top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:23) 2023.02.24.Az ENSZ Közgyűlése a tagállamok háromnegyedének támogatásával elfogadta az ukrajnai békét sürgető határozatot csütörtökön kétnapos vita után. Oroszország elutasította a javaslatot, India és Kína tartózkodott.


Eddig Téglásy Imre, az ALFA szövetség alapító elnöke, életvédő, a Magyar Életért díj kitüntetettje, ifj. Hegedűs Loránt reformátuspüspök (Hazatérés Temploma), Novák Előd négy gyermekes édesapa, a Mi Hazánk alelnöke, a 2006-os Kossuth téri tüntetés több ismertszemélyisége jelezte felszólalási szándékát.


Két héttel a világjárvány kezdete előtt a kormány (NIAID) és a Moderna aláírt egy titkos megállapodást a Covid vakcináról. Honnan tudták?


Burkhardt és Lang professzorok voltak az első tudósok, akik olyan elhunyt személyektől származó szövetmintákat vizsgáltak...


Tanulmányok is készülnek és egyes információk szerint Brüsszelben is már elkezdték összeszámolni, hogy hány katonát lehet küldeni Ukrajnába.


Európai Unió: Mi biztosítjuk Ukrajna győzelmét Az Európai Unió országai ígéretet tettek arra, hogy biztosítják Ukrajna győzelmét az Oroszországgal vívott háborúban, és nem hagyják abba támogatásukat mindaddig, amíg az igazságszolgáltatás helyre nem áll az orosz támadás után.


Az ukrajnai háborút "minden józan számítás szerint" nem lehet megnyerni, ezért is van szükség mihamarabbi tűzszünetre – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Oroszország és Ukrajna között zajló konfliktussal kapcsolatban


Orbán Viktor beszámolt arról, hogy az ENSZ éjjel egy békepárti álláspontot fogadott el, tehát a világ többsége a béke mellett áll. Elmondta, hogy fontos, hogy egyik országot se fenyegesse az a veszély, hogy belesodródnak a háborúba az akaratukon kívül. Leszögezte, Magyarország az egyetlen ország az unióban, amelyik kénytelen emberáldozatot hozni, és ezt Brüsszelben mindig figyelmen kívül hagyják. Mi tudjuk, hogy mi történik a fronton, és ezért több tiszteletet a kárpátaljai magyaroknak – szögezte le a kormányfő.


Ferenc pápa 2022. április 21-én fogadta magánkihallgatáson Orbán Viktor miniszterelnököt, akinek az országgyűlési választást követően a vatikáni látogatás volt az első hivatalos útja. A miniszterelnök a találkozón hivatalosan is meghívta Ferenc pápát egy jövő évi magyarországi látogatásra.Ezt követően Novák Katalin köztársasági elnök 2022. augusztus 22-én járt magánaudiencián a pápánál, ahol a hivatalos meghívólevél átadására is sor került. Ferenc pápa a köztársasági elnök tájékoztatása szerint megerősítette látogatási szándékát, így elkezdődött a pápalátogatás előkészítése.


Úgy tűnik, a kínai külügyminiszter magyarországi látogatása tartósan kiverte a biztosítékot a tengerentúlon.


A lap szerint hazánk papíron demokrácia, de a gyakorlatban egypárti állam.


Nem spórolt a kritikával a Der Spiegel.


Annalena Baerbock szerint itt az ideje, hogy Kína megmondja Oroszországnak, hagyja abba az agressziót. Az ENSZ közgyűlésén az invázió évfordulója alkalmából tartott vitában Kína intézkedéskatalógust javasolt, amelyben a tűzszünet, a párbeszéd, biztonsági garanciák nyújtása Oroszország számára, a civilek védelme és a területi integritás fenntartása szerepeltek. A vitát a világ közvéleménye kulcsfontosságúnak tartja: Kína itt a konfliktus fölött állónak mutatta magát, írják, és egy intézkedéskatalógust javasolt.


A női politikai vezetők ámokfutása nem a véletlen következménye. A pártállamban a kvóta és az ideológia összekapcsolása a negatív kiválasztást garantálja.


„Olyan mennyiségben, melyet a hidegháború idején sem lehetett tapasztalni” – állítja Enrico Credendino tengernagy.


A német kancellár szerint már az orosz import nélkül is „van elég gázunk és olajunk”.


Ilyen helikopter az Ukrajnának küldött amerikai katonai segélycsomagok egyikének se volt.


Az Arkansas állambeli Little Rockban szerdán egy repülőgép lezuhanása következtében egy környezetvédelmi tanácsadó cég öt alkalmazottja halt meg, akik egy nemrégiben Ohioban történt ipari üzemrobbanás kivizsgálására indultak. Az esemény összeesküvés-elméleteket szított a balesettel kapcsolatban.


Az izraeli törvények tiltják az Izrael-ellenes bojkottmozgalom támogatóinak beutazását.


KPMG: A németországi cégek magyar beszállítóit is érinti az új német átvilágítási törvény Sok magyar cégnek okozhat jelentősebb többletadminisztrációt a német vállalatok ellátási láncának átvilágítására vonatkozó, Németországban januártól hatályos törvény, amely a megkérdőjelezhető módon termelő beszállítók kiszűrését és fejlesztését célozza – hívta fel a figyelmet a KPMG nemzetközi tanácsadó cég csütörtöki közleményében.


A Lund & Co jelentése arra a következtetésre jut, hogy Norvégia nem köteles harmadik jogi nemet bevezetni azért, hogy megfeleljen az európai jogi normáknak. Anna Bjørshol, a Bufdir részlegvezetője szerint azonban Európában folyamatos előrelépés tapasztalható a harmadik nem elismerése felé.


Nem szólíthatsz például mindenkit úgy, aminek látod, „mert mindenkinek más elképzelése van a genderdolgokról, lekapják a fejedet egyből, ha rosszul szólítasz meg valakit” – meséli Orsolya.


865 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page