top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.22.
A bizalom bukása: Dokumentumfilm Julian Assange-ról, a Wikileaks hercegéről...
„Ukrajna jelentős előrelépést ért el a jogállamiság megerősítése terén” – olvasható a bizottság közleményében.


A szakértő szerint jelenleg nincs esély béketárgyalásokra.


Rusztem Umerov szerint szankciókkal fogják sújtani azokat, akik nem tesznek eleget a behívásnak.  (nu, tényleg nem nyughatnak, amíg az összes nemzőképes ukrán ki nem pusztul)


Ihor Matvijcsuk ezredes közölte, hogy sok olyan eset is előfordul, amikor a fogyatékkal élők kísérőjeként mennek külföldre a hadkötelesek.


 „Egymás mellé sodrot minket a szél az argentin elnök beiktatásán, ahol váltottunk pár szót egymással, és én elfogadtam az ő felkérését. Ő azt kérte, hogy tárgyaljunk, én pedig azt mondtam, hogy állok a rendelkezésére. Egyetlen kérdést tisztázzunk előtte, hogy miről.” Orbán Viktor szerint Zelenszkij azt válaszolta, hogy a kétoldalú kapcsolatokról, és  Ukrajna uniós csatlakozásáról. A két külügyminiszter készítse elő a tárgyalást, és akkor ez meg fog történni”  – hangzott a válasz a kormányfő részéről, aki azonban kiemelte: a csatlakozás kérdéséről első körben a többi uniós ország miniszterelnökével kell tárgyalásokat lefolytatni.


„Még további 22 milliárdot meg kell szerezni” – tűzte ki a célt a kormányfő a HírTV-ben.


Magyarország bírálta az uniós menekültügyi reformról szóló megállapodást – írta meg csütörtöki cikkében a Die Welt. Mint rámutatattak: Magyarország „a leghatározottabban” elutasította a Közös Európai Menekültügyi Rendszer reformjáról szóló megállapodást. Mint a Welt írja: a reform lényegében a külső határokon lefolytatandó menekültügyi eljárásokról és a tagállamok közötti kötelező „szolidaritási mechanizmusról rendelkezik”, hogy „tehermentesítse a fő érkezési országokat, például Olaszországot és Görögországot”. „Senkit nem fogunk akaratunk ellenére beengedni az országba” – idézte a lap Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter szavait, aki újságíróknak nyilatkozott a témában egy nappal korábban.


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter “kleptomániásnak” nevezte a német hatóságokat, amikor kommentálta a német főügyészség felhívását az orosz vagyon elkobzására. “Ezek kleptománok. Erre már régen rájöttünk. Mindvégig kétszínűek voltak politikai értelemben, tudják: abban az értelemben, hogy nem tartják be a megállapodásokat, és megpróbálnak becsapni valakit. Most kiderült, hogy a szó szoros értelmében kleptokraták” – mondta Lavrov a tunéziai látogatását követő sajtótájékoztatón.


Azok a nyugati országok, amelyek Oroszország összeomlását várják, tévednek, és inkább hagyniuk kellene, hogy gazdaságuk hasznot húzzon az együttműködésből – mondta Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön egy kormányülésen.


Josep Borrell, az Európai Unió vezető diplomatája hangsúlyozta, hogy súlyos következményekkel járhat az EU számára, ha nem foglalkozik az orosz-ukrán konfliktussal és nem oldja meg a jelenlegi közel-keleti válságot.


Az Egyesült Államok vezette katonai szövetség a júniusi, Litvánia által rendezett csúcstalálkozón elállt attól, hogy tényleges meghívást kínáljon Kijevnek. A vilniusi találkozó közös közleménye csak annyit mondott, hogy a NATO képes lesz felajánlani a tagságot, “ha a szövetségesek egyetértenek és a feltételek teljesülnek”.


A WHO szerint Gáza egész területének 36 egészségügyi intézménye közül csupán kilenc működik részlegesen, s ezek mind az övezet déli részén találhatók.
Először, az október 7-i terrortámadás óta.


Az Európai Unió hatalmas bírságot szabhat ki Muskékra a vizsgálat lezárultát követően.


A Forsa német piac- és közvélemény-kutató intézet nemrégiben végzett felméréséből kiderül, hogy sok német állampolgár vonakodik megvédeni hazáját erővel egy esetleges külföldi agresszió esetén. A Stern újság megbízásából készült felmérés szerint a megkérdezettek 40 százaléka úgy nyilatkozott, hogy még ilyen körülmények között sem ragadna fegyvert.


A BBC elemzése szerint az, hogy kizárták Donald Trumpot a republikánus előválasztásból, akaratlanul is megerősítheti a volt elnök pozícióit.
Az amerikai külügyminisztériumnak nem tetszik a szuverenitásvédelmi törvény.


Lapunk szerdán beszámolt róla, hogy a bíróság döntése értelmében a március 5-én esedékes előválasztáson Trump neve nem lesz ott a szavazólapon, ami jelentős, de nem sorsdöntő hátrányba hozza majd a volt elnököt az országos megmérettetésen – a többi szövetségi államban nem hoztak ilyen ítéletet az indulása ellen, bár történt hasonló kezdeményezés New Hampshire, Minnesota és Michigan államokban is, csak az ottani bíróságok ezen indítványokat elutasították.


A legvadabb “összeesküvés-elméletek” kezdenek lassan valóra válni. A kísérletezgetésnek, az ökoszisztémába való beavatkozásnak komoly ára lehet a jövőben – olvasható Toroczkai László legújabb videójának leírásában.
Kezd minden a feje tetejére állni az Egyesült Államok ezen szegletében. Az Egyesült Államokban egy pennsylvaniai iskolai körzet emlékeztetőt küldött minden alkalmazottnak, és felszólította őket, hogy ne ünnepeljék a karácsonyt a gyerekekkel, annak ellenére, hogy alig hat hónappal ezelőtt még nyíltan ünnepelték a Pride-hónapot – szúrta ki a V4NA.
Axel Wahnish rabbit Javier Milei spirituális útmutatójaként jellemezte, akivel közösen tanulmányozzák a judaizmus szent szövegeit.


A szejm lemondásra szólította fel a lengyel igazságszolgáltatási tanács több tagját.


„A politikai cél nem lehet ürügy az alkotmányos elvek és a törvények megsértésére” – fogalmazott a lengyel államfő.


„Védjük meg a szabadságot!” – üzente meg a lengyel elnök. Ez várhat az EU többi tagállamára is?


A parlament támogatja az elképzelést, hiszen „a kábítószer elleni háború kudarcot vallott”. A svájci főváros, Bern engedélyezheti a kokain értékesítését, mivel „a kábítószer elleni háború kudarcot vallott” – olvasható a Sky News cikkében. A lap szerint az Egyesült Államok Oregon államában 2021 óta engedélyezett a kis mennyiségű kokain birtoklása, és számos európai országban, köztük Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában már nem szabnak ki börtönbüntetést a kábítószer, köztük a kokain birtoklásáért. 


Az ukrán parlament csütörtökön megszavazta az orvosi marihuána legalizálását, többek között a katonák poszttraumás stressz-szindróma kezelésére − közölte a The Guardian. A marihuána „rekreációs célú használata” a hétköznapokban továbbra is illegális marad. A törvényt eredetileg Denisz Smihal miniszerelnök terjesztett be, 248 szavazattal fogadta el az ország 401 fős parlament. A jogszabály hat hónap múlva lép majd hatályba. 


Visszakozott a német kormány a gazdák hét elején szervezett megmozdulásának hatására. Cem Özdemir zöldpárti agrárminiszter sajtóinformációk szerint csak részben törölné el a termelők gázolaj-támogatását és adókedvezményeiket.
József és Mária leszbikus szerelmespár, transzvesztita show, majd közösétkezés és karácsonyi áldás – ezzel a programmal várja az érdeklődőket  a Heart Chor nevű feminista berlini kórus egy helyi templomba. A Jézus születésének LMBTQ-feminista verziója szenteste debütál.


A strasbourgi székhelyű EJEB kedden hozta meg ítéletét, amelyben kimondta, hogy a jelenlegi lengyel törvények, amelyek elismerik a házasságot egy férfi és egy nő között, sértik a "magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jogot", amelyet az Emberi Jogok Európai Egyezményének 8. cikke hat az egyhez arányban határoz meg.


Nem kezelik terrortámadásként a történteket.


(nu, szép az, ami érdek nélkül tetszik...)848 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin