top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:22) 2022.10.10.

Az ukrán erők szinte az összes hidat lerombolták és az utakat aláaknázták a Fehéroroszországgal közös határ mentén – közölte vasárnap Anatolij Lappo, a fehérorosz állami határbizottság elnöke. Minszk azzal vádolta meg Kijevet, hogy közelgő csapásokat tervez a területére – jelentette az RT.


Evakuálják a követségeket Kijevből. Elkezdődött a nyugati országok nagykövetségeinek evakuálása Kijevből – közölte az ukrán média. Az USA kijevi követsége figyelmeztetést adott ki: Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgároknak, és felszólította őket, hogy keressenek menedéket és hagyják el Ukrajnát. Az ukrán média újabb robbanáshullámról számolt be Kijevben és Lembergben is. Újabb Kalibr cirkálórakéták indításáról érkeztek jelentések a Fekete-tengerről.Kijevben a belvárost, az elnöki hivatal környékét és egy játszóteret is csapás ért. Halottak és sebesültek is vannak.


Hétfő reggel robbanások rázták meg az ukrán fővárost. Kijeven kívül Lviv, Ternopil és Dnyipro városát is támadás érte, miután Oroszország azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy Kijev áll a hídrobbantás mögött. Az ukrán hadsereg szerint Oroszország 75 rakétával támadta hétfő reggel Ukrajna területét.


A csecsen hadvezér is megszólalt a kijevi rakétatámadás után, fenyegető üzenetet küldött az ukrán elnöknek.


„Ukrajna győzni fog. Európa pedig nem fog félrenézni” – fogalmazott Twitter-bejegyzésében Roberta Metsola.


"Új Oroszország van, új világ van, új valóság van, és új alkut akarnak kötni" - nyilatkozta Erdogan szóvivője.


A vádak szerint az Európai Bizottság elnöke sokkal inkább amerikai, mintsem európai érdekeket szolgál.


A westminsteri és a canterburyi érsek a brit miniszterelnöknek címzett levelében tiltakozott az ellen a felvetés ellen, hogy az izraeli brit nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztessék.


Az Olaszországban tartózkodó külföldi állampolgárok száma ismét növekedett, a muszlim vallású külföldiek száma nőtt, a keresztény vallásúaké pedig csökkent. A nemrég nyilvánosságra hozott jelentés szerint az Olaszországban élő bevándorlók csaknem harminc százaléka muszlim. A Caritas Italiana és a Migrantes Alapítvány bevándorlásról készített dokumentumából kiderült, hogy az Olaszországban élő muzulmán külföldiek száma 1,5 millióra, azaz a külföldiek 29,5 százalékára tehető. Ez a szám is magasabb, mint tavaly, amikor kevesebb mint 1,4 millió külföldi iszlám hívőt tartottak számon. Ezek személyek főként Marokkóból, Albániából, Bangladeshből, Pakisztánból, Szenegálból, Egyiptomból és Tunéziából származnak.


A Brunstad Keresztény Gyülekezet (BCC) vezetőinek javaslatában az áll, hogy az azonos nemű kapcsolatban vagy házasságban élők zavart keltenek más gyülekezeti tagokban és a hitükben, ezért szankcionálnák az ilyen életmódot folytató hívőket.


A megrázó eset az amerikai Mississippi államban történt, állítólag azért, mert a bölcsődés gyerekek nem pakoltak el maguk után. Több felnőtt is végignézte a kegyetlen jelenetsort, és senki nem lépett közbe.
647 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK