top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:22) 2023.02.02.

Terjedelmes interjút készített az Israel Hayom Orbán Balázzsal, Orbán Viktor politikai főtanácsadójával. Az interjút változtatás nélkül közöljük.
Természetesen értesítették a rendőrséget...


Ami sötét jóslatnak hangzik, az a valóságban nyílt fenyegetés.


A CNBC amerikai hírcsatorna felfedte Soros befolyását...


Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a magyar nemzetiségűek, függetlenül attól, hogy melyik országban - Ukrajnában, Szerbiában, Romániában, Szlovákiában - élnek, a névadó nemzet nyelvét beszéljék. Mert ez segíteni fogja őket abban, hogy jobb oktatásban részesüljenek, és jobb pozíciót kapjanak a munkaerőpiacon.


Váratlan bejelentés: Ursula von der Leyen szerint Európa érdeke, hogy megerősítse külső határait.


"Még ebben az évtizedben össze fog omlani Európa mostani politikai rendszere" Még ebben az évtizedben össze fog omlani Európa mostani politikai rendszere, és az európai konzervatívoknak akkor egy vezetőre lesz szükségük – erről beszélt Orbán Viktor egy zártkörű eseményen a Karmelitában, amire külföldi újságírókat hívtak meg.


Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke azt mondta, próbálják elfogadtatni az európai szövetséggel (UEFA) a Nagy-Magyarország jelképet és az árpádsávos zászlót.


Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, hogy jobban bízik Vlagyimir Putyin orosz elnökben, mint az amerikai hírszerzésben dolgozó “söpredékben” – idézte a Newsweek a Truth Social nevű közösségi hálózaton közzétett bejegyzését.


Észvesztő ütemben fegyverkezik a világ, még Japán is beszáll A legtöbb ország növeli védelmi kiadásait vagy törekszik erre. Legutóbb Japán foglalt állást emellett, de az USA, az Egyesült Királyság, India, Ausztrália és Németország fegyverkezni kezdett.

Lavrov: Minél nagyobb a nyugati fegyverek hatótávolsága, annál messzebbre kell eltávolítani őket Oroszország az ukrajnai konfliktus lezárására törekszik – állítja az orosz külügyminiszter.


Tarjányi Péter szerint „Magyarország hitet tett amellett, hogy egyébként van egy nyugati érdek, és ezt támogatja”.


Az van ugyanis, hogy Ukrajna ezúttal éppen azt követeli, hogy Belgium tiltsa be az orosz gyémántok exportját és punktum. Na, ez nem lesz egy könnyű meccs, egyrészt mert a gyémántkereskedők nem elsősorban morális alapon csiszolgatnak napestig, másrészt a belga kormány nem tűnik egységesnek ebben a tárgykörben. A jelen állás nagyjából az, hogy bár az orosz–belga gyémánttesók az amerikai ­szankciók ­miatt elkönyvelhetnek némi bevételkiesést, de a teljes elszegényedéstől azért nem kell féltenünk őket, tekintve, hogy a csiszolatlan gyémántok most ugyan másfelé utaznak először, de aztán immár vágva és csiszolva csak visszatérnek régi sikereik helyszínére, Antwerpenbe. (...) Tehát miközben az ukránok vállalatokat (is) démonizálnak, a Nyugat pedig bármiféle érezhető eredmény nélkül szétszankcionálja a saját országait, a biznisz dübörög, akár egy tank.


Bocskor Andrea, ukrajnai magyar EP-képviselő kijelentette, a cél, hogy Kárpátalja egy békés hátország maradjon.


Csütörtök hajnalban izraeli légierő gépei bevetéseket hajtottak végre a Gázai övezetben válaszul egy órákkal korábban Dél-Izrael ellen intézett rakétatámadásra.


A marihuána legalizáció után most olyan keménydrogokat dekriminalizáltak Kanada egyik legnagyobb államában, Brit-Kolumbiában, mint a heroin, a kokain, a morfium és az ecstasy. Ezekből a szerekből a jövőben minden 18. életévét betöltött személy 2.5 grammnyit birtokolhat majd mindenfajta büntetés nélkül. Ez a mennyiség pedig az összes felsorolt kábítószerből halálos dózist jelenthet (a szintén dekriminalizált fentanylból pl. 0,0007 gramm bevitele a szervezetbe már szinte biztos halálos adag). Korábban a marihuána legalizáció után már nőtt a bűnelkövetések száma, felélénkült az illegális kereskedelem és egyre több fiatal kezdett más kábítószerek felé is nyitni. Nyilvánvaló, a marihuána legalizációja a drogliberalizációs oldalnak csak az első lépés.


Az agrárminiszter hangsúlyozta, megvédik a magyar kultúrát és a magyar gasztronómiát. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Magyarországon külön jelölést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek, és az áruházakban ezeket külön polcon is kell tárolni.


Miközben az abortuszipar azt mondja, segíteni akar a nőkön, kvótákkal emelné az abortuszok számát.


Az egyik irányt úgy hívják, coming out, és ünnepelni kell, a másikat úgy, bűncselekmény, és üldözik. Kis európai nonszensz. A népszerű énekes bűne – a vád szerint – ugyanis az, hogy egy interjújában a konverziós terápia létjogosultsága mellett érvelt. Az esetet a Szent István Intézet oldalán közreadó Puskás Balázs rámutat: a korábban gyakorló homoszexuális Grech nyíltan beszélt arról, hogy mára felhagyott korábbi életmódjával, már nem vallja magát homoszexuálisnak. Amennyiben bűnösnek találják, 5 hónap börtön vagy 5000 euro összegű pénzbüntetés vár rá.


Az elmúlt évek talán legkiemeltebb büntetőügye, a Gyurcsány-érában generált első magyar terrorper mögött emberi sorsok vannak, és nemcsak a vádlottaké, hanem magyar családoké, akiket lassan tizenötödik éve hány-vet az igazságszolgáltatás.
 

Éltető eszme. Emlékezés Dr. Hegedűs Loránt püspökre és a Károli Gáspár Református Egyetem alapítására913 megtekintés

留言


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page