top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.21.
Nagyon hosszú, kétrészes beszéde vége felé. Vlagyimir Putyin kijelentette: "Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának egyetlen garanciája Oroszország. "Amikor Oroszország létrehozta a Szovjetuniót, egyszerűen átengedte a lakosságukkal együtt hatalmas történelmi orosz területeket, amelyek hatalmas potenciállal rendelkeztek, és kolosszális erőforrásokat fektettek be ezekbe. "Ukrajna nyugati területei? Tudjuk, hogyan jutott hozzájuk Ukrajna. Sztálin átengedte őket a második világháború után. "Átengedte a lengyel területek egy részét (Lvov stb.), néhány nagy területet, ahol tízmillió ember élt. "Hogy ne sértse meg a lengyeleket, Németország kárpótolta őket a veszteségeikért: Németország keleti területeit, a danzigi folyosót és magát Danziget adta nekik. "Egy részét Romániától, egy másik részét Magyarországtól.... vette el. (Sztálin) Ukrajnának adta őket. "És akik ott élnek - sokan közülük mindenesetre biztosan tudják - vissza akarnak térni történelmi hazájukba. És azok az országok, amelyek elvesztették ezeket a területeket, különösen Lengyelország, vissza akarják kapni őket. "Ebből a szempontból csak Oroszország tudja garantálni Ukrajna területi integritását. Ha nem teszi meg, az nagy kár. A történelem majd mindannyiukat a helyükre teszi. Mi a kisujjunkat sem fogjuk mozdítani. Nem fogunk beavatkozni, de nem hagyjuk cserben a sajátjainkat sem. "Ez minden, amit mindenkinek meg kell értenie, mind azoknak Ukrajnában, akik agresszívak Oroszországgal szemben, mind azoknak Európában és az Egyesült Államokban, akik agresszívak Oroszországgal szemben. "Ha tárgyalni akarnak, hagyják őket. De mi csakis az érdekeink alapján fogunk tárgyalni".


A katonai szolgálatra kötelezettek nemrégiben elindított elektronikus nyilvántartása hamarosan lehetővé teszi annak nyomon követését, hogy egy személy hol dolgozik és fizet adót, ez pedig megkönnyíti a behívók kézbesítését – mondta el Volodimir Fityo, az ukrán szárazföldi erők tájékoztatási részlegének vezetője szerdán az RBK-Ukrajina hírportálnak adott interjújában.

A világhírű evangélista, Billy Graham fia a közösségi médiában reagált arra, hogy Ferenc pápa jóváhagyta a homoszexuális párok megáldását. Franklin Graham azt írta Facebookon, hogy „A vallási vezetők úgynevezett ’áldásai’ nem mentenek meg Isten ítéletétől! Ferenc pápa jóváhagyta, hogy a katolikus papok ’megáldják’ az azonos nemű párokat. De egyikünknek sincs joga – beleértve a pápát – ’megáldani’ azt, amit Isten bűnnek nevez.”


Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a nemrég hatalomra került lengyel kormány tisztogatásba kezdett. Tuskék legitimációval nem rendelkező „erős embereket” küldtek a TVP székházába. Az incidens során egy PiS-es képviselő is megsérült. A történtekre Mateusz Morawiecki a közösségi oldalán reagált. Az egykori miniszterelnök úgy fogalmazott, „a kulturális miniszter jogellenes intézkedései a TVP-vel, a Polskie Radioval és a PAP-pal kapcsolatban azt mutatják, hogy a hatóságok, akik állítólag törődnek a jogállamisággal, minden lépésben megszegik azt. 


A coloradói Legfelsőbb Bíróság kizárta Donald Trumpot a szövetségi állam republikánus előválasztásán való részvételből, indoklása szerint a volt elnök méltatlanná vált erre azzal, hogy 2021. január 6-án a Capitolium ellen lázadást szított. A reakciók az amerikai demokrácia sorsáról lamentálnak.


Az egykori kancelláriaminiszter szerint „azért győzött negyedszerre is kétharmaddal a Fidesz, mert világosak a céljai”.


A tanács közleményében részletezték, a szerdai megállapodás a paktum öt kulcsfontosságú javaslatára terjed ki:

  1. Egységes szabályokat hoz létre az uniós határokra érkezők azonosítására, az új előszűrési intézkedés növelni kívánja a schengeni térségen belüli biztonságot.

  2. Az Eurodac-rendelet pontosabb és teljesebb adatokat rögzítő közös adatbázist hoz létre a jogellenes tagállamok közötti mozgások felderítésére.

  3. A menekültügyi eljárásokról szóló rendelet a menekültügyi, a kiutasítási és a határon folytatott eljárások gyorsabbá és hatékonyabbá tételét célozza.

  4. Új szolidaritási mechanizmust határoz meg a tagállamok között a menekültügyi eljárásokra és a migránsok elosztására a terhek megosztása érdekében.

  5. Végezetül keretet hoz létre annak biztosítása, hogy az EU a jövőben felkészült legyen a válsághelyzetek kezelésére, ideértve a migránsok "eszközként való felhasználását" is politikai célok elérésére.


A francia parlament több hónapos vita után elfogadta a bevándorlási politikát szigorító törvényt. A tervezetet Emmanuel Macron elnök pártja mellett az ellenzéki Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése is támogatta – írja a BBC.
Azt viszont állítja: nőket nem sorozna be.


A magyar fővárosban, Budapesten ukrán menekültek gyűlést tartottak a béketárgyalások megkezdése mellett, mivel sokak számára nyilvánvaló, hogy a katonai konfliktus holtpontra jutott, amiről a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is beszélt – írja az ukrán sajtó.
Volodimir Zelenszkij a választási kampánya során orosz anyanyelvűként pozicionálta magát, és a kétnyelvűséget szorgalmazta Ukrajnában, most azonban “elfelejtette” az orosz nyelvet, hogy az ukrán nacionalistákkal egy oldalon álljon – mondta Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő a Sputnik rádióban. Egy nappal korábban az Anadolu hírügynökség újságírója egy sajtótájékoztatón oroszul tett fel kérdést Zelenszkijnek. Az újságíró meglepődött, amikor tolmácsot kért az ukrán elnök. Zelenszkij ugyanakkor ukránul adta meg a választ a kérdésre.
„Queernek lenni nem olyan állapot, amely terápiát igényel” – jelentette ki a Nemi és Szexuális Sokféleség Norvég Egyesületének vezetője. 85:15 arányban fogadták el a norvég parlamentben a képviselők az átnevelő terápiák betiltását és büntetését szabályozó törvényjavaslatot, melyet 2019 óta készítettek elő – írta a Vårt Land portál. A cikkben ismertették, hogy a törvény bűncselekménnyé nyilvánítja, ha valakit megpróbálnak rávenni szexuális orientációja vagy nemi identitása megváltoztatására,  akár orvosi, alternatív gyógyászati vagy vallási módszerek segítségével.
A magyar szavazati jog elvételének hipotézise továbbra is járhatatlan út a Corriere della Sera szerint.


Sajnos nem először hallani már, hogy különböző cégek magyar dolgozókat rúgnak ki, hogy aztán helyükre “érdekes módon” harmadik világbéli vendégmunkások érkezzenek. Bár a kormány azt állítja, csak olyan helyre szabad vendégmunkásokat felvenni, ahová nem jelentkeznek magyarok, az élet sokszor bizonyítja be, hogy ezek csak szavak. Nemhogy nem hirdetik meg magyarok számára az állásokat, hanem ki is rúgják a magyarokat.  Arról terjengenek most információk, hogy a B. Braun gyöngyösi üzeméből 40 magyart küldenek el, helyükre mpedig filippínók érkeztek. Az egyik érintett a Facebookon az alábbi hozzászólást írta:Válaszul a húszi lázadók hajókat ért támadásaira.


A szexuális erőszakkal foglalkozó szakértők cselekvésre szólították fel az izraeli kormányt.


A Moszad kémfőnöke átnyújtotta Izrael ajánlatát a katari közvetítőknek.


Sokan azt hiszik, hogy a Nyugat a normandiai partraszállással győzedelmeskedett a nácik felett, de kevesen tudják, hogy Hitler veresége 1941-ben kezdődött. Moszkva falainál. A nyugati hatalmak, különösen az Egyesült Államok, nem léptek fel a nácik ellen. Sztálin sürgette Amerikát, hogy avatkozzon be, de az elutasította. Amerika azt akarta, hogy a nácik és a kommunisták elpusztítsák egymást, hogy miután mindkét fél meggyengült, uralni tudja Európát... a híres nürnbergi pereket azok ellen a náci vezetők ellen tartották, akik nem voltak hajlandók együttműködni Amerikával. Azok, akik együttműködtek, “becsületben” éltek Amerikában." 

Megdöbbentő összefüggésekre derül fény a II. világháború eseményeit illetően ezekből a dokumentált tényekből, mégsem engedik széles körben elterjedni a neves történészek által feltárt információkat!

786 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png