, még súlyosabb következményekkel, ha nem sikerül megfordítani a tendenciát.
Novák Előd felajánlotta egyévi képviselői jövedelmét társadalmi célokra, főként egy anyaotthon létrehozására. Azt gondolná az ember, hogy ez tényleg az, amibe nem lehet belekötni.
Ottawa azt tervezi, hogy 2025-ig évente ötszázezer bevándorlót fog befogadni.


A bevándorlók furcsa módon mind a Közel-Keletről és Afrikából érkeztek – hívta fel a figyelmet a Deutsche Welle.
Szerbia fővárosában, Belgrádban, Nándorfehérváron fogott össze a Mi Hazánk a két szerb parlamenti párt által alkotott Nemzeti Szövetséggel, valamint a német AfD-vel és a bolgár Újjászületés nevű parlamenti párttal annak érdekében, hogy mostantól együtt küzdjenek a migráció ellen. Egyúttal megerősítették a nemzetek szövetségét a globalizmussal szemben – írja legújabb videójának felvezetőjében a Mi Hazánk elnöke. 
A felfüggesztett tanár szerint félremagyarázzák a feladat lényegét.


Enoch Burke-t tavaly eltiltották munkahelyétől, mert nem volt hajlandó transznemű tanítványát a „they” (ők) névmással megszólítani. Mivel az iskolától való távolmaradási rendelkezést megsértette, újólag elzárással büntetik most.


...hogy azok abbahagyják a rágást és a kérődzést.

947 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page